Kevin Mennega (vrije trap)

3e divisie A

1 september 2018 14:30

Victor Ris

Het eerste van ODIN’59 heeft zijn eerste (thuis)wedstrijd van deze competitie  met 2-1 (rust: 0-0) nipt gewonnen van Harkemase Boys uit Friesland.

Het leek erop dat de ploeg die de leiding zou nemen er ook met de zege vandoor zou gaan. ODIN’59 kwam in een open wedstrijd met 0-2 op voorsprong door mooie afstandschoten van Nigel Hardenberg en Jurjen Dikker. In de 86e minuut scoorden de Friezen nog de aansluitingstreffer waardoor de Noord-hollanders het zich nog onnodig erg lastig maakten. De 3 punten bleven uiteindelijk toch nog in Heemskerk: 2-1.

Na het oponthoud van de start van de competitie 2018-2019 van het eerste van ODIN’59 vorig weekend door de enige afgelasting überhaupt in de 2e en 3e Divisie uit tegen FC Lisse speelde het vlaggenschip zaterdag zijn eerste competitie-wedstrijd thuis tegen het Friese Harkemase Boys. Zij wisten vorig weekend promovendus SJV uit Noordwijk nog met een 3-2 nederlaag naar huis te sturen.

Zeker voor rust ontstonden er in een tamelijk open duel aan beide kanten kansen.
Harkema voorwaarts Pier Veldman kwam na 4 minuten al tot een ‘bijna-kopkans’ voor het doel van Barry van Dijk, maar hij kwam kracht tekort. In minuut 8 ook een kopkans van Milo Cremers na een corner van Jeffrey Klijbroek voor het doel van keeper Erick Jansema. De lange verdediger mikte echter in het zijnet. ODIN kon blij zijn dat de Harikiten in de persoon van Henny Bouius het vizier niet scherp hadden staan, anders hadden de Heemskerkers tegen een achterstand aangekeken. Er ontstonden verder wel nog kansen voor Eelke de Graaf na een voorzet van Mart Willemse maar het afstandschot van de ODIN-spits was te onzuiver. Mart Willemse was verdedigend ook in goede doen want hij haalde na bijna een half uur spelen een bal van de doellijn. De laatste wedstrijden super op dreef zijnde ODIN-middenvelder Jeffrey Klijbroek mikte met een afsandschot iets te onnauwkeurig. Beide ploegen gingen thee drinken met een 0-0 brilstand en ODIN mocht blij zijn dat het niet tegen een achterstand aankeek.

Na rust kwam ODIN’59 moeizaam in zijn spel en frustratie leverde onder andere de verder hard werkende Jurjen Dikker een gele prent op na onnodig appeleren. ODIN-sluitpost Barry van Dijk redde met een mooie safe de thuisclub voor een achterstand. Een voorsprong van de gasten hing in de lucht totdat uit het niets in minuut 58 Heemskerker Nigel Hardenberg na samenwerking met Eelke de Graaf met een prachtig afstandschot de openingstreffer voor zijn rekening nam (58’): 1-0. Dat was mooi meegenomen want de wedstrijd ‘smeekte’ om een doelpunt. Met nog ruim een half uur te spelen was het de vraag of de geelhemden deze voorsprong konden consolideren of uitbouwen. Van Harkemase Boys wist trainer Richard Plug dat ze blijven doorgaan tot het einde. De enige remedie om te winnen was de voorsprong uit te bouwen. De ingevallen Ahmed al Mahdi (61’ voor Thom de Vries) werkte als een paard en creëerde meteen gevaar voor het doel van de Harkemase goalie Jansema.

In de 74e minuut was het alweer raak. Middenvelder Jurjen Dikker scoorde met een mooi afgemeten afstandschot de 2-0 na goed voorbereidend werk van Mart Willemse en de naar binnen draaiende Al Mahdi.
Een verdiend doelpunt van de hardwerkende Haarlemse ODIN-middenvelder. Harkemase Boys bleef echter gevaarlijk. Na een voorzet van de steeds beter draaiende Jim Hulleman had Eelke de Graaf een kans de wedstrijd op slot te gooien, maar dat lukte hem net niet. In de 86e minuut kon Harkemase Boys tegenscoren na een vrije schop die bijna onzichtbaar nog koppend werd aangeraakt door Kevin Mennega: 1-2. Na een afstandschot van Al Mahdi kreeg Eelke de Graaf weer een kans in de rebound van de Harkema keeper maar de bal ging er andermaal niet in. “Je moet dan de 3-1 maken, anders blijven de gasten terechte hoop houden”, aldus ODIN-trainer Plug. Nadat Pier Veldman en Eelke de Graaf in de slotfase nog kansen om zeep hielpen en keeper Barry van Dijk in blessuretijd ODIN nog behoedde voor de gelijkmaker, blies scheidrechter Victor Ris voor het eindsignaal en pakte ODIN’59 eindelijk de volle winst tegen de Harlekieten na twee competitie-jaren.

Barry van Dijk werd uitgeroepen tot ‘man of the match’.

Opstelling ODIN’59: Barry van Dijk (k), Jordi Tiktak, Milo Cremers@, Mart Willemse, Nigel Hardenberg (89' Mitchel Bormann), Jurjen Dikker (79' Milan Vissie), Eelke de Graaf, Thom de Vries (65' Ahmed al Mahdi), Nicky Eekhout, Jeffrey Klijbroek en Jim Hulleman

Opstelling Harkemase Boys: Erick Jansema (k), Willem Huizing, Jens Jurn Streuker, Joris Voest, Pier Veldman, Johnny de Vries (71' Dennis van Duinen), Henny Bouius@ (77' Kevin Mennega), Mark Bruintjes (76' Thomas Careman), Robert Stelpstra, Jesse Renken en Berwout Beimers.