Marco van Rooijen

Mannen zaterdag, 1, Hoofdklasse A

8 maart 2014 14:30

Etten, H.J.M. van

ODIN’59 was deze middag niet in staat om Bennekom zonder punten naar huis te sturen. De beste kansen waren voor de ploeg van trainer Mark Evers, maar het scorend vermogen ontbrak aan beide kanten. De 19e speelronde eindigde in een doelpuntloze brilstand. Daarmee ontsnapte Bennekom aan een nederlaag en kreeg meer dan het verdiende.

Na een afwezigheid van maar liefst 14 maanden begon Stefan van Dijk weer in de basis. De verdediger bracht werklust en gedrevenheid in de ploeg van Evers. Ook Kay Eijspaart startte vanaf het beginsignaal, maar zijn rentree verliep minder succesvol. Eijspaart moest zich in de openingsfase al laten vervangen met een hamstringblessure. Zijn prima vervanger Bas Ent had vlak voor rust bepalend kunnen zijn voor de openingstreffer, maar zijn inzet belandde recht in de handen van keeper Peter Veeneman.

Een sterker ODIN’59 had echter al ruim voor rust aan de leiding kunnen gaan. Een poging van Frits Kramer werd geblokt binnen de zestien en de hardwerkende Amin Ouass zag een grote kans, op prima aangeven van Ent, net naast het doel van Bennekom belanden. Bennekom zette daar weinig tegenover. Veel lange ballen op goed geluk en maar hopen dat de Heemskerkers zich zouden verslikken, leek het concept van trainer Eric Speelziek. Dat gebeurde echter niet. De thuisploeg had zelfs het meeste recht op de voorsprong, maar Ogur Kaya zag zijn poging, vlak voor rust, ruim over het doel bij Veeneman eindigen.

ODIN’59 leverde behoorlijk strijd en alles wees erop dat de equipe van Evers in het tweede bedrijf een verdiende zege zou gaan claimen. Een zeldzame solo van Danny Hols had, met nog een kwartier op de klok, een strafschop op moeten leveren, want tot 2x toe werd Hols binnen het strafschopgebied uit balans gebracht, maar bleef met wilskracht overeind, waardoor scheidsrechter Van Etten voor de makkelijkste weg koos en Bennekom het voordeel van de twijfel gunde door niet op de fluit te blazen. Ook de handsbal tegen de arm van Mark van Steenbergen, binnen de 16, had geen arbitraal vervolg. Zo ontsnapte Bennekom in de eindfase van de wedstrijd, wederom aan een potentiële achterstand.

Toch hadden de gasten meer kunnen krijgen dan waar ze recht op hadden. Milo Cremers hielp keeper Van Dijk echter toen Bennekom het enige gevaar in de tweede helft creëerde, een inzet van Brayton Biekman werd door de linkerverdediger handig onschadelijk gemaakt. In de slotminuten had Cremers zich zelf zelfs tot matchwinnaar kunnen uitroepen met een prima kopbal uit een hoekschop via Ogur Kaya, maar Marciano Alders wist dit te voorkomen. Het duel eindigde echter in een deceptie voor de thuisploeg want de remise voelde als een onverdiende nederlaag. ODIN’59 handhaaft zich op de 6e positie van de hoofdklasse A, terwijl Bennekom van de 9e naar de 10e plek afzakte omdat concurrent Volendam Montfoort versloeg met een 5-6 overwinning.

Basiself ODIN’59: Barry van Dijk, Hols, Van ’t Hof,  Eijspaart, Kramer, Kaya, Cremers, Stefan van Dijk, Ouass, Verwey, Scheffer.

Basiself  Bennekom: Veeneman, Biekman, Kaba, Speelziek, Van Rooijen, Sissing, Riani, Ajiach, Van Steenbergen, Aalders, Broekhof.