Passie en strijdlust winnen van positie op de ranglijst. ODIN´59 stuurt FC Lisse met lege handen naar huis

ODIN 59 1

1 - 0

FC Lisse 1

19'
46'
Luciano Dompig
Thierry Monteny
60'
Boyd Stevens
73'
Rowdy van der Putten
Thijs Hoogeboom
87'
Koen Fokkema
Kevin van der Zwet
89'
Rik Vermeulen

Competitie

Mannen zaterdag, 1, 3e divisie A

Datum

18 februari 2017 14:30

Scheidsrechter

Pol, P. van der

Accommodatie

Friendship Sports Centre
Beemsterstraat 652
1027ED
AMSTERDAM
tel. 06-21534464

In de voorbeschouwing werd het al door FC Lisse trainer Robbert de Ruiter aangegeven; "Je balanceert altijd op een randje, het positieve en het negatieve zitten heel dicht bij elkaar”. ODIN´59 wist na de openingstreffer van Nigel Hardenberg, koploper FC Lisse het scoren te beletten en hield daarmee de oh zo gewenste punten in huis. Het collectief van trainer Richard Plug moest het al voor rust stellen zonder Jim Hulleman, maar liet daarna in een enerverend optreden blijken, zelfs met 10 man, voor geen enkele ploeg uit de derde divisie onder te doen. De Heemskerkse balans sloeg daarmee uit naar ´het positieve´. ODIN´59 steeg 2 plekken op de vertekende ranglijst en staat nu 14e.  Lisse ziet IJsselmeervogels de koppositie overnemen ondanks het 2-2  gelijke spel van de Vogels na de ontmoeting met Jong Almere City.

Koploper FC Lisse kwam naar Heemskerk om 3 punten op te halen tegen de nummer 16 van de zaterdag derde divisie. De ploeg van trainer De Ruiter kwam evenwel bedrogen uit, want de in de basis gestarte Hardenberg wist de winnende treffer te produceren toen de wedstrijd pas 18 minuten oud was. Jerrol van den Eeckhout, die overigens een prima partij speelde, wist de bal panklaar te leggen op het hoofd van Hardenberg. Hardenberg viel even later uit met een blessure aan de hamstring.

Lisse antwoordde via Rowdy van der Putten. Alleen voor keeper Barry van Dijk mikte de aanvaller voor het doel langs. In de slotfase voor rust moest Jim Hulleman het strijdperk met rood verlaten. Hulleman schoot, na een knappe aanval, uit frustratie de bal richting de hoekvlag omdat een verwachte corner uitbleef. Daarbij raakte de middenvelder vanaf 20 meter per abuis de grensrechter, waardoor arbiter van der Pol zich genoodzaakt zag om Hulleman te bestraffen met een rode kaart. Dat speelde Lisse uiteraard in de kaart waardoor het tactisch plan van Plug de prullenbak in kon. Van den Eeckhout trok zich daar bij aanvang niets van aan want de verdediger produceerde nogmaals een fraaie voorzet richting Eelke de Graaf. Met het hoofd was De Graaf toen dichtbij de 2-0, maar de bal besliste anders en vloog hard langs de verkeerde kant van de paal over de achterlijn.

Na rust bleef de equipe Van de Ruiter behoorlijk dreigend, maar de thuisploeg kreeg eveneens kansen op de counter. Lisse sloeg echter niet genadeloos toe en als de dreiging te serieus werd was daar altijd Van Dijk. Ook op de inzet van Fokkema, met nog een klein half uur te gaan, liet de Heemskerkse goalie zich niet verschalken. Het had zomaar nog erger voor Lisse kunnen uitpakken als Jurjen Dikker zich na een fraaie solo had beloond met een verdiende treffer, maar keeper Brian van der Werff pareerde uitstekend de harde inzet van de middenvelder.

Van der Werff werkte zich in de eindfase van de wedstrijd enkele malen bijna in de nesten door ver voor zijn doel positie in te nemen om de bezoekers van opbouwende steun te voorzien. De Graaf en vooral keeper Van Dijk profiteerde daar, met een opportunistische doelpoging van ver, bijna van. Lisse slaagde er uiteindelijk niet in om langszij te komen. Alhoewel Rik Vermeulen daar dichtbij was. Maar Vermeulen raakte de lat ter hoogte van de linkerpaal en liet ODIN´59 zo ontsnappen met een minimale marge. Ook een voorzet van Buijs rolde hard voor het doel bij Van Dijk zonder dat de koploper kon toeslaan. De ploeg van trainer Plug trok daarmee een zwaar bevochten voorsprong over de streep en kreeg loon naar werken.

Basis ODIN’59Van Dijk, Meijer, Scheffer, Cremers, De Graaf, Klijbroek, Van Eeckhout, Boekel, Dikker,
Hulleman, Hardenberg.

Basis FC Lisse: Van der Werff, Buijs, Van Boxel, Zoontjes, Rauws, Olsthoorn, Vermeulen, Fokkema, Stevens, van der Putten, Dompig.


Fotoalbum Hans Willemse

  Napraten met de trainers Robbert de Ruiter en Richard Plug
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!