Hoflaan 1
1967NE
HEEMSKERK
tel. 0251-237026

Vanaf speelronde drie prijkte de naam van ODIN’59 aan kop van de vierde divisie, wat vorige week bij ARC in Alphen aan den Rijn resulteerde in het binnenhalen van de periodetitel. Of het nu kwam omdat na het winnen van deze eerste prijs de druk even van de ketel was of omdat er teveel ontzag was voor de ongeslagen status van de tegenstander blijft altijd een raadsel. Maar de Heemskerkers zijn na de 2-3 nederlaag zaterdagmiddag tegen de runner up Kloetinge even lijstaanvoerder af.
De Zeeuwen, die vorige week voor de neuzen van de Heemskerkers de periodetitel even leken weg te kapen, waren getergd naar Heemskerk afgereisd om de eerste plaats van ODIN’59 over te nemen. Na 90 minuten bleek deze opdracht voltooid en stapten de gasten feestvierend van het veld. De spelers van ODIN’59 dropen vertwijfeld zonder punten af richting kleedkamer.

Op een zonnig sportpark Assumburg werden de toeschouwers opnieuw getrakteerd op een prachtig voetbalduel wat aan beide kanten van het veld al snel resulteerde in een paar prima kansen. Jorik Mijnhijmer  was namens de bezoekers twee maal dicht bij de openingstreffer en Sven Deen leek voor de thuisploeg de score te openen, maar zijn inzet trof geen doel. In de 19e minuut was het wel raak. Deen zette goed door op rechts en legde de bal uitstekend terug op de instormende Ayrton Dol en Danyl Plasmeijer. Dol stapte heel handig over de bal waardoor Plasmeijer het leer simpel in de rechthoek kon plaatsten (1-0).  Een paar minuten later lag de bal bij ODIN’59 op de penaltystip. Kick Groot liep bij een hoge bal tegen topscoorder Ruben de Jager van Kloetinge op en was te laat, dus kregen de bezoekers de kans vanaf 11 meter om de stand gelijk te trekken. Joost Meendering wist echter met een uitstekende redding de pingel van Kyle Doesburg uit zijn goal te boksen. Vervolgens kreeg ODIN’59 een paar kansen om de score te verhogen, zo was Ritchie Zinga de keeper al voorbij maar bracht de teen van een Zeeuwse verdediger op de doellijn redding en even later weer een mogelijkheid voor de geelhemden, maar nu was de kans van Kloetinge uit de counter nog gevaarlijker. Michael Stenvers, in de basis voor de afwezige Daan Buurman, bracht redding.
Zes minuten voor rust kwamen de Zeeuwen toch langzij. Martin Campbell werd in de rug gelopen en klemde de bal met beide benen af omdat hij verwachte een vrije trap te krijgen, helaas besloot de overigens prima fluitende arbiter Kraak, het afklemmen van de bal de bestraffen en gaf de vrije trap aan de bezoekers. Jefry Dijkstra pompte de bal de 16 in en in de scrimmage die hier ontstond tikte Jorik Mijnhijmer de bal onder Joost Meendering  door in de touwen (1-1). Met nog 2 minuten op de klok moet Meendering zich opnieuw strekken. Ruben de Jager dacht de ODIN-keeper van afstand in de verre kruising te verrassen maar Joost kreeg zijn vingertoppen nog net achter de bal. Dat ODIN’59 toch nog met een tevreden gevoel aan de thee kon kwam door toedoen van Martin Campbell. Stef Halbersma bediende Campbell aan de rechterflank, deze zette zijn tegenstander op het verkeerde been drong het strafschopgebied binnen en knalde de 2-1 in de verre hoek.

Vlak na rust was de stand alweer snel gelijk. ODIN’59 krijgt dit seizoen te veel doelpunten tegen door onnodige fouten in de passing. Een ogenschijnlijk gemakkelijke pass van Hamsa Rahaoui bereikte niet de opkomende Danyl Plasmeijer maar werd simpel onderschept door Jorik Mijnhijmer die spits Kyle Doesburg op het randje van buitenspel de diepte instuurde. Doesburg faalde nu niet en schoof de gelijkmaker binnen (2-2). ODIN’59 kreeg vervolgens middels Plasmeijer (schot) en Stenvers (kopbal) nog wel een paar kansen om weer op voorsprong te komen maar ook de bezoekers gingen voor de volle winst en profiteerden in minuut 67 andermaal van slecht uitverdedigen van de thuisploeg. De bal belande op de rand van de 16 bij de geheel vrijstaande Klaas van Hecke. Zijn prima uithaal vloog via de rug van Mart Willemse achter Meendering (2-3).
Met invallers Mounr Mounji, Youri Habing en Dustin Mijnders probeerde trainer Richard Plug middels een slotoffencief toch nog een resultaat te boeken maar het mocht niet baten. Mounji was 10 minuten voor tijd nog dichtbij een treffer maar na zijn fantastische passeerbeweging volgde een mislukt schot dat hoog over ging. Achterin moest Joost Meendering nog alles uit de kast halen om de vierde tegentreffer te voorkomen. Na 5 minuten extra tijd was het gedaan en floot Kraak voor de laatste maal, en kon het feest bij de bezoekers beginnen.

Voor ODIN’59 zijn de druiven zuur. Even uithuilen en dan de focus weer vol op de volgende week als de nummer twee op bezoek bij Capelle.

Dinsdagavond 15 november speelt ODIN’59 thuis nog een oefenwedstrijd tegen de zaterdag 1 van Koninklijke HFC. Aanvang 20:15 uur

Joost Meendering (k), Michael Stenvers, Kick Groot ©🟨, Mart Willemse, Hamza Rahaoui (59' Mounir Mounji🟨), Danyl Plasmeijer (71' Youri Habing), Martin Campbell🟨 (85' Dustin Mijnders), Ayrton Dol, Sven Deen, Ritchie Zinga, Stef Halbersma

Mitchell Braafhart (k), Jesse van der Linden (50' Jeffrey Theunisse), Jeroen de Jonge, Valentijn van Keulen, Jorik Mijnhijmer, Klaas van Hecke, Jefry Dijkstra (77' Gianni Vandepitte), Koen Plank, Reguillo Vandepitte ©, Ruben de Jager (83' Jeremy Hubregtse), Kyle Doesburg🟨

Bijzonderheid: 23' Kyle Doesburg (Kloetinge) mist strafschop.