90'

Mannen zaterdag, 1, 3e divisie/Hoofdklasse NC 3e/hfd zat nacompetitie

3 juni 2017 14:30

Koekoek, T.

Pas in de allerlaatste minuut van de 38e wedstrijd van het seizoen gooide ODIN’59 de return in de tweede ronde van de nacompetitie tegen Ter Leede op slot en claimde daardoor, met de hakken over de sloot, een langer verblijf in de Zaterdag Derde Divisie. ‘’Ik ben leeg, maar trots. Het was een krankzinnig seizoen, lang en zwaar’’, verklaarde trainer Richard Plug na afloop. ODIN’59 deed wat het moest doen en haalde door deze verdiende 3-1 zege in eigen huis ternauwernood de doelstelling van het huidige seizoen.

‘’Het leek wel een Alfred Hitchcock film’’, gaf Plug in de nabeschouwing aan. ‘’Het werd vanaf 11 meter 1-0 door een gedurfde beslissing van scheidsrechter Koekoek. Je geeft zelf in de uitwedstrijd heel veel weg, maar Ter Leede heeft 3 a 4 spelers van de buitencategorie en dat schepte kansen toen centrale verdediger Milo Cremers letterlijk en figuurlijk uit de wedstrijd werd geschopt in de eindfase voor de rust. In de Heemskerkse organisatie viel toen wat weg. Gelukkig pakte Barry van Dijk enkele ballen op beslissende momenten. De wedstrijd werd uiteindelijk afgemaakt door een schitterende treffer van Jeffrey Klijbroek. Het kampioenschap is een prijs, maar handhaving zoals deze komt qua euforie behoorlijk in de buurt. ODIN’59 kan bijzonder trots zijn op haar vlaggenschip’’.

Henk Weert, erelid van ODIN’59, sinds 1990 gepensioneerd, maar met een behoorlijke staat van dienst voor de Heemskerkse vereniging waaronder 20 jaar lang bestuursfuncties bekleed te hebben en daarnaast diverse trainersfuncties te hebben verricht, tot zelfs aan het trekken van krijtlijnen toe, was aandachtig toeschouwer bij dit belangrijke duel en zag zijn club zich handhaven op het allerlaatste moment van het huidige seizoen.

Aanvoerder Ron Scheffer vertaalde de slijtageslag tegen Ter Leede vooral als een ‘ander gevoel’, maar wel euforisch; ‘een opluchting’. ‘’De zege was verdiend en daarna kwam de ontlading’’. ‘Je had ’t eerder dit seizoen moeten afmaken’, was een veelgehoorde uitspraak voor de return met de 3e periodewinnaar van de hoofdklasse A. ‘’Je moet niet terugkijken’’, verklaarde verslaggever Pierre Cremers. ‘’Nu moet ’t echt gebeuren!’’. Dit statement van Cremers kwam uiteindelijk volledig tot bloei, maar was niet onder alle ODIN’59 aanhangers een zekere uitspraak op het moment van uiting.

Denzel Meijer zette in de openingsfase van het allesbepalende duel de toon met een behoorlijke overtreding op Marc de Kruys wat de verdediger een snelle gele kaart opleverde. ODIN’59 heerste in de openingsfase met kansen voor Klijbroek (van ver) en Nigel Hardenberg. Keeper Bogdan Constantin greep echter goed in. Na een dikke 20 minuten claimde Eelke de Graaf een strafschop na het duel met Renee Troost, die de bal met de arm bediende. Denzel Meijer schoot de bal vanaf 11 meter overtuigend langs keeper Constantin, 1-0. Even daarna moest de sluitpost van Ter Leede handelend optreden bij een inzet van Hardenberg om de 2-0 te voorkomen. Slechts 2 minuten later werkte de 32 jarige Vincent Ammerlaan de gelijkmaker achter Barry van Dijk, die behoorlijk werd gehinderd in zijn poging om de situatie onschadelijk te maken, 1-1. Nog voor rust werd Milo Cremers, bij een poging de bal weg te werken, vol in het gezicht geraakt door Oussama Siali. Cremers kon daardoor de wedstrijd niet uitspelen en werd vervangen door Jurjen Dikker.

Vlak na rust leverde kansen voor De Graaf en Klijbroek nog geen treffer op. De technische staf van de Heemskerkers maakte zich daarna terecht druk om harde ingrepen aan de kant van Ter Leede, waardoor de jonge Mart Willemse, na een zeer fraaie actie, een behoorlijke blessure opliep en de wedstrijd niet kon vervolgen. De boosdoener ontkwam aan geel. Verbaal protest van teammanager Richard Jonker leverde een terechtwijzing op van arbiter Koekoek, die Jonker sommeerde op de tribune plaats te nemen.

Het tempo viel daarna weg en Van Dijk behoedde de thuisploeg voor een tegentreffer via Troost. Een fraaie voorzet van de ingevallen Stefan Seijs kon net niet worden verzilverd door De Graaf. 10 Minuten voor tijd zette Nigel Hardenberg de thuisploeg weer op voorsprong door de bal op fraaie wijze langs Bogdan Constantin te koppen: 2-1. Ondertussen pareerde Barry van Dijk een prima geschoten vrije trap van aanvoerder Mitchell Kappenberg. Die uitstekende redding zorgde er mede voor dat ODIN’59 tot tweemaal toe de kans kreeg om de wedstrijd op slot te gooien via Stefan Seijs. Uiteindelijk viel die nekslag pas in de laatste minuut van de wedstrijd, toen Jeffrey Klijbroek met een technisch perfecte volley de bal van ver overtuigend tegen de touwen joeg, 3-1. De 4 minuten blessuretijd kon met een gerust Heemskerks hart worden uitgespeeld en daarmee was handhaving in de slotfase van de 38e wedstrijd van het seizoen een voldongen feit.

Basis ODIN’59Van Dijk, Meijer, Scheffer, Cremers, De Graaf, Klijbroek, Willemse, Boekel, Hulleman, Burger, Hardenberg.

Basis  Ter Leede: Constantin, Arroyo, Robertson, Kappenberg, Bok, De Kruys, Ammerlaan, Zwetsloot, Siali, Troost, Vierbergen.