67'
Assist: Amin Ouass

11 januari 2014 14:30

Dhr. Stokum

Als een redelijke generale mag de oefenzege op de huidige koploper van de eersteklass A wel worden geclassificeerd. De eerste overwinning op eigen terrein in het jaar 2014 was daarmee een feit. ODIN’59 won met 2-0 van LRC Leerdam.

Op gooiafstand van het thuiscomplex van ODIN’59 had LRC Leerdam haar kamp opgeslagen voor de winterstage in de voorbereiding op de tweede seizoenshelft. De huidige nr. 1 kon de thuisploeg het eerste bedrijf nog aardig bijbenen en de schade beperkt houden, ondanks een grote kans van Faruk Yurdakan in de slotfase van de eerste helft. Na rust vielen de Heemskerkse doelpunten. De tweede helft was mede daardoor het aanzien volledig waard. Frits Kramer opende 10 minuten na rust met een fraaie treffer de score. Uit een hoekschop via Ogur Kaya kopte de middenvelder de bal hard tegen de onderkant van de lat en zag deze buiten bereik van keeper Gio v. d. Pol in het net belandden.

De overmacht van ODIN’59 op Leerdam werd nog eens haarfijn aangeduid met het doelpunt van topscoorder Faruk Yurdakan. De spits wist de voorzet van Amin Ouass uitstekend te verzilveren, 2-0.

Leerdam stelde daar niet al teveel tegenover. Een misverstand bij Barry van Dijk bood nog een kans aan Hans Kodijk, maar die wist de mogelijkheid niet op waarde te schatten.

ODIN’59 zet daarmee een goede stap richting de tweede competitiehelft.