Hoflaan 1
1967NE
HEEMSKERK
tel. 0251-237026

Het eerste van ODIN’59 heeft na 3 voorafgaande nederlagen nog op de valreep een driepunter behaald vlak voor het ingaan van de winterstop. In de 15e competitiewedstrijd werd thuis een nipte 2-1 overwinning tegen het Zuid-Hollandse vv Spijkenisse behaald. De Heemskerkse doelpunten kwamen op naam van Mounir Mounji (2e minuut) en Hamza Rahaoui (27’). De Zuid-Hollandse eretreffer nam Morris de Hoog voor zijn rekening.

Zo’n vroege treffer van ODIN’59 wekt vaak de verwachting bij het thuispubliek dat het een hoge winnende score kan gaan worden. Gaande de wedstrijd ging die vlieger niet op, ook al voerde ODIN’59 de veelbelovende voorsprong van 1-0 naar 2-0 op.

Het eerste doelpunt was mooi. Na een combinatie van Sven Deen met Mounir Mounji plaatste laatstgenoemde de bal handig achter doelman Ragip Ozrak. Dat was een vroege treffer en een goed begin! Na die goal viel ODIN’59 weer iets terug. Het team speelde zo’n 20 minuten na die eerste goal slordig rond en leed te veel balverlies. Dit werd dan wel afgewisseld met mooie acties die deze ploeg zo fris kan maken maar de discipline om zo weinig mogelijk fouten te maken ontbreekt. De ploeg van trainer Plug is getalenteerd maar hun trainer begon steeds meer verbaal aanwezig te zijn en dat is toch een teken dat hij niet tevreden was. Het veldspel werd minder verzorgd en dat irriteerde Plug zichtbaar. Er wordt dan niet naar voren gevoetbald wanneer dat wel kan en er werd vooral ook onvoldoende de combinatie gezocht om de Spijkenisse-verdediging te slechten. Er werd te vaak extra afgelegd terwijl juist hard afgedrukt moest worden.

Spijkenisse moest de gelijkmaker geroken hebben want na de openingstreffer van Mounji passeerde een vrije trap van Daan Bourgonje maar net het doel van de wel constant en goed keepende Joost Meendering. Na bijna een half uur voetballen viel dan toch de 2-0. Na een afstandschot van Ayrton Dol liet doelman Ozrak de bal los en schoot de bij vlagen excellente middenvelder Hamza Rahaoui de 2-0 geplaatst binnen. Dat deed hij prima. De goal viel op een goed moment maar was wel tegen de veldverhouding in. Wel een belangrijke treffer van Hamza.

Vlak daarna had ODIN’59 alle mazzel van de wereld toen Daan Bourgonje een hele grote kans miste. Na een goede voorzet kopte hij op ongeveer een meter van het doel van Joost Meendering naast. De Heemskerkse goalie was goed geconcentreerd en pareerde daarna nog vakkundig een gevaarlijk afstandschot van de wit-groenen.

Ondanks dat ODIN’59 zich door de tegenstander ver liet terugdringen had Ayrton Dol toch de 3-0 op zijn schoen. Jammer dat dit niet lukte. Na die kans liet hij nog eens zien een goede voetballer te zijn door met een mooie omhaal bijna te scoren. Een marge van 3 doelpunten vóór de thee had de thuisploeg beter uitgekomen.

Na rust begon ODIN’59 prima met een goede voorzet van Rahaoui op spits Dol. Spijkenisse spits Julien Gret die in de vorige wedstrijd drie keer scoorde, liet ook een kans liggen na een goede Spijkenisse-corner. Trainer Peter Wubben was ontevreden en na bijna een uur spelen wisselde hij liefst 3 spelers tegelijk. Vlak hierna een mooie rush van linksback Danyl Plasmeijer vanaf links die hij met rechts afdrukte, maar keeper Ozrak pareerde heel vakkundig tot corner. Die leverde verder niks op.

Toen dan toch de aansluitingstreffer. Uit een corner scoorde uit het niets Morris de Hoog met een mooie kopbal de 2-1. Met deze treffer kreeg Spijkenisse weer hoop en ze begonnen hierna ook beter te voetballen. Bijna de 2-2 na een uithaal van de vallend schietende Ricardo van Twist.

Spijkenisse liet zich verder niet onbetuigd. Een vrije trap van Xander Buitenhek ging op de paal en caramboleerde in de armen van keeper Meendering. Mazzel voor ODIN’59! Deze kans werd gevolgd door diverse gevaarlijke en snel uitgevoerde counters van Spijkenisse. Trainer Plug ging ook wisselen vanaf de 71e minuut. ODIN’59 had nog een doelpunt nodig om Spijkenisse te killen maar de geelhemden losten het verlossende schot maar niet. Frits Kramer die op het middenveld speelde was een ervaren en fysieke aanwinst en dat kwam de jonge ploeg ten goede. In de 89e minuut had Sven Deen de bevrijdende 3-1 op de schoen. Hij miste. Neal van Buuren van de bezoekers kopte nog de bal op het dak boven goalie Meendering. Spannend.

Dat bleef zo tot het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Eric van der Vaart. ODIN pakte door deze zwaarbevochten zege 3 belangrijke punten en behield de 4e plek op de ranglijst. Het was voor de ploeg heel belangrijk vanmiddag te winnen zo vlak voor de winterstop van deze competitie. Het is goed de eerste helft van deze competitie met een overwinning af te sluiten. De ploeg van trainer Plug behaalde deze zege door hard met en voor elkaar te werken. Chapeau! Spijkenisse zakte van de 10e naar de 12e plaats.

Na de winterstop volgt zaterdag 21 januari 2023 de volgende competitiewedstrijd: ODIN’59-Smitshoek. We zien elkaar dan!

De redactie van ODIN’59 wenst u een Gezegend Kerstfeest en een Voorspoedig, Gezond en Sportief 2023.

Logo_ODIN59.pngODIN'59: Joost Meendering (k), Michael Stenvers🟨, Kick Groot ©, Hamza Rahaoui🟨 (90' Dustin Mijnders), Danyl Plasmeijer, Martin Campbell, Ayrton Dol (71' Ritchie Zinga), Sven Deen, Stef Halbersma, Frits Kramer🟨, Mounir Mounji

Logo_Spijkenisse.pngVv Spijkenisse: Ragip Ozrak (k), Xander Buitenhek, Sirano Kartosonto, Daan van der Harst (58' Bradley Tuinfort), Alessandro Franzoso (82' Marc Ripmeester), Marvin van der Pluijm (58' Duane Tjen-A-Kwoei🟨), Julièn Gret ©, Daan Bourgonje (58' Neal van Buuren), Morris de Hoog, Ricardo van Twist (76' Reilly Bakboord), Dwaite Duurham.