Slechte start ODIN'59 op Veluwadetoernooi Hierden

Slechte start ODIN'59 op Veluwadetoernooi Hierden

HHC Hardenberg 1

5 - 2

ODIN 59 1

Rob van der Leij (kopbal)
32'
Rick Hemmink (volley)
36'
41'
Menno Heerkes (schot)
54'
Koos Werkman (kopbal)
57'
Derian Reinders (schot)
75'
83'
Eelke de Graaf (penalty)

Datum

1 augustus 2018 19:00

Scheidsrechter

M. de Boer

Accommodatie

Friendship Sports Centre
Beemsterstraat 652
1027ED
AMSTERDAM
tel. 06-21534464

Na het verdienstelijke gelijkspel tegen tweededivisionist AFC van afgelopen zaterdag 4-4 mocht ODIN'59 het opnieuw opnemen tegen een tweededivisionist. Op het sfeervolle toernooi in Hierden waar ODIN'59 al jaren een graag geziene gast is was de tegenstander dit keer van een ander kaliber. HHC Hardenberg was niet voor niets afgelopen seizoen de derde amateurclub van Nederland geworden. Achter kampioen Katwijk en runner-up Kozakken Boys ging het brons naar de Hardenberg Heemse Combinatie. 

ODIN'59 moest het dit keer doen zonder de routiniers Milo Cremers, Jurjen Dikker en aanvoerder Ron Scheffer die nog niet hersteld was van de vervelende tik die hij zaterdag opliep tegen AFC. Ook Jordi Tiktak moest net als Jim Hulleman die op de weg terug is na een knieoperatie, de wedstrijd geblesseerd van de kant aanschouwen. 

In de beginfase leek het er even op dat de mannen van Richard Plug in het spoor konden blijven van de HHC-ers al moest daar wat kunst en vliegwerk bij aan te pas komen. Na 10 minuten was er even een speldenprik van de in het zwart gestoken Hardenbergers. Rick Hemmink schoot van afstand op de vuisten van Barry van Dijk. Na de eerste drinkpauze leek het wel of HHC er een paar tandjes bijzette en vloog de ene na de andere aanval in de richting van de ODIN'59-goal. Na bijna een half uur spelen voorkwam Barry van Dijk de openingstreffer van Gortz Kevin die de bal onschuldig leek te raken maar het leer stuiterde richting onderkant lat en Van Dijk moest zich tot het uiterste strekken om de bal tot corner te verwerken. Vier minuten later was het dan wel raak. Een prachtige voorzet van rechts van Danny Bouws belandde op het hoofd van Rob van der Leij die snoeihard binnenkopte. 

Vier minuten later was het opnieuw raak. Rick Hemmink werd binnen de zestien aangespeeld en kon zich ongehinderd vrijdraaien, met een halve volley schoot hij de 2-0 binnen. 

Vlak voor rust kreeg Thom de Vries op links met een beetje geluk de bal onder controle en lanceerde hij een prima voorzet op de mee opgekomen Mitchel Bormann die met het hoofd de ruststand op 2-1 bepaalde.

Tien minuten na de rust moest Barry van Dijk alweer vissen op een inzet van Menno Heerkes en in de 57ste minuut stond diezelfde Heerkes aan de basis van de 4-1. Zijn voorzet werd binnengelokt door Koos Werkman.  Na diverse wissels en een drinkpauze werd het spel er niet beter op. ODIN’59 bleef achter de feiten aanlopen en wist zich af en toe geen raad met de snelle positiewisselingen van de tegenstander. Een kwartier voor het eindsignaal mocht Derian Reinders helemaal vrij de bal aannemen, zichzelf omdraaien en de bal keurig in de verre hoek tikken, de inmiddels ingevallen Mike van Vliet had het nakijken.(5-1).

ODIN’59 wist tien minuten voor tijd nog wel een goaltje mee te pikken (een doelpunt dat belangrijk kan zijn bij de eindrangschikking in het toernooi). Eelke de Graaf werd licht uit balans gebracht binnen de beruchte zestien meter en de verder prima leidende scheidsrechter De Boer wees resoluut naar de stip. De Graaf pakte het buitenkansje gretig aan en joeg de bal in de touwen 5-2. In blessuretijd leek De Graaf ook de derde ODIN’59-treffer nog binnen te schieten maar de kanonskogel spatte uiteen op de lat. 

Overduidelijk bleek dat HHC Hardenberg een maatje te groot was voor de dappere strijders uit Heemskerk. Zaterdag speelt ODIN’59 opnieuw in Hierden en dan tegen tweedeklasser FC Horst. HHC Hardenberg neemt het op tegen VVOG en de thuisclub VV Hierden speelt tegen VV Unicum.  


Basiself ODIN'59: Barry van Dijk (k), Denzel Meijer, Mart Willemse, Nigel Hardenberg, Eelke de Graaf@, Thom de Vries, Nicky Eekhout, Jeffrey Klijbroek, Tim van Gelder, Bas Kansen en Mitchel Bormann

Wissels ODIN'59: Mike van Vliet (k), Ahmed al Mahdi, Millan Vissie, Billy Tavares en Stan de Boer

Basiself HHC Hardenberg: Ramon Nijland (k), Gortz Kevin, Koos Werkman@, Ashwin Manuhutu, Joél Amakodo, Sargon Gouriye, Rob van der Leij, Walter Dias Nzasi, Rick Hemmink, Danny Bouws en Shkodran Metaj

Wissels HHC Hardenberg: Sander Danes (k), Ryan Snelders, Menno Heerkes, Derian Reinders, Xavier Slot, Justin Lambers en Jorn-Jan van der Beld.


De uitslagen van woensdag:

vv Hierden - VVOG  0-2
HHC Hardenberg - ODIN’59  5-2
FC Horst  - VV Unicum  5-2

Het programma voor zaterdag:

VVOG - HHC Hardenberg
VV Unicum - VV Hierden
FC Horst - ODIN'59 


Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!