ODIN’59 bekert verder ten koste van VSV! - ODIN'59

ODIN’59 bekert verder ten koste van VSV!

ODIN’59 bekert verder ten koste van VSV!

ODIN 59 1

1 - 0

VSV 1 (zon)

Milo Cremers (intikker)
19'
Assist: Frits Kramer
58'
Delano Post
Jake Willems
72'
Randy Rietdijk
Rein John de Boer
87'
Nicky Eekhout (VSV)
Jorden de Waal

Competitie

Mannen, 1, Groep 1 11

Datum

10 februari 2015 20:00

Scheidsrechter

Bossen, R.

Accommodatie

Onbekend

Met het verloren bekerduel en daarmee de uitschakeling op 3 december 2013 nog in het achterhoofd, toen het stugge VSV ODIN’59 een hak zette en met een 3-1 zege van het veld stapte, deden de Heemskerkers deze 3e bekerronde wat er van ze verwacht werd, waardoor VSV met lege handen retour Velserbroek de bus instapte. Met 10 man boekte de ploeg van trainer Mark Evers een zuinige 1-0 overwinning op de zondag tweedeklasser. Milo Cremers tekende voor de enige treffer op fraai aangeven van Frits Kramer.

ODIN’59 was door het verleden behoorlijk gewaarschuwd en had de oorwassing door de equipe van trainer Jethro Abram niet vergeten. Ondanks dat bleek de nieuwe confrontatie met VSV bepaald geen sinecure. De Velserbroekers staan fier boven aan de ranglijst van de zondag tweede klasse A en lieten dat binnen de krijtlijnen ook duidelijk blijken. Toch had ODIN’59 vroeg in de wedstrijd al de leiding moeten nemen toen Milo Cremers door Jorian Faassen binnen de zestien werd neergelegd. Amin Ouass, afgelopen zaterdag vanaf 11 meter nog trefzeker tegen Achilles Veen, kon nu vanaf de stip het net niet vinden en hield daarmee een vroege voorsprong tegen voor de thuisploeg.

Daardoor bleef ODIN’59 veel last ondervinden van het offensieve VSV dat zich absoluut niet wilde verschuilen en twee grote mogelijkheden organiseerden via de pas 20 jarige Mitchel Bormann, die eenmaal naast het doel van keeper Barry van den Brink schoot en eenmaal de goalie op zijn weg vond. Een fraai Heemskerks offensief eindigde na een kleine 20 minuten in een overtuigende treffer van Milo Cremers waar een prima voorbereiding van Frits Kramer aan vooraf ging, 1-0. Even later waren de rollen omgedraaid en schoot Kramer op aangeven van Cremers de bal achter keeper Ricardo Snoek, maar de arbitrage onder leiding van Ruud Bossen leek niet gezien te hebben dat Jorian Faassen de buitenspelval had opgeheven en bepaalde dus dat het doelpunt niet in de boeken kwam wegens vermeend buitenspel.

Het team van trainer Jethro haalde opgelucht adem, bleef vaak vanuit een snelle omschakeling gedurfd in de offensieve modus en joegen op de gelijkmaker die via de snelle Bormann bijna tastbaar werd. Van den Brink hield deze bekerconfrontatie echter prima stand. ODIN’59 kreeg nog een extra domper te verwerken met de beslissing van arbiter Bossen om Cerilio Cijntje met rood naar de kleedkamer te sturen. Een incidentje met VSV verdediger Floyd Hille, die kermend op de zode neerstreek na een schijnbaar contact met de Heemskerkse aanvaller, werd door Bossen beoordeeld met de zwaarste straf door Cijntje uit het veld te verbannen, alhoewel de leidsman totaal geen zicht had op het gebeuren doordat het spel zich verplaatst had en de beoordeling kennelijk baseerde op ongeschreven wetten en vermoedens. ODIN’59 was toen genoodzaakt zich nog een dikke 50 minuten met slechts 10 man te handhaven.

Ook het tweede bedrijf bleef VSV daarom aan de deur kloppen op zoek naar de gelijkmaker. Een prima pass van Clyde Klosteren kon door Guus Rijs uitstekend worden gecontroleerd, maar op weg naar Van den Brink stelde Tim Koops orde op zaken en blokte de harde inzet van Rijs tot hoekschop. De equipe van Evers kreeg evenwel nog kansen om de stand uit bouwen via Cremers bij de hoekschop via Ouass, maar Cremers raakte het leer niet comfortabel genoeg. De bezoekers waren met nog een klein kwartier op de klok alsnog dichtbij de gelijkmaker uit een standaardsituatie toen Faassen net over de lat kopte bij doelman Van den Brink. ODIN’59 kwam in de slotfase van de avondwedstrijd niet meer in gevaar. De hoofdklasser plaatste zich daarmee voor de achtste finales om de Districtsbeker van West 1. De ploeg van Evers gaat dan de confrontatie aan met de winnaar van het duel tussen het Veenendaalse DOVO en avv ZSGOWMS uit Amsterdam dat op 14 februari wordt gespeeld.

Basiself ODIN’59: Van den Brink, Tol, Hols, Koops, Cijntje, Ouass, Scheffer, Van Dijk, Klare, Kramer, Cremers.

Basiself  VSV: Snoek, Eekhout, Faassen, Hille, Klosteren, Rietdijk, Bormann, Kuyt, Klok, Rijs, Post.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!