2 - 1

Mannen zaterdag, 1, Topklasse/hoofdklasse A nacompetitie

25 mei 2013 17:00

Duarte, L.J.

De spannendste eindfase van het seizoen had een inktzwart scenario in petto voor ODIN’59. De betere ploeg, onder leiding van trainer Mark Evers, kwam 10 minuten voor tijd, dik verdiend op voorsprong via Nick Goyers. In de slotfase van het nacompetitieduel werd het ‘ondenkbare’ echter toch realiteit, toen Bennekom in de laatste minuut van de reguliere speeltijd, tegen de verhouding in, 2 keer het net wist te vinden. Einduitslag 2-1.

Na een uitstekend seizoen met een prima klassering op de 4e plek van de hoofdklasse A had ODIN’59 toch wat meer verdiend dan Bennekom, die dit seizoen de reguliere competitie in het rechterrijtje eindigde op de 9e plek. De wisselvallige thuisploeg trok dit duel echter aan het langste eind, waardoor de nacompetitie voor de Heemkerkers uitging als een nachtkaars. Nagenoeg het hele duel had de equipe van Evers de wedstrijd in handen, maar het geslepen spel van Bennekom gaf uiteindelijk de doorslag.  De ‘alles of niets eindfase’ van de thuisploeg maakte de weg vrij voor 2 duels met Spakenburg, de herkanser uit de zaterdag topklasse.

ODIN’59 was vooraf volgens de ranglijst toch wel favoriet. Dat bleek ook tijdens het duel zelf. Maar het voetbalspel heeft andere bepalende wetten. Met spelers als de lepe Kevin Sissing en de later ingevallen Rence van de Wal had Bennekom goede troeven in handen. ODIN’59 dicteerde al de eerste helft zonder zelf uitgespeelde kansen te creëren.  Na rust kon, op aangeven van Raymond Bronkhorst, een grote kans voor Rik Stals Bennekom nog niet uit evenwicht brengen. Ook Denzel Meijer  was niet gelukkig met zijn inzet uit de voorzet van Ogur Kaya. Hij raakte de bal in één keer, maar doelman Sjoerd Rensen kwam met de schrik vrij, want het speeltuig rolde naast het doel.

Uiteindelijk passeerde Nick Goyers, met nog dik 10 minuten op de klok, de goalie van Bennekom wel, op prima aangeven van Stals. De bizarre slotfase bepaalde echter het verschil tussen winst en verlies. De mee op gekomen doelman Rensen kopte in een alles of niets poging Bennekom langszij, met nog een minuut in de reguliere speeltijd. In dezelfde minuut deed de ingevallen Remko Hoek voor ODIN’59 nog een dappere poging om de winst weer te grijpen, maar bleek invaller Van der Wal de matchwinnaar voor de 2 duels tegen Spakenburg voor een vervolg in de nacompetitie.

Basiself ODIN’59: van Dijk, Hols, Koops, Klijn, Cremers, Meijer , Kaya, Bronkhorst, Stals, Van ‘t Hof, Groenewoud.

Basiself Bennekom: Rensen, Ngarigota, Kamphorst, Van Rooijen, Gerritsen, Sissing, Kamerman, Van Steenbergen, Almansouri, Van Ginkel, Bendadi.