Assist: Milo Cremers

3e divisie A

8 september 2018 14:30

R.N. de Cock

Het eerste van ODIN’59 heeft de kans laten liggen om in de derde speelronde van deze competitie met de volle drie punten huiswaarts te keren. Na een offensief van DOVO in de eerste 5 minuten van de wedstrijd voorzien van diverse scoringskansen nam ODIN’59 vroeg in de wedstrijd (5’) bij de eerste de beste aanval de leiding door een schot van Ahmed al Mahdi: 0-1. Laat in de wedstrijd (70’) bracht Joshua Patrick de Veenendalers op gelijke hoogte. Het venijn zat hem in de staart want in de 94e minuut bracht Nando Wormgoor de gastheren na een hoekschop en kopbal aan de leiding: 2-1. Nadat de Heemskerkse aanhang al rekening hield met de eerste nederlaag van het seizoen bracht Thom de Vries de Heemskerkers toch nog op gelijke hoogte: 2-2 (90 + 7’).

Vervolgens liet ODIN’59 zien over karakter te beschikken. Nadat Thom de Vries zich op een fantastische manier voor het doel van keeper Rodney Ubbergen vrijspeelde, had hij in de allerlaatste seconde van de wedstrijd de 2-3 en een overwinning van ODIN’59 op zijn schoen maar de uitstekende Thom de Vries faalde jammerlijk en schoot voor open doel de bal in het zijnet.

Eerste helft
Behoudens de eerste 5 minuten van de wedstrijd waarin bleek dat DOVO de grote overwinning van vorige speeldag uit tegen SJC (1-8) vandaag tegen de Gele Leeuwen uit Heemskerk graag wilde voortzetten, had na de vroege openingstreffer van Ahmed al Mahdi  (0-1) het zeker de eerste helft fysiek sterkere ODIN voor rust die voorsprong moeten uitbouwen. Maar wat in het voetbal makkelijk lijkt is vaak in de praktijk heel moeilijk. ODIN’59 leek zich juist ongemakkelijk te voelen bij die vroege voorsprong. De Heemskerkers waren de betere ploeg met gevaarlijk afstandschoten van respectievelijk Jurjen Dikker, Ahmed al Mahdi (uit stand) en Jeffrey Klijbroek. Mitchill de Zwart werd nog wel link voor het doel van ODIN-goalie Barry van Dijk maar Jim Hulleman redde. Daarna lukte bijna niks meer bij de Veenendalers. Van Noord-Hollandse kant strooiden Milo Cremers en Jurjen Dikker met pracht-passes. Doodzonde dat hiermee door ODIN-voorwaartsen te weinig werd gedaan. Er werden wel verschillende kansen in het eerste bedrijf door ODIN gecreëerd maar ze werden niet afgemaakt (o.a. 43’: Klijbroek-Hardenberg). Bij ODIN leek het te liggen aan een gebrek van overtuiging want de 0-2 bleef uit en zo gingen de ploegen met een 0-1 voorsprong van de Heemskerkers aan de thee.

Vlak na de rust weer een joekel van een kans voor de in duels beresterke Ahmed al Mahdi. Door balverlies van de hardwerkende Nigel Hardenberg kwam ODIN echter weer bijna achterin in de problemen. Tot de 60e minuut was ODIN’59 echter de betere ploeg vooral omdat de roodhemden er niks van brouwden. ODIN pakte echter niet door, ook niet na een kans van Milo Cremers na een assist van Jurjen Dikker. Na de wissel van trainer Plug van Bas Kansen voor Jurjen Dikker (63’) werd DOVO beter en ontstonden er meer fouten bij de Heemskerkers.

In de 70e minuut viel toch de 1-1 na een onverwachte maar mooie goal uit het niets van Joshua Patrick. Nu werd het dan toch nog een wedstrijd. Na een overbodige overtreding van Nigel Hardenberg kreeg DOVO een vrije trap, Nicky Eekhout redde. De ODIN-aanhang hoopte op een ingeving van Thom de Vries want rushes zoals hij maakt kan hij alleen maar DOVO blokte nog tijdig een knap schot van de Beverwijker na goed aangeven van Mart Willemse. Vlak voor tijd rook DOVO bloed en lonkte naar de 2-1. En ja hoor.... Nando Wormgoor scoorde ver in blessuretijd de 2-1 met een kopbal uit een hoekschop. Wel onverdiend maar toch ook weer terecht. Wat niemand voor mogelijk hield gebeurde: in minuut 90 + 6’ scoorde Thom de Vries prachtig de gelijkmaker: 2-2. Eelke de Graaf en Milo Cremers deden het voorbereidende werk. Wat een slotfase! ODIN kwam fantastisch terug en Thom de Vries had de overwinning ook nog op zijn schoen in de laatste minuut (90 + 7’) van de wedstrijd nadat hij zich fenomenaal vrijspeelde. Hij schoot echter voor open doel..... in het zijnet en zo bleef het bij deze knotsgekke puntenverdeling: 2-2.

Ook al had DOVO de 2e helft het betere van het spel, ODIN’59 had de kans deze wedstrijd op zaterdag 8 september 2018  legendarisch te maken. De ploeg had voor rust de voorsprong van 0-1 kunnen uitbouwen maar heeft aan het eind van de wedstrijd karakter getoond door na een achterstand tot de laatste snik voor een doelpunt te gaan. Dat lukte niet helemaal voor een overwinning maar door karakter te tonen leverde dat in ieder geval een punt op. Einduitslag: 2-2

Zelden maak je in een wedstrijd mee waarin zoveel doelpunten in blessuretijd worden gescoord en die in een paar minuten zo’n wending krijgt. Wie had verwacht dat ODIN’59 nog zo ver in blessuretijd met een mogelijke overwinning huiswaarts had kunnen keren?!

Volgende speeldag 16 september de wedstrijd ODIN’59-Noordwijk om half drie op Sportpark Assumburg.
U bent van harte welkom!

DOVO: Rodney Ubbergen (k), Ralph Hovestad (46' Nassir Maachi), Don Nandel Wormgoor@, Simon van Zeelst, Joshua Patrick, Kesley den Haag (86' Leon Toonen), Roy Bakkenes, Marley Berkvens, Enrico Patrick, Mitchill de Zwart (62' Lars Middelwijk) en Salim Amerzgiou

ODIN'59: Barry van Dijk (k), Jordi Tiktak, Milo Cremers@, Mart Willemse, Nigel Hardenberg (85' Billy Tavares), Jurjen Dikker (63' Bas Kansen), Eelke de Graaf, Ahmed al Mahdi (67' Thom de Vries), Nicky Eekhout, Jeffrey Klijbroek en Jim Hulleman
Verdere wisselspelers ODIN'59: Mike van Vliet (k), Mitchel Bormann, Milan Vissie, Tim van Gelder.