1 - 0

Mannen Zaterdag (landelijk), 1, Hoofdklasse A

12 januari 2013 14:30

Jobse, M.

S.v. Huizen - H.s.v. ODIN’59, 1-0 (0-0), zaterdag 12 januari 2013, 13e competitieduel.

ODIN’59 laat de punten in Huizen!

ODIN’59 is er niet in geslaagd s.v. Huizen de wil op te leggen. In een open duel waren de Heemskerkers de betere ploeg, maar verzuimden te scoren. Pas ver in blessuretijd viel de enige treffer van de wedstrijd via aanvoerder Kurt Elschot. Het arbitrale trio acteerde op een bedenkelijk niveau door ODIN’59 doelman Barry van Dijk in de laatste vijf minuten van de officiële speeltijd, met tweemaal geel van het veld te verbannen.

Trainer Mark Evers had voor zijn ODIN’59 vooraf een heel ander scenario in gedachten. Het geplaagde s.v. Huizen van scheidend oefenmeester Tijs Schipper moest verslagen worden om in het linkerrijtje van de hoofdklasse A te kunnen belanden. Maar onder het toeziend oog van de nieuwe trainer voor het komend seizoen Joeri Volkers, was de huidige nummer 13 uiteindelijk geslepener dan de Heemskerkse selectie. Daardoor wist Huizen ver in blessuretijd, onder goedkeuring van scheidsrechter Matthijs Jobse, alsnog de volle winst te incasseren.

Een tegenvaller voor Kay Eijspaart die tijdens de warming-up een blessure opliep aan de kuit betekende een basisplaats voor Denzel Meijer. Ook Tim Groenewoud begon op sportpak de Wolfskamer vanaf het eerste fluitsignaal. Raymond Bronkhorst kon wegens een schorsing niet van de partij zijn. Het was Groenewoud die de eerste grote kans voorgeschoteld kreeg door een uitstekende steekbal van Rik Stals. De vingertoppen van Huizen doelman Brian Willemse voorkwamen een vroege voorsprong voor de bezoekers. Enkele minuten later moest de goalie wederom handelend optreden bij de inzet van Denzel Meijer, nu met de voeten.

Een onzuivere inspeelbal van Richard Klijn werd opgepikt door Sebastiaan van Kammen die daardoor in de 20e minuut alleen voor Barry van Dijk op dook. Van Dijk voorkwam een treffer door prima keeperswerk. Het ontbrak ODIN’59 aan scherpte in de afronding, want de ploeg eiste het merendeel aan kansen op in het duel en had eenvoudig met enkele doelpunten in de tas kunnen gaan rusten. Een fraaie combinatie via Meijer, Stals en Groenewoud had zeker meer verdiend, maar bij de poging van Groenewoud ontbrak de kracht. Zijn inzet na een halfuur verdween recht in de handen van Willemse. Dat gold eveneens voor Frits Kramer en Stals, want ook bij hun pogingen ontsnapte Huizen aan de tegentreffer.

ODIN’59 was het betere team, ook na rust, maar kon dat verschil niet hard maken met doelpunten. Daardoor bleef de thuisploeg in de wedstrijd en kwam ook bijna op voorsprong, tien minuten na rust, via van Kammen. Maar van Dijk liet zich niet verschalken bij de vrije trap vanaf 25 meter. Met nog een kwartier te gaan kwam Kurt Elshot goed weg met geel na het gestrekte been op de enkel van Richard Klijn. De harde charge van de aanvoerder van Huizen had makkelijk met rood bestraft mogen worden, maar arbiter Jobse oordeelde anders. Klijn kon niet verder en lijkt een behoorlijke tijd uitgeschakeld.

Een prima poging van Stals, op aangeven van Tim Koops, werd even later niet bekroond met een treffer. In de slotfase was scheidsrechter Jobse het spoor bijster. In een regelrechte fopduik van aanvaller Omar Limon zag Jobse een met geel te bestraffen overtreding van van Dijk. Huizen incasseerde daardoor een strafschop. Gerechtigheid vierde hoogtij want Limon zelf schoot vanaf de stip via de lat over het doel bij van Dijk. De gerechtigheid was maar van korte duur omdat van Dijk bij het uitkomen tot buiten de zestien, opnieuw van een overtreding werd beticht door arbiter Jobse en mocht daardoor het duel niet uitspelen.

De 17 jarige Rik Remmelzwaal moest nog voor slechts drie minuten de honneurs waarnemen, maar kon daarbij een late treffer niet voorkomen. De jonge doelman had zich een heel andere debuut voorgesteld in de hoofdmacht van ODIN’59. Bij een regelrechte scrimmage mocht de aan rood ontsnapte Kurt Elshot uiteindelijk de enige treffer over de doellijn prikken, 1-0. ODIN’59 zakte door het verlies een plek op de ranglijst naar de 10e plaats. Huizen kwam door de winst met één punt pal onder de Heemskerkers op de 11e terecht en heeft nu 14 punten uit 13 duels.

Basiself ODIN’59: B.v. Dijk, Hols, Koops, Cremers, v.’t Hof, Kramer, Stals, Groenewoud, Meijer, Kaya, Klijn.

Basiself Huizen: Willemse I. Etwi, Vente, Klein, van Kammen, Pengel, de Graaf, Limon, Elshot, R. Etwi, Honing.