70'
Jayson Halman (afstandschot)

17 oktober 2019 20:15

Y. (Yngwie) van de Velde

Het eerste van ODIN'59 heeft donderdagavond 17-10 geoefend en gewonnen tegen/van de zondag 3e Divisionist OFC uit Oostzaan. Het was een nuttige en leuke oefenwedstrijd waarin het team van hoofdtrainer Anthony Correia de sterkste van de 2 opponenten bleek te zijn en met een 1-3 overwinning huiswaarts ging. De doelpunten van ODIN'59 kwamen op naam van: Daan Driever, Milo Cremers (voor rust) en na de thee: Jayson Halman. De eretreffer van OFC schoot Mitchell Theuns binnen.

ODIN'59 heeft de oefenwedstrijd in Oostzaan winnend en verdiend met 1-3 weten af te sluiten. In de 8e minuut van de wedstrijd was het al raak. Na een mooie ODIN-aanval, lobte Daan Driever handig van zo'n 25 meter over doelman Brian v.d. Werff heen: 0-1. OFC was in de openingsfase merendeels in balbezit maar ODIN was efficiënter. Nadat Daan Boerlage van de thuisclub had laten zien zijn vizier vanavond niet op scherp te hebben staan, rondde Milo Cremers fraai na een goede voorzet van Driever af: 0-2. ODIN speelde goed voetbal, combineerde uitstekend en had de voorsprong al in het eerste bedrijf kunnen uitbouwen. Kenzo (bij ODIN'59 op proef) was met zijn snelheid gevaarlijk voor de OFC-achterhoede en kwam bij een rap uitgevoerde aanval net wat teenlengte tekort. Vlak voor rust knalde Niels Jager nog keihard op de paal. Daarbij gaat dan een mooi aluminium geluid gepaard, maar Niels zag helaas de bal wel weer terug het veld inspatten.

Na rust wisselde trainer Correia: Dustin Meinders voor Nicky Eekhout, Jayson Halman voor Sietse Brandsma, Koen Tros voor Jurjen Dikker, Jim Hulleman voor Mart Willemse en later in de wedstrijd Ron Scheffer voor Milo Cremers. Na een meer gelijkopgaande tweede helft verkleinde Oostzaner Theuns de ODIN-voorsprong tot 1-2. ODIN'59 was en bleef echter de gevaarlijkste ploeg en niet lang na de OFC-eretreffer maakte Jayson Halman aan verdere OFC-illusies een eind en knalde van zo'n 25 meter de bal keihard boven de ingevallen keeper Atam Koroglu onder de lat. Hiermee was de derde mooie ODIN-goal van de avond een feit. ODIN bleef goed combineren en had de voorsprong ook in het 2e bedrijf verder nog kunnen uitbouwen. Doelpunten van Lars Boekel en Milo Cremers werden echter afgekeurd en een schot van Koen Tros ging rakelings hard voorlangs goalie Koroglu. Einduitslag: 1-3.

Het arbitrale trio deze avond was: Scheidsrechter: Yngwie v.d. Velde. Ass. scheidsrechters: Danny Ruiter & Justin Aldenhove.

Basis-opstelling ODIN'59: Mike van Vliet (k), Lars Boekel, Nicky Eekhout, Milo Cremers@, Mart Willemse, Niels Jager, Jurjen Dikker, Daan Driever, Bas Kansen, Sietse Brandsma, Kenzo.

Basiself OFC: Brian v.d. Werff (k), Henry Opoku, Bryan Ottenhof, Frank Schilder@, Jermano Lo Fo Sang, Sofian Akouili, Deniz Aslan, Daan Boerlage, Edin Biberoglu, Bilal el Amrani en Norair Mamedov.