ODIN’59 wint Raadhuistrofee

ODIN 59 1

1 - 0

ADO 20 1 (zon)

53'
Assist: Jim Hulleman

Datum

11 augustus 2017 19:30

Scheidsrechter

M. Bruggeling

Accommodatie

Friendship Sports Centre
Beemsterstraat 652
1027ED
AMSTERDAM
tel. 06-21534464

Al elf keer eerder werd er om de Raadhuistrofee door ODIN'59 en ADO'20 gestreden. ODIN’59 wist in de lange historie, die in 1973 is gestart, de Heemskerkse trofee daarvan slecht één maal te veroveren. Dat was op 13 september 1983 toen ODIN'59 de strafschoppenserie won nadat de wedstrijd in een 2-2 gelijkspel was geëindigd. De rest van de confrontaties werd door dorpsgenoot ADO’20 in winst omgezet. Vandaag echter had de kersverse promovendus van de zondag derde divisie bij vlagen niets in te brengen tegen de zaterdag derdedivisionist. In een niet onaardig duel wist ODIN’59 met slechts één treffer de volle winst naar zich toe te trekken. Op sportpark Assumburg was Nigel Hardenberg matchwinnaar na een prima steekpass van Jim Hulleman. Einduitslag: 1-0.

Door deze uitstekende overwinning op ADO’20, en de 3-0 zege in een oefenwedstrijd op 10 januari 2017, waarbij Milo Cremers 2x ’t net vond, lijken de rollen zo langzamerhand te keren. ODIN’59 gold in de Heemskerkse volksmond lange tijd als de zwakste broeder van de twee verenigingen. De ploeg van trainer Richard Plug liet deze avondwedstrijd duidelijk zien, gegroeid te zijn met de jaren, ondanks ’t lange en zware seizoen in de vorige editie van de zaterdag derde divisie toen de Gele Leeuwen zich ternauwernood wisten te handhaven. Na 34 competitiewedstrijden speelde ODIN’59 zich toen uiteindelijk veilig door Ter Leede in de laatste 10 minuten van de 4e  en laatste nacompetitiewedstrijd met 3-1 terug naar huis te sturen.

De eerste prijs is dus binnen voor Plug en assistent Raymond Kolder. Het enige verwijt wat gemaakt kon worden was de magere marge van de zege. Met de scoringsdrift zat het wel goed, maar aan de uitvoering moet nog het nodige geschaafd worden, want er zat wel degelijk een aanzienlijk hogere score in het vat. Dat zag ook John de Wolf, de nieuwbakken trainer van het uit de tweede divisie gedegradeerde Spakenburg. De Wolf zat nu als analist op de tribune in verband met de bekerwedstrijd op 19 augustus. ADO’20 treft dan Spakenburg op De Vlotter in de eerste kwalificatieronde om de KNVB Beker.

ADO’20 trainer Raymond Bronkhorst, vorig seizoen nog assistent onder Thijs Sluiter, zal alle zeilen moeten bijzetten om zijn ploeg in slechts een week op het juiste spoor te krijgen voor het bekertreffen met De Wolf, want tegen ODIN’59 werd niet gescoord.

Na de gelijkopgaande openingsfase kwam de equipe van Plug beter uit de verf. Een prima balverovering van Jim Hulleman bracht de talentvolle Levi van Nispen in de 8e minuut al in stelling, maar Van Nispen mikte naast het doel van keeper Van der Wijst. Veel aanvallende druk van de thuisploeg, waarbij Van Nispen en Nigel Hardenberg vaak betrokken waren, veroorzaakte behoorlijke dreiging rond de zestien van ADO’20. Aan de andere kant moest Barry van Dijk na ruim een kwartier gestrekt om de inzet van de voet van Raymond de Waard het hoofd te kunnen bieden. Dat had eveneens zomaar de openingstreffer kunnen betekenen. Daarna zat doelman Van der Wijst met het nodige geluk in de weg bij de poging via Jeffrey Klijbroek, waarbij de bal hard via de paal richting Hulleman ketste. Hulleman kwam ook niet tot de openingstreffer. In de slotfase voor rust greep de sluitpost van ADO’20 wederom goed in en boog de kans van Van Nispen om tot hoekschop.

Nigel Hardenberg was vlak na rust een plaag voor verdediger Gert Jan van Leiden. Het lag dan ook in de lijn der verwachtingen dat de creatieve Hardenberg de score zou openen. Een uitstekende steekpass van Hulleman stuurde Hardenberg in de 53e minuut richting doelman Van der Wijst, die het nakijken had op de inzet, 1-0. Vlak daarvoor had collega-doelman Van Dijk de thuisploeg behoed voor een treffer via Richie Owusu-ansah. ODIN’59 bleef ’t meest dreigend, ondanks een kopbal van de ingevallen Sam Nijman, recht in de handen van Van Dijk. Met nog een klein half uur op de klok had het team van Plug de score verder kunnen uitbouwen via een grote kans voor Hulleman, die een harde inzet in gedachten had, maar op het laatste moment besloot de bal af te leggen, waardoor de kans in rook opging. In de slotfase hadden eerst Jason Stekkel en later Ahmad al Mahdi de stand nog met 2 treffers kunnen optillen. Dat zou de prima overwinning van ODIN’59 in een wat beter perspectief kunnen zetten. De uitslag bleef echter op 1-0 steken. De Raadhuistrofee werd uitgereikt door ADO’20 voorzitter Jos Beerse aan ODIN-aanvoerder Ron Scheffer.

Basiself ODIN’59: Van Dijk (k), Boekel, Meijer, Cremers, Scheffer©, Hardenberg, Van Nispen, Al Mahdi, Willemse, Klijbroek, Hulleman

Basiself ADO’20:  Van der Wijst (k), Nijman, Rijnink, Van Leiden, Boom, Vellema, Amson, Dahi, De Vré, Wigman, De Waard

De leiding van deze wedstrijd was in handen van scheidrechter Martijn Bruggeling, geassisteerd door Jesper van Wijk en Demian van der Grieken.

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!