Ruggero Mannes

Mannen, 1, 3e divisie A

19 mei 2018 14:30

M.A. de Bruijn

Misschien was vanmiddag het gelijke spel en verlies van twee punten van ODIN 2 uit tegen de reserves van Swift wel het meest teleurstellende nieuws voor de club ODIN’59. ODIN 2 moest hierdoor met nog één wedstrijd te gaan de leiderspositie aan de concurrentie overlaten. Het eerste van de geelhemden bleef steken op een 1-1 remise uit tegen Almere City, waarbij geconcludeerd moet worden dat het vlaggenschip het veldoverwicht van zeker voor de rust niet wist uit te drukken in meerdere doelpunten. Om het maar cruijffiaans te benaderen: “Je moet schieten, anders kun je niet scoren”. Einduitslag: 1-1 (rust: 0-1).

Het ODIN’59 doelpunt kwam voor rust op naam van Jurjen Dikker (goal nummer 9 dit seizoen), terwijl spits Khalid Tadmine na rust met een afstandschot zijn twintigste treffer van het seizoen voor Almere binnenknalde en de stand gelijk trok. ODIN’59 zonder Jordy Tiktak, Jim Hulleman en Nicky Eekhout (allen geblesseerd) had deze wedstrijd naar zijn hand moeten zetten na de 0-1 voorsprong door de score uit te breiden. Er ontstonden ruimschoots kansen. Maar net als de vorige wedstrijd werd het verlossende afstandschot uitgesteld, na vaak omstandig in de breedte leuk maar weinig efficiënt combinatievoetbal te laten zien.

Na een kwartier bijna de openingstreffer van de Heemskerkers na een mooie corner van de uitstekend spelende middenvelder Jeffrey Klijbroek die het hoofd zocht van de naar voren gekomen Milo Cremers die Ahmed al Mahdi bediende. Hij kwam echter net wat tekort om te scoren. De hard werkende Al Mahdi die aan de vastenperiode van de Ramadan deelneemt, werkte hard maar niet alles lukte. Dat kan te maken hebben met het vasten en het siert hoofdtrainer Richard Plug dat hij ‘Achie’ de hele wedstrijd liet staan.

Na vele mogelijkheden scoorde Jurjen Dikker in de 37e minuut de 0-1 nadat de bal via een zeer mooie aanval opgezet door Billy Tavares op Lars Boekel door laatstgenoemde prima was teruggelegd. Ook na een volgende voortreffelijke ODIN-opbouw kreeg de vlijtige spits Billy Tavares een kans maar verzuimde de trekker over te halen. Zo bleef Almere City maar steeds hoop houden op de aansluitingstreffer. Billy Tavares werd in de 2e helft gewisseld door trainer Richard Plug voor Nigel Hardenberg (58’) en aan zijn lichaamstaal was te zien dat hij dat niet terecht vond. Maar Billy zal medogenlozer moeten worden en meer gaan scoren op dit niveau. De teller voor hem staat dit seizoen op 3 treffers, te weinig voor een spits.

Na de thee zette Jong Almere City meteen druk, maar Mitchel Bergkamp vond met een mooie kopbal ODIN-goalie Barry van Dijk op zijn weg. ODIN was gewaarschuwd. Er volgden bij vlagen goede combinaties van de gastheren met daaruit voortvloeiend vaker veldoverwicht waarin ze echter niet wisten te scoren. ODIN’59 antwoordde op de tijdelijke Almeerse overmacht met messcherpe gevaarlijke counters en creëerde kansen. Een keer kregen De Vries, Dikker en Al Ahmadi 3 kansen achter elkaar in één aanval. Ze kregen het projectiel niet achter doelman Timo Plattel. Jammer, want daarmee had je de wedstrijd op slot kunnen gooien. De roodhemden kregen ook mogelijkheden en dat er na rust niet eerder gelijk werd gemaakt door Almere City was de verdienste van de ODIN-achterhoede en het diverse keren pareren van goalie Barry van Dijk. In de 70e minuut was het dan wel raak. Uit een bijna uit stand genomen afstandschot van Khalid Tadmine viel dit keer de bal pardoes achter ODIN-doelman Barry van Dijk. Wel een mooie goal maar niet onvermijdbaar.

Het laatste kwartier zette ODIN na de wissel De Vries-Van Gelder vaker druk op het Almeerse doel via de opgestoomde Milo Cremers en de gasten creëerden ook kansen.
Bijvoorbeeld via een goed geplaatste corner van ODIN-aanvoerder Ron Scheffer die precies het hoofd zocht van Milo Cremers. Maar het geluk zat ODIN dan ook niet mee, omdat de ingevallen Nigel Hardenberg net te kort kwam om te scoren en de bal letterlijk op de doellijn bleef ‘steken’. Zo bleef het een leuke wedstrijd. Geen revanche van ODIN'59 op de 1-4 nederlaag begin september vorig jaar. Maar om met een citaat van 'nederlands beste voetballer ooit' te eindigen: “Als je niet kan winnen, moet je zorgen dat je niet verliest”. En dat is in ieder geval vanmiddag ODIN’59 wel gelukt.

Komend weekend de 34e en laatste speeldag van deze competitie in de 3e Divisie A van de zaterdag. Dat is thuis tegen Jong FC Twente. We hopen dan op een resultaat dat het einde van een goede competitie niet in mineur doet eindigen. De ingrediënten voor een eindfeest van een goed seizoen van ODIN 1 zijn aanwezig. Er zal gezorgd worden voor muziek na de wedstrijd, waardoor weer alle serieuze voetbalgesprekken buiten de kantine zullen moeten plaatsvinden.

Basiself Jong Almere City FC: Plattel (k), Tadmine, Balker, Nak, Ymele Feudjio, Rier, Bergkamp, Goselink, Bensabouh, Evre & Brobbey

ODIN'59: Van Dijk (k), Boekel, Cremers, Scheffer©, Dikker, De Vries, Al Mahdi, Klijbroek, Willemse, Burger & Tavares.