76'

Mannen zaterdag, 1, 3e divisie A

1 april 2017 14:30

Brake, F.E. ter

De ODIN-topper van de week, Berend Steendam (JO9-5), wist vóór de wedstrijd al SteDoCo-keeper Ritchie Steinmann te verschalken met een cool schot en de ODIN’59 hoofdmacht wist dit voorbeeld te volgen door in deze belangrijke zespuntenwedstrijd ODIN’59-SteDoCo de overwinning in Heemskerk binnen te slepen. Drie belangrijke punten waren de beloning voor de thuisploeg in dit cruciale treffen door vooral een goede tweede helft van ODIN’59 waarin het een achterstand in winst wist om te zetten. Einduitslag: 2-1 (rust: 0-1).

ODIN’59 startte in een 1-4-4-2 systeem met 2 lange spitsen Eelke de Graaf en Milo Cremers in de punt van de aanval. Daartegenover stond een gevaarlijk counterend SteDoCo. In de beginfase werden meteen pittige persoonlijke duels uitgevochten die al in de eerste minuut resulteerden in een te behandelen blessure van Jesse Wielinga opgelopen in een duel met de vandaag sterk spelende Jim Hulleman. In de vijfde minuut kopte spits De Graaf naast en bleef Shelton Martis geblesseerd op de grasmat liggen. Een snelle counter van de gasten werd bijna afgestraft door niet alert ingrijpen achterin bij ODIN. Men was gewaarschuwd. Toch liep ODIN’59 al vroeg tegen een achterstand aan na weifelend ingrijpen in de as achterin waarna Jay-Jay Meierdres al in de 6e minuut de 0-1 kon aantekenen na een voorzet van Maurice van der Wilt.

Inzet versus het elkaar weten te vinden
Er werd wel hard gewerkt bij de Gele Leeuwen maar men kon elkaar niet altijd goed vinden in dit 4-4-2-systeem. ODIN’59 ging op zoek naar de gelijkmaker en Eelke de Graaf kopte na 19 minuten rakelings over na een goede corner van de van een blessure teruggekomen aanvoerder Ron Scheffer. Dat was de beste kans tot nu toe in de wedstrijd voor de Geelhemden maar je had het gevoel dat wanneer een eventuele 0-2 zou vallen de wedstrijd ook gespeeld zou zijn. Opletten dus. ODIN probeerde goed op te bouwen maar men bereikte elkaar niet altijd voor rust. Ondanks dat SteDoCo maar 1 plek hoger stond op de ranglijst dan de Heenskerkse formatie was de ploeg van trainer Virgil Breetveld voor rust de veel betere ploeg. Na een half uur viel zelfs bijna de 0-2 nadat SteDoco zakelijk doorspeelde terwijl Nick Burger geblesseerd op de helft van de gasten bleeg liggen. Uit deze kans schoot Jesse Wielinga na een voorzet van de rappe linksbuiten Hakan Tokul gelukkig voor ODIN over. Na blessures van Van den Eeckout (ODIN) en weer Wielinga kreeg Eelke de Graaf een heel grote kans om gelijk te maken en schoot 2 keer hard op hun doel maar keeper Ritchie Steinmann pareerde zeer goed zodat met een 0-1 stand thee gedronken kon worden.

Rust
Na de pauze begon ODIN zeer goed aan de wedstrijd. Na het opkomen aan de rechterflank van de sterk spelende Lars Boekel ging deze in de 46e minuut goed door in het strafschopgebied en werd geraakt. Strafschop? Of minstens een vrije trap net buiten de zestien werd door de ODIN-supporters verwacht. Neen. Scheidsrechter Ter Brake gaf tot ieders verbazing een vrije trap tegen de Heemskerkers en trakteerde Lars Boekel ook nog op een gele kaart. Dit was een discutabele beslissing en achteraf gezien was dit de enige gele kaart in dit verder sportieve treffen.

SteDoCo uit Hoornaar
De sympathieke trainer Virgil Breetveld vond na de wedstrijd dat het een wedstrijd met 2 gezichten was geweest en dat de club in de eerste helft een penalty was onthouden. Kregen zij dan in de 2e helft geen kansen? Jazeker! In de 49e minuut een kans voor de gasten uit het Zuid-Hollandse Hoornaar, maar Jordy van Dam miste na een strakke SteDoCo voorzet. Een minuut later weer een mogelijkheid voor de gasten na een ODINfout achterin maar keeper Barry van Dijk maakte het doel voor Maurice van der Wilt slim klein door zich goed te positioneren en voorkwam daardoor erger voor de thuisploeg.

Gelijkmaker
In de 52e minuut dan de gelijkmaker. Na een goede voorzet van Lars Boekel verkeek keeper Steinmann zich hierop en kon spits Eelke de Graaf de 1-1 binnenkoppen. ODIN was deze 2e helft veel beter begonnen en een paar minuten na de gelijkmaker had de steeds beter spelende Jim Hulleman de Geelhemden al op een voorsprong kunnen schieten maar de bal ging over. In de 72e minuut bijna een voorsprong na een prachtig schot van uitblinker Lars Boekel die op de lat schoot, na een mooie ODINaanval via de inmiddels ingevallen middenvelder Jeffrey Klijbroek.

Voorsprong
In de 74e minuut een prachtig doelpunt voor ODIN ingeleid door een ingooi van Jim Hulleman en nadat Eelke de Graaf de bal slim doorkopte kwam het projectiel voor de voeten van de sterk van een blessure teruggekomen Jurjen Dikker die feilloos in de linker benedenhoek (vanuit de keeper gezien) schoot: 2-1. SteDoCo moest wat terugdoen en er was bijna nog een kwartier te gaan. Er werden pittige duels uitgevochten onder andere tussen Cremers en Martis maar de wedstrijd werd niet onsportief, alhoewel Zuid-Hollander Chris Boom wel voor geel in aanmerking kwam na een overtreding op Jim Hulleman maar deze Hoornaar werd door scheidsrechter Ter Brake verrassend gespaard.

ODIN bleef de laatste 10 minuten kansen (De Graaf) creëren en een inzet van de ingevallen Jeffrey Klijbroek werd tot 2 keer door goalie Steinmann gepareerd. Milo Cremers had de wedstrijd definitief op slot kunnen gooien maar weer zat Ritchie Steinmann ertussen. ODIN’59 verdiende uiteindelijk de overwinning en pakte 3 belangrijke punten door vooral een prima tweede helft. Nick Burger werd uitgeroepen tot:‘man of the match’. ODIN 2 won eerder deze zaterdag van koploper Spakenburg met 3-0 en dit maakte het feestgevoel deze wedstrijddag  op Sportpark Assumburg compleet.

Scoreverloop: 6. Jay-Jay Meierdres 0-1, 52. Eelke de Graaf 1-1, 74. Jurjen Dikker 2-1.

Arbitrale trio: Scheidsrechter Ter Brake/Assistenten: Dhr. Van Essen en P. Willems.

Volgende wedstrijd: 8-4-2017 Harkemase Boys-ODIN’59. Aanvang: 14.30 u.

Opstelling ODIN’59: Barry van Dijk (K), Lars Boekel, Tim Koops (87. Erik Lensen), Denzel Meijer, Jerrold van den Eeckhout, Nick Burger, Jim Hulleman, Ron Scheffer @ (66. Jeffrey Klijbroek), Stefan Seijs (56. Jurjen Dikker), Eelke de Graaf, Milo Cremers

Opstelling SteDoCo: Ritchie Steinmann (K), Chris Boom, Luke Molkenboer, Kevin Patijn, Gino Boers, Jordey van Dam, Jesse Wielinga (70. Remco Buist), Maurice van der Wilt, Hakan Tokul, Jay-Jay Meierdres, Shelton Martis @.