Mike Ahrens

Mannen zaterdag, 1, Hoofdklasse A

5 oktober 2013 14:30

Beltman, G.J.

De punten worden niet altijd eerlijk verdeeld, want op basis van het tweede bedrijf had ODIN’59 minimaal een punt moeten incasseren. Met een 0-1 achterstand hijgend in de nek, kwam de ploeg van trainer Mark Evers vlak na rust nog wel langszij via topscorer Ogur Kaya, maar in de eindfase betekende een defensief misverstand de nekslag voor de Heemskerkers waardoor DVS’33 de zege in de schoot geworpen kreeg en aan het langste eind trok. Einduitslag 1-2.

DVS’33 domineerde het grootste deel van het eerste bedrijf. De equipe van oefenmeester Hennie in ’t Hof begon furieus aan het duel en wist de offensieve aspiraties van ODIN’59 duidelijk aan banden te leggen. Het was dan ook een logisch gevolg dat de selectie uit Ermelo na een klein halfuur de leiding pakte via topscorer Ali El Haddadi, 0-1. De Heemskerkers kwamen in de eindfase voor rust nog goed weg toen keeper Barry van Dijk de 2e treffer van DVS’33 een halt toe riep door de inzet van Henk Baum vakkundig te elimineren.

Na rust nam ODIN’59 het aanvalsstokje over van de bezoekers. Het team uit Ermelo werd stuk gespeeld door de thuisploeg, waardoor ODIN’59 al snel langszij kwam via Ogur Kaya, alweer zijn vierde treffer van het seizoen. Ook na de verdiende gelijkmaker deelde de ploeg van Evers de lakens uit. Frits Kramer kwam met nog 25 minuten op de klok echter niet tot een inzet, waar hij beter Kaya had kunnen bedienen. Ook een fraaie inzet van de naar de voorste linie verschoven verdediger Paul Groen, leidde niet tot de Heemskerkse voorsprong.

Met nog 10 minuten op de klok werd een defensief misverstand ODIN’59 fataal en leidde het verlies in. Mike Ahrens maakte gretig gebruik van de situatie en schoot DVS’33 aan de leiding, 1-2. Paul Groen had zich daarna onsterfelijk kunnen maken door in de laatste minuten alsnog de gelijkmaker binnen te prikken, maar Groen ontbeerde in kansrijke positie de effectiviteit van de ware goalgetter. Door de nipte zege steeg DVS’33 van plek 5 naar plek 4. ODIN’59 handhaafde zich, ondanks het verlies, in het linkerrijtje op de 7e positie op de ranglijst van de hoofdklasse A. Scheidsrechter Beltman had 5 gele kaarten nodig om het duel in goede banen te leiden. Aan ODIN’59 zijde ontvingen Barry van Dijk, Raymond Bronkhorst en Timothy Verwey een kaart. Voor DVS’33 waren dit Ronald Hoek en Roald de Vries.

Basiself ODIN’59: Van Dijk, Hols, Koops, Kaya,  Bronkhorst, Groen, Onuoha, Scheffer, Kramer, Verwey, Ent.

Basiself DVS’33 Ermelo: Huiskamp, Posthouwer, Terpstra, De Vries, Hoek, Soykan, Smeding, Kurt, El haddadi, Akla, Baum.