Hoflaan 1
1967NE
HEEMSKERK
tel. 0251-237026

Het eerste van ODIN’59 heeft na het verlies van vorige week zaterdag de 18e competitiewedstrijd in de 4e Divisie zaterdag van het Brabantse Achilles Veen met ruime cijfers gewonnen: 4-1. Het maakte hiermee een statement een hogere klassering dit seizoen te ambiëren met een groep spelers dat liet zien dat je met discipline, inzet en plezier in het voetbal verder kunt komen tijdens een periode waarin het in bepaalde opzichten tegenzit met de club. Met Mart Willemse en Kick Groot weer in de gelederen scoorden Sven Deen (4’), Ayrton Dol (28’) en Mounir Mounji 2 keer (73’ en 89’).  ODIN’59 steeg door deze overwinning weer 2 plaatsen van de 6e naar de 4e plek.

Bij het beginsignaal van de wedstrijd brak een lauw zonnetje door op Sportpark Asssumburg. Was dat een voorbode van een vroege voorsprong voor de Geelhemden? Het leek wel zo want na goede opbouw van Danyl Plasmeijer en vervolgens een magnifieke solo van verdediger Martin Campbell legde laatstgenoemde slim af op de goed gepositioneerde Sven Deen die al in minuut 4 de bal geplaatst achter doelman Jorn Wagener schoof: 1-0.

ODIN’59 had vandaag een overwinning nodig.

In een vooral voor rust onderhoudend schouwspel liet het zien terug te kunnen komen nadat Achilles Veen in de 11e minuut langszij kwam via een uiteindelijk achteraf gecorrigeerd eigen doelpunt van de Heemskerker Martin Campbell.

Het was leuk te zien dat naast de vaste trouwe supporters veel ODIN-jeugdspelers het ODIN-vlaggeschip aanmoedigden. Zij konden bijna juichen na een schot van Mounir Mounji in de 23e minuut, maar de bal werd geblokt en het leverde slechts een corner op. Verder liet het eerste speelkwartier een snelle en open wedstrijd zien. Nadat aanvoerder Kick Groot net uit evenwicht was gebracht en zijn afstandschot daardoor onvoldoende doel trof, was het in 25e minuut bijna raak na een mooie vrije trap van Hamza Rahaoui. Na nog 2 vrije trappen trof de laatste hiervan eindelijk doel. Ayrton Dol was hiervoor verantwoordelijk. 2-1.

De goed draaiende linksback Danyl Plasmeijer schoot van afstand met buitenkant schoen net naast, een schot van Ayrton Dol na een ODIN-corner was eenzelfde lot beschoren.

ODIN'59 ging terecht met een 2-1 voorsprong rusten. De eerste helft kregen de toeschouwers een onderhoudend potje voetbal voorgeschoteld dat af en toe werd verstoord door grove charges van de kant van de bezoekers onder andere door aanvoerder Nikki Baggerman die dan ook prompt op geel getrakteerd werd door scheidsrechter Martijn Kieft.

Na de thee begon ODIN'59 slordig en kon het het spel even niet maken. Dat resulteerde in minuut 50 in een kans voor Achilles Veen, maar zij misten. Daar kwam ODIN'59 goed weg! Na een uur spelen was er een goed indraaiende vrije trap van Hamzaoui, maar keeper Wagener kon nog net tot corner pareren.

ODIN’59 was er nog lang niet, want Veen in de persoon van Jens Verschuren kreeg een dot van een kans op de 2-2. De alerte keeper Joost Meendering redde. Aan de andere kant van het veld wachtte Ayrton Dol net te lang met afdrukken voor het doel van Achilles Veen.

ODIN'59 kreeg toen opnieuw een vrije trap na hands van Bas van Stokkom terwijl die al een (gele) kaart op zak had. Hij kreeg ‘slechts’ een vermaning en mocht dus blijven staan. Mounji leek toen aan alle Veense illusies een eind te maken na een prachtig genomen vrije trap die via de onderkant van de lat achter de doellijn van het Veense doel insloeg: 3-1. Prachtige goal!

Achilles Veen trainer Dennis van der Steen deed er in het laatste 5 minuten nog alles aan om een puntje te redden. Hij gooide tegelijk 3 wissels erin. Het mocht niet baten. Sterker nog: de vijf minuten voor tijd ingevallen in- en aanvaller Ousmane Traore toonde zijn machteloosheid en had rechtstreeks naar de kleedkamer gestuurd moeten worden na een grove charge op de ledematen van ODIN-verdediger en aanvoerder Kick Groot. In de 88e minuut tikte Mounir Mounji uiteindelijk de verdiende 4-1 binnen en benadrukte nog duidelijker het klasseverschil.

En zo won het eerste van ODIN’59 net als de heenwedstrijd van vorig jaar van Achilles Veen met dezelfde cijfers: 4-1. Een prima prestatie en een belangrijke overwinning van de ploeg van Richard Plug in een cruciale fase van de competitie. Na recente emotionele en zakelijke tegenslag binnen de club liet de ploeg zien een hecht team te zijn en steeds volwassener te worden naarmate de competitie vordert. Vanmiddag liet het een mix van fris en sprankelend voetbal zien gelardeerd met de nodige routine en ondanks de nog niet herstelde routinier Frits Kramer en de nog terugkomende Stef Halbersma werd ruim gewonnen van dit Achilles.
De Brabanders werden vaak in deze ontmoeting voetballend afgetroefd. ODIN’59 liet een grote inzet en positieve mentaliteit zien in tijden dat andere clubs weer opportunistisch bezig zijn de nodige broodvoetballers binnen te halen.

Niels Jager viel goed in (76e minuut), maar verzuimde in de 88e minuut op 10 meter van keeper Wagener te scoren. Ook Taye Lee viel gedegen in (88’) voor de uitstekende Ayrton Dol. Eerstgenoemde zorgde voor de assist van het 4e ODIN'59-doelpunt van Mounji.

Volgende speeldag zaterdag 11 februari ’23 wacht de ploeg van Richard Plug de uitwedstrijd tegen het hoger dan Veen geklasseerde Zeeuwse GOES.

De selectiespelers van Richard Plug kunnen dan laten zien in hoeverre de bovengenoemde groei en volwassenheid ook tegen een hoger geklasseerde ploeg zoals het Zeeuwse GOES van toepassing is. Tot dan!

Logo_ODIN59.pngJoost Meendering (k), Kick Groot ©, Daan Buurman, Mart Willemse, Hamza Rahaoui (78' Stef Halbersma), Danyl Plasmeijer (76' Niels Jager), Martin Campbell, Ayrton Dol (88' Taye Lee), Sven Deen, Mounir Mounji, Dustin Mijnders

Logo_AchillesVeen.pngJorn Wagener (k), Rico Geeroms, Mats van Huijgevoort, Bas van Stokkom🟨 (78' Jari Koenraat), Nikki Baggerman ©🟨 (85' Jeroen Sterrenburg), Niek Wilborts, Mark Westerlaken (85' Jesse van Baal), Fabian Korporaal, Ozan Cimen🟨 (85' Ousmane Traore🟨), Jens Verschuren, Justin Beemsterboer (66' Tim van Broekhoven).