96'

Mannen, 1, Groep 1 09

3 december 2013 20:00

Schipper, R.A.

Een ongeïnspireerd ODIN’59 was niet bij machte om het fanatieke VSV een hak te zetten. De equipe van oefenmeester Mark Evers blameerde behoorlijk door de mannen uit Velserbroek ruime doorgang te verlenen tot de derde ronde om de districtsbeker van West 1. De Heemskerkers kwamen nog wel op voorsprong met een prima vrije trap via Ogur Kaya, maar lieten daarna verstek gaan. Fouten aan ODIN’59 zijde hielpen zondag tweedeklasser VSV in het zadel en de vechtlust van de opponent onder leiding van trainer Jethro Abram deed de rest. VSV ging met een 3-1 zege naar de volgende ronde.

Het ontbrak geheel niet aan kansen voor ODIN’59, wel aan effectiviteit in de afronding. Op uitstekend aangeven van Faruk Yurdakan had Frits Kramer de Heemskerkers al binnen 5 minuten  aan de leiding kunnen schieten. Maar keeper Mario Veldt tikte de bal handig over de lat waardoor de inzet geen treffer opleverde. Ook enkele minuten daarna was Kramer kansrijk zonder succes. VSV kreeg daarna een grote mogelijkheid in de schoot geworpen met een terugspeelbal van de voet van dezelfde Kramer. Soufian Ben Abdeslam leek te schrikken van de grote kans, want hij schoot de bal huizenhoog over het doel bij Barry van Dijk.

ODIN’59 had een vrije trap nodig om Veldt na een klein halfuur  wel te kunnen passeren. Ogur Kaya opende de score op fraaie wijze door de bal langs de muur tussen de palen krullen, 0-1. De ploeg van trainer Evers weigerde de score uit te bouwen doordat Yurdakan en Bas Ent grote kansen lieten liggen. Balverlies rond de middellijn van Kaya leidde, vlak voor rust, de gelijkmaker in en drie snelle balcontacten later schoot Justin Kunst, op aangeven van Ben Abdeslam de stand op 1-1.

Het laconieke ODIN’59 haalde het beste boven in VSV, die in staat bleek tot een snelle omschakeling. Dat schiep uitzicht op meer kansen voor de thuisploeg, met name voor de 22 jarige Delano Post, die 2x over het doel bij Van Dijk schoot. ODIN’59 probeerde via Kaya om uit de tweede lijn doelman Veldt te verschalken, maar Veldt stond goed opgesteld. Een dramatisch moment in de omschakeling bij de ploeg van Evers was genoeg voor VSV om via aanvoerder Tim Kuyt de leiding te nemen, 2-1. Een klein kwartier op de klok bij scheidsrechter Schipper leek voldoende voor ODIN’59 om nog langszij te kunnen komen. Die vlieger ging echter niet op ondanks kansen uit de tweede lijn voor Sem van ’t Hof en Emre Gungur, want ver in blessuretijd wist de ingevallen Tim Post VSV definitief naar de volgende ronde te schieten, 3-1.

Kay Eijspaart deed weer mee in het team van trainer Evers. Hij maakte zijn rentree na langdurig blessureleed aan de knie.

Basiself ODIN’59: Van Dijk, Koops, Van ’t Hof, Cremers, Ent, Scheffer, Kaya, Kramer, Gungor, Groen, Yurdakan.

Basiself VSV: Veldt, Eekhout, Faassen, Verdonkschot, Uittenbosch, Rijs, Ben Abdeslam,