2 - 1

Mannen Zaterdag (landelijk), 1, Hoofdklasse A

9 februari 2013 14:30

Wijbenga, P.S.

Na een prima met 2-4 gewonnen duel tegen ARC vorige week, werd ODIN’59 deze zaterdag hard met de neus op de feiten gedrukt. Sportlust’46 wist de equipe van trainer Mark Evers in de openingsfase op alle fronten af te troeven en mocht binnen 12 minuten tweemaal tussen de palen schieten. Milo Cremers verzachtte de pijn pas in de eindfase van het duel met een Heemskerkse eretreffer. Einduitslag 2-1.

De wedstrijd begon onder winterse omstandigheden

De aanstaande carnavalsviering leek een belangrijker item voor de bezoekers dan een overwinning op concurrent Sportlust’46, die met slechts drie punten voorsprong op ODIN’59 aan de wedstrijd begon. De Heemskerkers konden bij winst goede zaken doen. De selectie van Evers faalde echter volledig in het eerste kwartier waardoor Sportlust maximaal profiteerde. Wat het team van trainer Richard Middelkoop opstreek aan geluk, ontbeerde aan ODIN’59 zijde, vooral in de openingsfase. De Heemskerkers deden zichzelf de das om want de ploeg begon in de winterse ambiance veel te afwachtend en legde het af tegen de felle start van Sportlust’46. Het eerste competitieduel op eigen terrein werd ook al een 1-2 nederlaag geleden tegen de mannen uit Woerden. Ook toen werd de enige ODIN’59 treffer verzorgd door Milo Cremers.

Trainer Mark Evers, niet tevreden

Te laks uitverdedigen van Danny Hols bleek aanleiding tot de snelle openingstreffer via aanvoerder Jorn Uittenbogaard, die 1 september 2012 op Sportpark Assumburg ook al de openingstreffer voor zijn rekening nam in de 3e minuut van het eerste competitieduel. ODIN’59 heeft toen schijnbaar niets opgestoken van de  dadendrang van Sportlust’46. Nu scoorde de aanvoerder al na dik 10 minuten, 1-0. In de minuut daarop zorgde balverlies van Tim Groenewoud tot een inzet van Stanley Mailoa, die in de verre kruising bij Barry van Dijk tegen het net eindigde, 2-0.

Mooie treffer van Stanley Mailoa

ODIN’59 herstelde zich gaandeweg met een dreigende Tim Groenewoud bij een voorzet van Ogur Kaya. Na een klein halfuur was Denzel Meijer dicht bij de aansluiting vanaf 22 meter, maar doelman Aaron Balk voorkwam met de vuisten een tegentreffer voor de thuisploeg. Ook Cremers was even later niet gelukkig met zijn kopbal uit de eerste hoekschop via Groenewoud. De poging eindigde ruim over de lat.

Ogur Kaya in duel

De bezoekers kwamen op slag van rust goed weg bij de inzet van Guus Verhoef. Van Dijk bracht in eerste instantie redding, maar kreeg de bal niet onder controle. Uiteindelijk wist de Heemskerkse defensie de nekslag te voorkomen. Pas in het tweede bedrijf was ODIN’59 enkele malen dicht bij de aansluitingstreffer. Een pass van Danny Hols op Meijer had meer verdiend, maar Meijer wist doelman Balk, ondanks de harde inzet, niet te passeren. Daarvoor leek Rik Stals ook al dicht bij een doelpunt in de derde minuut na rust. Balk moest eveneens bij de les blijven op de kansrijke poging van de ingevallen Kay Eijspaart.

Tim Groenewoud en Kaya in de achtervolging

Even later had Eijspaart de inzet met het hoofd van Cremers beter niet kunnen doorkoppen. De bal leek anders tussen de palen te belanden. Tenslotte was het toch Cremers die in de slotfase de verdiende tegentreffer verzorgde. Maar de strijd tegen de klok kon niet meer worden gewonnen, ondanks de nodige blessuretijd, 2-1. ODIN’59 handhaaft zich vooralsnog op de 9e plek van de hoofdklasse A door de afgelaste duels van Volendam - DTS Ede en Huizen – Ajax.

Milo Cremers geblesseerd aan het hoofd na een kopduel

Basiself ODIN’59: B.v. Dijk, Hols, Koops, Cremers, v.’t Hof, Kramer, Stals, Groenewoud, Meijer, Kaya, Bronkhorst.

Basiself Sportlust ‘46: Balk, van Breukelen, van Gulik, Karafilakis, Boom, Uittenbogaard, Verhoef, Mailoa, Binnerts, Jansen, Trel.