Hoflaan 1
1967NE
HEEMSKERK
tel. 0251-237026

In het laatste duel van 2023 moest ODIN'59 het opnemen tegen grootmacht IJsselmeervogels en onder het toeziend oog van vele sponsoren en businessclubleden - die voorafgaand aan de wedstrijd van een heerlijk buffet konden genieten - bestreden de geelhemden de Rooien uit Spakenburg met bravoure en inzet - de huid moest duur worden verkocht - ODIN'59 begon aan een prima eerste kwartier waarin de gasten wel een aantal kansen kregen maar die zelfstandig verprutsten. Met name spits Marouane Afakar had het vizier nog niet op scherp. Ook goed optreden van keeper Mats van der Wijst die ver buiten zijn eigen zestien een bal onderschepte en daarmee voorlopig de nul wist te houden.

De thuisploeg had na 10 minuten zelf een mogelijk. Na een prima voorzet van Seth Sarpong kwam Patrick Boon net niet uit om de bal binnen te tikken.Het gevaar bij de Vogels kwam met name uit de hier in Heemskerk welbekende verre ingooi en gevaarlijke hoekschop van Jim Hulleman. Hulleman zelf kreeg ook nog een dot van een kans maar deze inzet vloog naast de Heemskerkse goal. Precies halverwege de eerste helft werd helaas de ban gebroken. Jordy Ruizendaal plukte de terugspringende bal voor de voeten van Van der Wijst af en tikte simpel de 0-1 binnen. Een klein kwartier na de 0-1 moest ODIN’59 alle zeilen bijzetten bij een scrimmage voor de eigen goal maar met veel kunst en vliegwerk werd de bal toch weggewerkt. Opnieuw een verre ingooi in minuut 39 zorgde voor zoveel onrust in de ODIN’59-defensie dat Jonathan Richard ongelukkig de bal in het eigen doel zag belanden (0-2).
Nog geen twee minuten later lag ook nummer 3 in het mandje, Jesse Schuurman was nu  met een fraaie kopbal de scherprechter (0-3)

Na rust waren er kansen om de aansluiting te vinden, maar bij een schot in de korte hoek van Niels Jager lag Keeper Julian Prinsen in de weg en na een kleine 10 minuten verdween een schot van Jarmo Vrenegoor op het dak van het doel. In de tegenstoot vloog er nog een bal bal voorlangs richting Afakar maar deze werd nog net beroerd door een Heemskerkse teen waardoor de spits van de Vogels net niet kon binnentikken. Na een periode van flink wat wissels aan beide kanten wist de rappe spits van IJsselmeervogels 20 minuten voor tijd alsnog zijn goaltje mee te pikken en leek de wedstrijd beslist (0-4). Na de laatste wissels - beide team lieten in totaal vijf spelers invallen vandaag -  ging keeper Julian Prinsen in de fout en mocht Taye Lee vanaf 11 meter de eer redden. Hij schoot de toegekende penalty rechtdoor in de touwen en bepaalde daarmee de eindstand op 1-4. Nog eenmaal moest Mats van der Wijst zich bij een kans voor open doel strekken en voorkwam daarmee een grotere uitslag.

Na afloop werd in het kader van “Waar Schijt De Ezel” het veld in beslag genomen door twee Heemskerkse lastdieren. En met zanger Theodoor en DJ Martin-On-Tour, de uitslag van de "Ezel actie" en ook zeker nadat een blik op Teletekst van de meegereisde Vogels-supporters liet zien dat koploper Harkemase Boys punten liet liggen in Noordwijkerhout waardoor de Rooien zich halverwege de competitie in Heemskerk tot Herbstmeister van de Derde Divisie mochten kronen, bleef het nog lang 'onrustig' in het clubhuis.