ODIN ’59 investeert in jeugdspelers

ODIN ’59 investeert in jeugdspelers

16 januari 2021 15:00


We willen dit bericht van vorig jaar nogmaals onder de aandacht brengen.
Al langere tijd is de technische commissie (TC) van ODIN ’59 bezig met het verder ontwikkelen van het jeugdvoetbalbeleidsplan. Ontwikkelen en opleiden van jeugdspelers is de visie van onze club. Daar wordt breed op ingezet door onze jeugdtrainers (intern) te scholen en te begeleiden of ze een KNVB-opleiding te laten volgen. Dit alles doen we om onze jeugdspelers ieder op zijn/haar niveau zo goed mogelijk te ontwikkelen en op te leiden, voor zowel selectie als breedtesport.

Doel

Het uiteindelijke doel van onze jeugdselectieopleiding is om zo veel mogelijk zelf opgeleide spelers de kans te bieden om door te stromen en op hoog niveau te voetballen. Aangevuld met regionale talenten die passen bij het clubgevoel en de cultuur van ODIN ’59. We hebben een eerste en tweede elftal die hier een prachtig perspectief voor bieden. Elke twee jaar of mogelijk één jaar minimaal een eigen jeugdspeler zien debuteren in ons eerste en/of tweede elftal is daarin het streven. Om hier naartoe te kunnen groeien is het handig als onze jeugdselectieteams door-ontwikkelen qua niveau. Dit willen we graag met iedereen doen!


Kwalitatief goede trainers

In de eerste fase van dit traject was er het behalen van de lokale certificering van de KNVB, dat staat voor goed georganiseerde jeugdopleiding. Vervolgens is er geïnvesteerd in de uitbreiding van TC-leden voor de jeugd. Er is een (nog) betere structuur binnen deze commissie ontstaan. Dat we willen investeren in de jeugdopleiding bewijst ook de overeenkomsten die zijn gesloten met onze trainers. Zo zijn laatst de overeenkomsten verlengd van de hoofdtrainers van de JO13, JO14, JO17 en JO19. Op de andere jeugdselecties staan ook kwalitatief goede trainers. Verder zijn we druk bezig om het komende seizoen op deze selecties kwalitatief goede trainers neer te zetten.

Scouten van andere amateurclubs

Ontwikkelen en opleiden is waar wij als TC en (Hoofd)jeugdtrainers voor staan. Dit doen we dan voor én met spelers die graag bij onze club, ODIN ’59, willen voetballen. Het komt ieder voetbalseizoen weer voor, en met name in deze periode, dat er actief jeugdspelers uit onze jeugdselecties worden gescout en persoonlijk worden benaderd door andere amateurclubs met de vraag of ze daar willen meetrainen. Dit gebeurt uiteraard met de intentie om de speler over te laten schrijven naar hun eigen vereniging. Hier balen we flink van. 

Deze handelswijze is in strijd met de regels vanuit de KNVB. Mochten we horen dat een amateurvereniging zich niet aan de regels houdt, zullen wij dat in de toekomst ook melden bij de KNVB.

Scouts van BVO’s zijn welkom

Regelmatig bezoeken scouts van BVO’s onze jeugdwedstrijden, regelmatig zijn scouts van AZ en AJAX op ons complex aanwezig op zoek naar talenten. Zelfs meldt zo af en toe een scout vanuit Zeist zich bij ons om te kijken of ODIN ’59-spelers in een KNVB-team kunnen meedoen. Als zij een talent ontdekken melden zij dat altijd netjes bij de club en worden er afspraken gemaakt.

Scouts van BVO’s en vanuit Zeist zijn altijd welkom en als jeugdspelers van ODIN ’59 uitgenodigd worden, werken we daar ook van harte aan mee.


Investeren

Het overstappen naar een andere amateurclub mag natuurlijk niet nadelig zijn voor onze eigen voetbalontwikkeling of voor een selectieteam tijdens het lopende seizoen. Vandaar dat we na overleg met het bestuur hebben besloten om uitsluitend te investeren in jeugdspelers die met volle overtuiging willen voetballen voor ODIN ’59. Om de continuïteit van onze jeugdopleiding te waarborgen zullen we spelers die trainingen bij andere amateurclubs volgen of aangegeven hebben te willen vertrekken, terugplaatsen naar een lager team zodat anderen de kans krijgen zich verder te ontwikkelen. We willen graag samen een volgende stap in ons voetbalontwikkeling zetten. 

Eigen keuze 

Uiteraard staat het een speler vrij om zijn eigen keuzes te maken. Ben je niet tevreden? Dan hopen we dat je aan de bel trekt en dan gaan we hierover met je in gesprek. Besluit je om toch mee te trainen/spelen tijdens het lopende seizoen bij een andere vereniging? Dan heb je blijkbaar de intentie om ODIN ’59 te verlaten en zijn daar bovengenoemde consequenties aan verbonden. 

Kortom, wij zijn supertrots op onze jeugdopleiding, willen graag spelers ontwikkelen en opleiden voor de eigen (jeugd-)selecties en hopen dat onze leden onze visie begrijpen en deze steunen. Samen maken we immers de vereniging. 

De technische commissie

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!