Scheidsrechter staakt oefenwedstrijd tegen DEM 10 minuten voor tijd

Anthony van Dongen (schot)
78'

25 augustus 2020 20:15

René Wiedijk

De laatste oefenwedstrijd van ODIN’59 tegen DEM uit Beverwijk is ontaard in een deceptie doordat de scheidsrechter de wedstrijd 10 minuten voor tijd met een 2-1 voorsprong van de gastheren voor gezien hield. Aanleiding hiervan was een incident dat een speler van DEM verhaal haalde bij een ODIN’59 speler na een actie van de ODINner. Vervolgens meende een aantal spelers over en weer over te moeten gaan van voetbal naar rugby met elkaar en ontstond er tumult dat de voetbalvelden ontsiert.

Geen reclame voor voetbal op de accommodatie van DEM. De wedstrijd werd gespeeld met een harde storm dwars over het veld.

Het is onder deze omstandigheden moeilijk voetballen. ODIN’59 creerde voor de thee de meeste kansen. De eerste helft was zeer sportief en ODIN’59 had het beste van het spel.

De ploeg uit Heemskerk had eigenlijk qua kansen ruim afstand kunnen nemen maar de Heemskerkse spitsen hadden hun vizier onvoldoende op scherp. De eerste vijf minuten had het al 0-2 kunnen staan. Voor rust scoorde de uitstekend spelende Koen Tros (34’) de 1-0 na een lepe voorzet van Thom de Vries. Dat was de ruststand.

Het tweede bedrijf kwam voor rekening van DEM en was erg rommelig aan ODIN’59 kant. DEM counterde de ploeg van Ted Verdonkschot efficiënt uit en scoorde in de loop van deze 2e helft twee keer. De organisatie bij ODIN was bij vlagen helemaal zoek. Een kwartier voor tijd wisselde trainer Ted Verdonkschot een aantal spelers dat nauwelijks aan voetballen is toegekomen omdat de wedstrijd uit de hand liep en gestaakt werd. Het werd te ingewikkeld voor de scheidsrechter om nog orde op zaken te stellen en daarom floot hij de wedstrijd in de 80e minuut af.

Een nipte voorsprong van DEM die niet telt door het staken van de wedstrijd. Het resultaat: een oefenpot met geen winnaars waarbij het voetbal (opnieuw) de grote verliezer was.

Komende zaterdag wacht voor ODIN’59 de bekerwedstrijd uit tegen AWC te Wijchen onder de rook van Nijmegen in Gelderland. Aanvang: 17.00 uur.

Basiself ODIN’59: Joost Meendering (K), Lars Boekel, Dustin Mijnders, Geoffrey Akwasi Acheampong, Mouad Ben Chekh, Mart Willemse, Nick Burger, Koen Tros, Niels Jager, Ahmed al Mahdi, Thom de Vries.