3e divisie A

25 mei 2019 14:30

S. (Sam) Dröge

ODIN’59 wint ook zijn laatste competitiewedstrijd tegen Achilles'29 met 1-3

Het eerste van ODIN '59 heeft ook zijn laatste competitiewedstrijd van het seizoen ‘18-‘19 uit tegen het Groesbeekse Achilles’29 winnend kunnen afsluiten. Het reeds gedegradeerde Achilles’29 dat een aantal jaren geleden nog Eerste Divisie speelde werd door de ploeg van de vertrekkende hoofdtrainer Richard Plug met 1-3 verslagen. De Heemskerkse doelpunten kwamen op naam van Jurjen Dikker (2 keer) en Billy Tavares (83’). De eretreffer van de Gelderlanders werd gescoord door Thomas Loning (60’/1-2). ODIN’59 behaalde hiermee een 9e plek op de eindrangschikking van de 3e Divisie A met 54 punten uit 34 wedstrijden en eindigt hiermee onder andere boven FC Lisse, DOVO, Ajax en ONS Sneek.

ODIN kwam al snel (na ruim 5 minuten) op voorsprong door een geplaatst schot binnenkant schoen van middenvelder Jurjen Dikker. Een goede goal na prima aangeven van Thom de Vries en voorbereidend werk van Mitchel Bormann en Eelke de Graaf. Na bijna een kwartier moest doelman Mike van Vliet zich inspannen en de geelhemden voor een gelijkmaker behoeden. Aan het eind van het eerste bedrijf kon ODIN’59 door kunst en vliegwerk erger voorkomen en zo gingen de mannen van Richard Plug aan de thee met een nipte 0-1 voorsprong.

In de 2e helft was het alle hens aan dek voor de gasten. Ze moesten er alles aan doen om de nul achterin te houden. Maar niet lang na het fluiten van scheidsrechter (Sam) Dröge uit Zuidlaren voor de aanvang van het tweede bedrijf, scoorde Jurjen Dikker zijn tweede van de middag en bracht de stand op 0-2! Snel daarna kwam Achilles '29 terug in de wedstrijd en beter in zijn spel. Door een afstandsschot van Thomas Loning verkleinde deze de marge tot 1-2. Een gelijkspel hing nog wel in de lucht, maar ODIN '59 behield de rust en kreeg ook mogelijkheden om te scoren.

In de 83e minuut was het wederom raak. Billy Tavares maakte in zijn afscheidswedstrijd de 1-3 na goed aangeven van Tim van Gelder. De voorsprong had nog verder uitgebouwd kunnen worden maar een grote kans op een 1-4 voorsprong liet spits Eelke de Graaf liggen. Hij miste een pingel. Jammer, want hiermee had de tevens vertrekkende ODIN-spits zijn afscheid bij ODIN'59 meer luister kunnen bijzetten. Het bleef bij 1-3.

Zo nam ODIN’59 de drie punten mee naar Heemskerk. Twee goede overwinningen in de laatste 2 competitie-wedstrijden lieten dit seizoen zeker niet als een nachtkaars uitgaan. De 2 driepunters zijn een goede afsluiting van een toch al mooi en memorabel seizoen!

Naast het vorige week behaalde kampioenschap van Noordwijk spelen ASWH, Hoek en Quick Boys voor promotie naar de Tweede Divisie in de nacompetitie. DVS Ermelo blijft ondanks een voortreffelijk doelsaldo (102 doelpunten voor en 47 tegen) dit seizoen met lege handen staan en onder trainer Richard Plug zullen zij volgend jaar opnieuw moeten proberen te promoveren. ODIN’59 kan mede door het winnen van de laatste 2 competitie-overwinningen terugkijken op een grandioos voetbaljaar! Komende week zal de afscheidsbijeenkomst bij de club plaatsvinden.

Opstelling Achilles’29: Mike Hauptmeijer (k), Kerem Cifci, Juliën Clout, Bram van Dongen (46’ Ahmed Abdizirak), Thomas Loning, Joey Dekkers©, Kadir Usta (73’ Denna Haggi Moni), Kevin Schmidt, Alper Yaldiz (73’ Jabrane Yagkoubi), Boris Rasevic, Desire Ruhindwa.

Wissel op bank Achilles'29: Yunus Efe.

ODIN’59: Mike van Vliet (k), Jordi Tiktak, Ron Scheffer©, Nigel Hardenberg (59’ Billy Tavares), Jurjen Dikker (59’ Bas Kansen), Eelke de Graaf, Thom de Vries, Nicky Eekhout, Jeffrey Klijbroek (59’ Tim van Gelder), Mitchel Bormann, Jim Hulleman.

Verder op de bank bij ODIN'59: Barry van Dijk