92'

3e divisie A

22 september 2018 15:00

R.H. Hensgens

Het eerste van ODIN’59 heeft zaterdag verzuimd de koploper van de 3e Divisie, Quick Boys uit Katwijk, op een nederlaag te trakteren. Opnieuw scoorden de Katwijkers in extremis met een kopbal van de ingevallen Jesse van Nieuwkerk de gelijkmaker: 1-1. ODIN liet na om voor rust de voorsprong verder uit te bouwen, terwijl ODIN goalie Barry van Dijk met zijn solide Heemskerkse verdediging voor zich geen moment in gevaar werd gebracht voor rust. Via Ahmed al Mahdi namen de Gele Leeuwen vandaag in uittenue getooid in de 35e minuut de leiding. ‘Achie’ scoorde na een verre ingooi van uitblinker Jim Hulleman door om zijn as te draaien en keeper Paul van der Helm met een hard schot geen schijn van kans te geven: 0-1. Jammer dat ruim in blessuretijd ODIN’59 deze voorsprong nog weggaf. Uitslag: 1-1 (rust: 0-1)

Vooraf zouden de ODIN-supporters wellicht getekend hebben voor dit gelijke spel. Achteraf droop de teleurgestelde Heemskerkse groep spelers en staf af richting catacomben van sportpark ‘Nieuw Zuid’. Quick Boys dat dit seizoen de beste competitiestart sinds 1975-1976 kende, vierde de gelijkmaker in blessuretijd als een overwinning. Ze hadden vandaag moeite overeind te blijven tegen de Noord-Hollanders, maar hun supporters lieten vooral waardering naar hun team zien omdat het zich nog net voor het eindsignaal beloonde met een gelijkmaker door te strijden tot de laatste snik.

Jammer was wel dat men het onvermogen om te scoren of de superioriteit van de ODIN-defensie afreageerde op de soeverein leidende scheidsrechter Hensgens uit het Limburgse Landgraaf. In deze verder sportieve wedstrijd na bijna een half uur voetballen spaarde de scheidsrechter Mohamed Mahmoed die ODIN uitblinker Jim Hulleman meende te moeten torpederen. De referee hield toen verrassend de kaarten op zak, maar bleek ook zonder het geven van prenten de situatie prima onder controle te houden. Later zou Quick Boys toch nog averij oplopen doordat 3 spelers tegen geel aanliepen.

De wedstrijd was het eerste kwartier gelijkopgaand waarbij de ploegen hun krachten leken te doseren want men had nog het een en ander voor de boeg. Een gedeelte van de 1e helft had Quick Boys een licht overwicht maar wist bijna geen enkele kans te creëeren. Wel moest keeper Barry van Dijk een bal pareren van Kay Tejan. In de 18e minuut dan een prachtaanval van ODIN en via verschillende schijven miste Thom de Vries voor keeper Paul van der Helm. De Vries die één seizoen de kleuren van Quick Boys droeg, had het geluk niet aan zijn zijde met een andere goede kans bijna oog in oog met de Katwijkse doelman. Het lijkt een mentale kwestie bij Thom want zijn schoten waren gewoon niet hard genoeg.

Jurjen Dikker die van trainer Richard Plug weer een basisplaats kreeg, miste na een half uur voor doel. Jeffrey Klijbroek strooide met prachtige passes en streed met grote inzet om de bal in duels, maar zijn afstandschoten misten het vuur om Van der Helm te verschalken. Na een prachtige combinatie De Graaf/De Vries/Al Mahdi verspeelde laatstgenoemde jammer genoeg de kans vlak voor rust om ODIN’59 op 0-2 of zelfs 0-3 te brengen.

In de 2e helft leek Quick Boys druk te gaan zetten maar hun scorend vermogen was te laag. De laatste wedstrijden was men beloond met een strafschop maar dat lukte vandaag niet. Dit uitte zich in zeuren tegen de scheidsrechter en het leverde Quick Boys uiteindelijk 3 keer geel op. De Gele Leeuwen streden voor wat ze waard waren maar dat bleek niet voldoende om met drie winstpunten huiswaarts te keren.

Achteraf gezien kun je stellen dat ODIN’59 dit gelijke spel over zichzelf afriep omdat men niet eerder de voorsprong uitbouwde en het niet tot op het laatste moment had moeten laten aankomen. Nu moesten ze het doen met dit gelijke spel.

Komende dinsdag 25 september wordt de bekerwedstrijd tegen FC Lisse op sportpark Assumburg gespeeld. Aanvang: 19.45 uur.

De volgende competitie-wedstrijd is op zaterdag 29 september. Dan wacht de thuiswedstrijd ODIN’59 - SteDoCo uit Hoornaar. Aanvang: 14.30 uur.

Opstelling Quick Boys: Paul van der Helm (k) Tim Bloemendaal, Mohamad Mahmoed, Joey Ravensbergen, Jeffrey Ket@, Raymond Baten (78’ Cem Sahin), Bert Steltenpool (65’ Dennis Kaars), Kelvin Maynard, Ricardo Kuijvenhoven, Marc de Kruijs (65’ Jesse van Nieuwkerk), Kay Tejan.

ODIN’59: Barry van Dijk (k), Jordi Tiktak, Milo Cremers@, Jim Hulleman, Nicky Eekhout, Mart Willemse, Jurjen Dikker, Jeffrey Klijbroek (73’ Milan Vissie),  Eelke de Graaf (68’ Mitchel Bormann), Thom de Vries (59’ Billy Tavares), Ahmed al Mahdi.

Verdere wisselspelers ODIN'59: Mike van Vliet (k), Tim van Gelder & Bas Kansen.