ODIN’59 beloont zichzelf niet en grijpt naast de winst!

Bennekom 1

1 - 1

ODIN 59 1

Competitie

Mannen Zaterdag (landelijk), 1, Hoofdklasse A

Datum

2 maart 2013 15:00

Scheidsrechter

Oostrom, I.G.M.

Accommodatie

Friendship Sports Centre
Beemsterstraat 652
1027ED
AMSTERDAM
tel. 06-21534464

Na een matige eerste helft was ODIN’59 het dichtst bij een verdiende zege. Denzel Meijer bleek echter niet bij machte om Sjoerd Rensen bij een 1-1 stand vanaf 11 meter te passeren. Na 90 minuten deed ODIN’59 zichzelf daardoor aanzienlijk tekort door slechts één punt mee naar huis te nemen.

Doelpuntenmaker Tim Groenewoud

Nick Goyers begon deze middag niet in de basis. Hij was de man die in de eerdere confrontatie met Bennekom dit seizoen, 29 september 2012, nog met 2 treffers een belangrijk aandeel had in de knappe zege. Het tweede doelpunt scoorde Goyers toen overtuigend vanaf 11 meter. Nu was daar nogmaals de mogelijkheid om het duel een beslissende wending te geven vanaf de stip. Maar Goyers was een kwartier voor het eindsignaal nog niet beschikbaar. Denzel Meijer, neergelegd door doelman Sjoerd Rensen, moest het vonnis dit keer zelf vellen. Rensen koos de correcte hoek en stopte de inzet van Meijer.

 Denzel Meijer miste een strafschop

Tijdens een matige eerste helft ging toch de meeste dreiging uit van ODIN’59. De Heemskerkers hadden het meeste recht om met een voorsprong te gaan rusten. Alleen doelman Rensen wenste niet mee te werken na een prachtige combinatie in de laatste minuut voor de thee. Slechts tien minuten na aanvang van het tweede bedrijf viel de openingstreffer dan toch. Meijer, diep gestuurd door Raymond Bronkhorst, legde de bal subtiel terug op Tim Groenewoud, die vernietigend uithaalde. Doelman Rensen vond de bal terug in de verre hoek, 0-1.

 Vreugde bij ODIN'59 na de openingstreffer

Slechts even daarna had Meijer een kans van afstand, maar de goalie van Bennekom stond in de baan van het schot. Defensief lieten de Heemskerkers deze middag maar bar weinig steken vallen. Met name Danny Hols revancheerde zich voor het matige optreden van afgelopen week tegen Ter Leede. Bennekom vond toch de gelijkmaker uit een standaard situatie. Ahmet Kilic draaide de bal vanaf 25 meter over de muur pal in de kruising, onhoudbaar voor doelman Mike de Kruif, die deze zaterdag de honneurs waarnam voor de geblesseerde Barry van Dijk, 1-1.

 Mike de Kruif stand in voor Barry van Dijk

Tim Groenewoud kreeg daarna de kans op een herhaling van zijn eerdere kunststukje om daarmee zijn ploeg op sportpark de Eikelhof weer aan de leiding te schieten, vanaf vrijwel dezelfde locatie. Groenewoud miste toen echter de finesse voor de juiste richting. Met nog een kwartier op de klok schonk arbiter Oostrom ODIN’59 alsnog een uitstekende mogelijkheid om toch weer een voorsprong te bemachtigen, vanaf 11 meter dit keer, toen Meijer werd neergelegd door Rensen. Meijer zelf moest de trekker overhalen, maar de goalie herstelde zijn overtreding door Meijer het scoren te beletten.

 Raymond Bronkhorst combineert met Ogur Kaya

Met een counter van de thuisploeg werd het nog even spannend doordat Marco van Rooijen met zijn inzet de bovenkant van de lat toucheerde. Daarmee zou Bennekom echter teveel krediet hebben ontvangen. In de laatste minuut van het duel had Timothy Verwey zichzelf tot matchwinnaar kunnen kronen. Vanaf 25 meter schoot de invaller echter in de handen van keeper Rensen. Scheidsrechter Oostrom deelde 4 gele kaarten uit waarvan een drietal voor ODIN’59. Deze kwamen op naam van Milo Cremers, Sem van ’t Hof en Nick Goyers. Aan Bennekom zijde ontving Kevin Sissing de gele kaart. De ploeg van trainer Mark Evers blijft vooralsnog steken op een 9e plek van de hoofdklasse A.

 Danny Holskopt, Richard Klijn en Rogier Gerritsen (Bennekom) kijken toe

Basiself ODIN’59: de Kruif, Hols, Koops, Cremers, v.’t Hof, Klijn, Stals, Groenewoud, Meijer, Kaya, Bronkhorst.

Basiself Bennekom: Rensen, Ngarigota, Kamphorst, Kaba, Gerritsen, Sissing, van Rooijen, Dors, van Ginkel, Bendadi, Kilic.

Denzel Meijer in duel. Tim Groenewoud kijkt toe

Tim Koops in de achtervolging op Kevin Sissing

Danny Hols, revancheerde zich prima

Tim Koops, prima wedstrijd

Milo Cremers, toch inzetbaar na blessure van vorige weekRik Stal, geconcentreerd

Timothy Verwey mocht nog een klein kwartier meedoen

Ogur Kaya met aandacht voor de bal

Dolf Schinkel, vlak voor de wedstrijdDelen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!