Lucas Matthew Raposo

3e divisie A

12 januari 2019 14:30

R.N. de Cock

Een hele belangrijke overwinning behaalden de Gele Leeuwen tegen het onderaanstaande en stugge Achilles ’29 uit Groesbeek. Hierdoor kunnen de Heemskerkers toch enigszins naar boven blijven kijken en laten de staartploegen ruim achter zich. Van een leien dakje ging het echter niet, Ahmed al Mahdi scoorde al in de 12e minuut het enige doelpunt van de wedstrijd. Vervolgens lukte het ODIN ’59 niet de voorsprong verder uit te bouwen waardoor de Groesbekers de gedachten behielden dat er meer te halen viel. Een zeer nuttige driepunter van een “gehandicapt” ODIN met een gevulde ziekenboeg.

De aanloop naar de wedstrijd zal de technische staf toch enige zorg gebaard hebben, vaste krachten Milo, en Mitchel waren geveld door de griep en Jurjen geblesseerd. Ook andere, normale basisspelers, waren bepaald niet virusvrij. Daartegenover stond dat Jim weer fit genoeg was om in de basis te beginnen en er nu voor Tim en Bas een plek bij de eerste elf beschikbaar was. Zoals verwacht nam ODIN ‘59 direct het initiatief wat resulteerde in een knap afstandschot van Jeffrey dat vlak langs de kruising scheerde. Niet veel later was het wel raak, Ahmed passeerde met een mooie actie zijn man en schot hard en laag onder hun doelman door bij de 2e paal binnen, 1-0 ! Een vroege voorsprong die wellicht vleugels zou geven. Nu moesten de Gelderlanders wel komen en wellicht zouden we met loepzuivere counters de voorsprong verder kunnen uitbouwen. Ondanks dat de zwart-witten meer balbezit hadden lukte het ze niet om Barry in verlegenheid te brengen, de geel-blauwe muur loste alles prima op. De mooiste kans om te scoren was voor Thom, na een goedlopende aanval leek zijn geplaatste schot buiten bereik van doelman Nick van Doorn in de hoek te verdwijnen. Een Achilles-teen dacht daar anders over waardoor de bal vlak langs de verkeerde kant van de paal schoof. Daarna was het een beetje “koetjes en kalfjes”-voetbal, de nakomelingen van Peleus en Thetis (bron : Wikipedia) blaften wel maar beten niet. Vlak voor de thee een goede kans om de wedstrijd definitief op slot te gooien. Architect Klijbroek zette Jim in kansrijke positie doch zijn inzet werd door doelman Doorn met een katachtige reflex uit de benedenhoek getikt. Zo bleef de minimale marge gehandhaafd waar deze eigenlijk wel 2-0 of 3-0 had kunnen (moeten ?) zijn.

Na rust veranderde er nauwelijks iets in het spelbeeld, Achilles ’29 mocht het spel maken maar veel verder dan de bal heen-en-weer schuiven over het middenveld kwamen ze niet. Pas rond de helft van de 2e helft (62e minuut) leefde het duel wat op door een scrimmage voor het Groesbeekse doel dat een ODIN-corner tot gevolg had. Loepzuiver legde Ron de bal op Jim’s hoofd doch zijn goede kopbal ging vlak over de lat. Het publiek werd wakker geschut want, eerlijk gezegd, veel viel er niet te genieten langs de lijn. Beide trainers trachtten door het inbrengen van aanvallende impulsen een break te forceren maar het spelbeeld veranderde er niet door. Een kwartier voor tijd kwam Bas een teenlengte tekort om de bal binnen te glijden na een goed uitgevoerde counter. Ondanks dat de beste mogelijkheden voor ODIN ’59 waren bleef de magere voorsprong gehandhaafd. Achilles ’29 probeerde in een soort van “alles-of-niets” offensief de gelijkmaker te forceren en we kwamen goed weg toen Kadir Usta het ODIN-doel hoger inschatte dan de reglementaire 2,44 meter. Met de ingebrachte Eelke voor Bas kwam er meer “body” voorin maar ook wenselijke assistentie van hem achterin. Je moest er niet aan denken dat de kostbare voorsprong in de slotminuten weggegeven zou worden. Het laatste wapenfeit van de tegenvallende wedstrijd kwam van ODIN-zijde, een knappe kopbal van Eelke suisde maar net langs de kruising.

En zo eindigde de wedstrijd tussen de Oppergod in de Noordse mythologie en de belangrijkste held uit de Trojaanse Oorlog in een nipte overwinning voor de Oppergoden. Een echte “Godenprestatie” was het niet, maar “Ons Doel Is Nuttig” werd bereikt !!!

Volgende week reizen we af naar Hoornaar waar we SteDoCo (Sterk Door Combinatie) tegenover ons zien staan. Zij versloegen vandaag FC Lisse (in eigen huis) met 3-0.  Het is de eerste wedstrijd van de 2e helft van de competitie, op 29 september wonnen we van hen met 2-1 door doelpunten van Jurjen en Eelke.

Opstelling ODIN ’59 :

Barry van Dijk (k), Jordi Tiktak, Mart Willemse, Ron Scheffer (@), Thom de Vries (72’ Nigel Hardenberg), Ahmed al Mahdi, Nicky Eekhout, Jeffrey Kleibroek, Bas Kansen (80’ Eelke de Graaf), Tim van Gelder en Jim Hulleman.