ODIN’59 haalt opgelucht adem. Strijd in tweede bedrijf levert volle winst voor koploper! - ODIN'59

ODIN’59 haalt opgelucht adem. Strijd in tweede bedrijf levert volle winst voor koploper!

ODIN’59 haalt opgelucht adem. Strijd in tweede bedrijf levert volle winst voor koploper!

Montfoort 1

1 - 2

ODIN 59 1

Mitchel Bottenheft (intikker)
31'
Nick van Luinen
69'
Sven van Vuuren
Robin Vianen
79'
79'
Thom de Vries (penalty)
81'
Joost van Apeldoorn
84'
Yorno Vork
Bart Roelofs
84'
Roy Gruters

Competitie

Mannen zaterdag, 1, Hoofdklasse A

Datum

28 februari 2015 14:30

Scheidsrechter

Rijsbergen, B. van

Accommodatie

Onbekend

Een matige eerste helft veranderde in het tweede bedrijf tot een optreden met strijd en passie. Daarmee voorkwam ODIN’59 een regelrechte blamage tegen een ploeg in nood. Rode lantaarndrager Montfoort werd na een halfuur op gelukkige wijze in het zadel geholpen door een Heemskerks misverstand, maar moest in de slotfase van het duel toch het hoofd buigen voor de koploper, want binnen 2 minuten waren de rollen omgekeerd door treffers van Thom de Vries (pen.) en Cerilio Cijntje. Einduitslag 1-2.

ODIN’59 kwam als lijstaanvoerder naar sportpark Hofland voor de confrontatie met de hekkensluiter. Per definitie geen makkelijke wedstrijd. Montfoort, hoewel met nog een drietal inhaalwedstrijden voor de boeg, wilde nu punten gaan pakken om uitzicht te hebben voor een ontsnapping uit het moeras van de hoofdklasse A. Op papier kon de maximale beloning de ploeg van trainer Mark Evers niet ontgaan. In mentaal opzicht moest de huidige koploper echter alle zeilen bijzetten om het duel na de thee te kunnen keren. Dat lukte pas in de eindfase ondanks een bepalende arbitrale tegenwerking. ODIN’59 pakte daardoor toch de volle winst in het Utrechtse Montfoort. Een teleurstellende eerste helft werd uitstekend omgebogen tot een passievol tweede bedrijf door een ploeg die weet hoe het werkt en waar het uiteindelijk om draait.

ODIN’59 kwam na enkele minuten al goed weg met een snoeiharde inzet van de thuisploeg die tegen de linkerpaal ketste. Even daarna voorkwam vakkundig handelen van de 25 jarige Bart Roelofs een treffer aan de andere kant via Thom de Vries, die keeper Robin Vianen in de verre hoek wilde verrassen, maar niet op Roelofs had gerekend.   Roelofs voorkwam daarmee een zekere treffer. Enkele tellen daarna weigerde Cerilio Cijntje met scherp te schieten tot opluchting van Vianen want die zag de bal ruim naast de paal suizen. Beide ploegen grossierden in fouten en verkeerde inspeelballen waarmee het spel op en neer golfde. Prima aangeven van Chanan Brandsma bracht Aamri Redouan in stelling die Van Dijk bijna verraste. De Heemskerkse goalie wist de inzet met het been ternauwernood te keren.

Een dreigende fase van ODIN’59 met 2 kansrijke pogingen van Cijntje op aangeven van Bas Ent gingen over in een hachelijk moment waarvan Montfoort de vruchten plukte. De kaats tussen Ron Scheffer en keeper Van Dijk pakte verkeerd uit waarbij de goalie de bal op zijn scheen zag afketsen. Mitchel Botteheft bleek de lachende derde, pakte het cadeautje gretig uit en schoot de thuisploeg na een halfuur aan de leiding, 1-0. Na rust zette ODIN’59 orde op zaken. Enkele tactische wissels lagen aan de basis van welhaast een heuse metamorfose. De Heemskerkers deden er mentaal een schepje bovenop en gingen collectief de strijd aan met de equipe van de 43 jarige trainer Alain Heijman. Montfoort had geen adequaat antwoord op de strijdlust van de bezoekers, wat al snel na rust resulteerde in enkele prima offensieve acties via Bas Ent. Een hoekschop van de voet van Cijntje werd in de korte hoek binnengetikt door Milo Cremers, die de tweede helft weer in de frontlinie geposteerd werd. De corner scheen echter een centimeter over de achterlijn gekruld te zijn volgens de arbitrage. Ook De Vries was even later behoorlijk kansrijk op aangeven van Cremers met een hoekschop tot gevolg.

Met nog een kleine 20 minuten te gaan onthield scheidsrechter van Rijsbergen ODIN’59 een heuse strafschop toen Cijntje aan de rand van het doelgebied onreglementair werd neergelegd. De equipe van trainer Evers accepteerde noodgedwongen de misser van Van Rijsbergen dit keer. Toen Thom de Vries even later ook neergelegd werd, nu door keeper Vianen, kon de leidsman echter niet meer om een penalty heen. De Vries zelf velde vanaf 11 meter op overtuigende wijze het vonnis, 1-1. Het bleek slechts wachten op de volgende treffer, want de getergde Cijntje moest en zou zijn stempel op het duel drukken. Dat manifesteerde zich binnen het tijdsbestek van nauwelijks 2 minuten waarin de geplaagde aanvaller (er hangt ‘m een ruime maar dubieuze schorsing boven het hoofd) zich tot matchwinnaar bekroonde. Keeper Vianen beroerde de bal nog wel bij de inzet van Cijntje na een fraaie actie, maar moest toch capituleren, 1-2. Joey van Ede kon ODIN’59 geen pijn gaan doen met zijn doelpoging van ver, want Van Dijk bleef nu de baas. Een fraai eindoffensief via De Vries en Cremers had in de slotminuut van de reguliere speeltijd nog een derde Heemskerkse treffer kunnen brengen, maar keeper Vianen was op zijn hoede. Het team van Evers deed goede zaken deze middag, want Stedoco, de nummer 2 speelde 0-0 remise bij DOVO en zakte daardoor een plaats op de ranglijst. Stedoco heeft wel nog 2 inhaalwedstrijden tegoed. Achilles Veen klopte laagvlieger Bennekom ternauwernood in eigen huis met 1-0 en volgt ODIN’59 op de voet met 3 punten minder op zak.

Basiself ODIN’59: B. van Dijk, Koops, Hols, Ent, Klare, Cijntje, Scheffer, Kramer, S. van Dijk, De Vries, Cremers.

Basiself Montfoort: Vianen, Brandsma, Artien, Resida, Verbiest, Van Ede, Roelofs, Van Luinen, Aamri, Van Apeldoorn, Bottenheft.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!