Eerste horde nacompetitie is genomen. ODIN’59 wint van Achilles Veen! - ODIN'59

Eerste horde nacompetitie is genomen. ODIN’59 wint van Achilles Veen!

Eerste horde nacompetitie is genomen. ODIN’59 wint van Achilles Veen!

ODIN 59 1

3 - 0

Achilles Veen 1

Thom de Vries (penalty)
41'
65'
70'
Thijs Bruggemans
Teun Verlouw
72'
Teun Verlouw
76'
Jeroen van Leijsen
Jasper Campfens
87'
Enis Ulusan
Yassine Asrih
Stefan van Dijk (achter standbeen)
89'
Assist: Ron Scheffer
90'
Ayden Kuipers

Competitie

Mannen zaterdag, 1, Topklasse/hoofdklasse A nacompetitie

Datum

19 mei 2015 20:00

Scheidsrechter

Herk, F.A. van

Accommodatie

Onbekend

ODIN’59 liet er geen misverstanden over bestaan. De eerste periodekampioen won in eigen huis met 3-0 afgetekend van Achilles Veen en klaarde daarmee de eerste klus richting de topklasse. Thom de Vries tekende bij de start van nacompetitie voor 2 treffers.

Achilles Veen kreeg de 2e periodetitel in de schoot geworpen van de kampioen van de hoofdklasse A SteDoCo en was daarmee de eerste opponent van de ploeg van trainer Mark Evers. De weg naar de topklasse is nog lang en vol obstakels, maar de Heemskerkers opende de nacompetitie met een uitstekende 3-0 zege op de elf van oefenmeester Johan van Bijsterveld.

De bezoekers openden het duel sterker dan de thuisploeg, want ODIN’59 kwam het eerste kwartier niet echt uit de verf. Jeroen van Leijsen was in de beginfase een plaag voor de equipe van Evers. Eerst schoot de aanvaller een meter over de lat bij Barry van Dijk en in de 10e speelminuut moest Van Dijk met een gestrekt been redding brengen, wederom op een inzet van Van Leijsen in de korte hoek. Ook even later trachtte dezelfde Van Leijsen de bal over Van Dijk te tillen. Ook die poging werd door de Heemskerkse goalie verijdeld.

Pas na een kleine 20 minuten kreeg het team van Evers meer grip op de wedstrijd. ODIN’59 werd creatiever in offensieve zin. Van Dijk speelde niet alleen een defensieve rol binnen de gelederen van de thuisploeg. Zijn verre bal belandde vlak voor rust bij Thom de Vries, die zijn opmars binnen de zestien onreglementair gestuit zag en claimde een strafschop. Arbiter Van Herk twijfelde niet en wees resoluut naar de stip. De Vries zelf velde overtuigend het vonnis, 1-0.

Na rust pakte ODIN’59 de draad goed op. Ondanks dreigende momenten van de gasten resulteerde dat, met nog ruim 25 minuten op de klok, in een fraaie treffer van De Vries op een assist van doelman Van Dijk, 2-0. Vlak daarna was ook de harde inzet van de snelle Bas Ent een hele fraaie op een prima steekpass van de voet van Dennis Greuter. Het laatste kwartier zocht Achilles nadrukkelijk de aansluiting, maar ondanks kansen voor Teun Verlouw en Sen Aerts hield Van Dijk zijn doel schoon. In de slotminuten kwam ODIN’59 onder de druk vandaan en wist de ingevallen Stefan van Dijk keeper Guido van Sant met een hoogstandje te passeren. Een vrije trap via Ron Scheffer werd door Van Dijk verzilverd door de bal achter het standbeen van richting te veranderen om langs Van Sant in het net te belanden, 3-0. Door de zege speelt ODIN’59 dinsdagavond 26 mei in Veenendaal tegen DOVO, de winnaar van de derde periode. De equipe van Hans Kraaij jr. en trainer Jeroen Peters speelt aanstaande zaterdag tegen Achilles Veen.

Basiself ODIN’59: Van Dijk, Tol, Hols, Cijntje, De Vries, Ent, Scheffer, Tosun, Klare, Cremers, Greuter.

Basiself Achilles Veen: Van Sant, Van Loon, Van den Berg, Kuypers, Burgmans, Martens, Ulusan, Schellekens, Sulun, Aerts, Van Leijsen.

Bekijk hier de samenvatting en reacties na afloop van Thom de Vries en Mark Evers bij RTV-NH   


Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!