Aldin Mehanovic

Groep 1 FINALE RES.A CATEGORIE BEKER

2 juni 2018 19:30

M. Broekhuizen

ODIN 2 heeft de finale van de KNVB-Districtsbeker van JOS/Watergraafsmeer 2 met 2-1 verloren.  De voor vandaag in het lichtblauw getooide Gele Leeuwen namen vlak voor rust nog de leiding toen na een fout van Amsterdammer Stefan Schipper, de in de spits geposteerde Heemskerker Frits Kramer ijzig kalm bleef en handig de JOS-keeper Edwin Sudibyo omspeelde: 0-1. Vlak hierna ontstond er nog een mooie kans op 0-2 na een combinatie van Frits Kramer-Levy van Nispen, maar die kans werd niet goed uitgespeeld.

Na rust viel ODIN’59 ver terug in vergelijking met het eerste bedrijf. In de 2e helft wist JOS/Watergraafsmeer de overwinning op te eisen na doelpunten van Stefan Schipper (61’) en  Revellionio Slijters (84’). Eindstand: 2-1 (rust: 0-1).

ODIN 2 heeft onnodig de finale van de KNVB-beker van JOS/Watergraafsmeer 2 verloren. De in grote getale opgekomen Heemskerkse fans kregen een spannende avondwedstrijd voorgeschoteld, waarbij net zo goed het kwartje de andere kant op had kunnen vallen. Zo scoorde ODIN in een goede fase dat het domineerde via Ogür Kaya de 0-1 (3’) maar scheidsrechter M. Broekhuizen zag een overtreding in deze zuivere goal. Beide ploegen wilden graag winnen en er werd dan ook met grote inzet gestreden. Het leverde zeker het eerste half uur een leuke wedstrijd op en het tempo lag hoog. Beide clubs kregen kansen. ODIN’59 via de onverzettelijke aanvoerder Stephan van Dijk (10’) en vlak daarvóór Michael Martels voor JOS. Nadat Frits Kramer in de 43e minuut de 0-1 inschoot, ging ODIN toch rusten met de gedachte dat de voorsprong groter had kunnen zijn.

Na de thee begon de Heemskerkse formatie goed aan het 2e bedrijf. Het creëeren van kansen werd aan beide zijden moeizaam uitgevoerd maar een ODIN-supporter op de tribune merkte terecht op: “Zij (JOS) durven ook niet echt”. Opvallend was dat ODIN’59 in de opbouw vaak naar de ‘verkeerde’ kleur speelde. Dat resulteerde al in een voorbode van Amsterdammer Roy Bosman die pardoes in de opbouw van ODIN de bal ingespeeld kreeg maar goalie Mike van Vliet stond gelukkig op de goede plek. De wedstrijd werd meer spannend dan fraai en de veldbezetting liet te wensen over. Mazzel was er voor ODIN dat diezelfde Bosman zijn vizier niet op scherp had staan en hoog over het doel van de uitstekende keeper Van Vliet lepelde. In de 52e minuut dan weer een cruciaal moment in de wedstrijd: na een schot van Niels Jager kwam deze tegen de arm van Timothy v.d Berg. Scheidsrechter Broekhuizen was van mening dat het aangeschoten hands was, maar als de bal op doel was gekomen, had hij wellicht gezeten.

ODIN was een periode zoekende en bleef onnauwkeurig in de opbouw. In de 57e minuut was het dan raak. Diezelfde Timothy v.d. Berg strafte een slordige ODIN-opbouw af en schoof de bal ‘door’ de benen van goalie Mike van Vliet en trok de stand gelijk: 1-1. Een minuut daarna een goede solo-actie van Ogür Kaya met een afstandschot maar de pegel werd gepareerd door keeper Sudibuyo. De wedstrijd kreeg in deze fase het predikaat ”meer spannend dan fraai”, en het leek erop dat de gelukkigste zou gaan winnen. Toen weer een handsbal van JOS binnen hun zestien maar vervolgens viel de bal gunstig voor voorwaarts Levy van Nispen, maar de Haarlemmer wist een bijna niet te missen kans naast het JOS-doel te mikken. Er waren nog 10 minuten te spelen. In de 84e minuut dan de genadeklap voor ODIN’59. Revellionio Slijters schoot weliswaar fraai de 2-1 binnen maar kon wel heel erg gemakkelijk aanleggen. In minuut 82 dan nog Frits Kramer met een grote kans, maar de bal ging een centimeter naast.

Zonder tegenstander kun je niet winnen, maar de laatste 10 minuten van de wedstrijd was JOS meer bezig ODIN’59 te laten verliezen dan zelf te winnen: steeds voor de bal staan als ODIN een vrije trap nam en bijna iedereen van hen lag met kramp op de grond etc. Maar al met al gaf ODIN 2 het eigenlijk zelf uit handen. Na rust viel de ploeg uit Heemskerk qua vorm (te) ver terug.

Zo gingen de Amsterdammers met deze prijs naar huis en grepen onze moegestreden jongens jammerlijk ook naast deze 2e prijs van dit seizoen. Desalniettemin: wel grote inzet getoond en gestreden als Gele Leeuwen. Als je tegen je verlies kunt, ben je ook een waardig winnaar. 2 Finales, de competitie en de beker betekenen dit seizoen: nul prijzen. Dit zal verwerkt moeten worden, en dan volgend seizoen weer op naar nieuwe kansen.

JOS Watergraafsmeer-ODIN’59: 2-1 (0-1)

Toeschouwers: 250

Basiself ODIN'59 2: Van Vliet (k), Krijgsman, Halbersma, Meijer, Niesten, Van Dijk©, Kaya, Nagel, Van Nispen, Jager & Kramer

Basiself JOS/Watergraafsmeer 2: Sudibyo (k), Bussman, Markes, Slijters, Van den Berg, Koene, Butler, Schipper, Gerritse, Karsari & Okoh©.