84'

3e divisie A

17 november 2018 14:30

Harold van de Ketterij

Het eerste van ODIN'59 heeft door een overwinning op promovendus Eemdijk 3 belangrijke punten kunnen bijschrijven. De relatief makkelijke uitzege kwam tot stand door doelpunten van Thom de Vries (voor rust penalty) en Nigel Hardenberg met een kopbal na de theeDit betekende een 3e achtereenvolgende overwinning in de competitie en ook de derde wedstrijd dat achterin bij ODIN de nul werd gehouden. Uitslag: 0-2 (rust: 0-1).

Zonder de afwezige spelers Jim Hulleman (knie), Denzel Meijer (achilles), Milo Cremers (privé-omstandigheden) en Jordi Tiktak (blessure voet) heeft ODIN’59 in haar 12e wedstrijd in de 3e Divisie A weer een belangrijke overwinning behaald. Op grondgebied van Bunschoten werd het vorig seizoen uit de Hoofdklasse B gepromoveerde Eemdijk met 0-2 afgetroefd.

In de openingsfase had Eemdijk voetballend het betere van het spel. Na 24 minuten was er gevaar voor het doel van Barry van Dijk maar Jasper Bolland kopte over. Ook groenhemd Yannick Bouw hielp een mooie kans om zeep na een goede voorzet van Jasper Bolland. ODIN had moeite met het maken van de juiste keuzes. Zo had Klijbroek eerder Hardenberg diep kunnen inspelen en vlak voor rust gold hetzelfde voor Thom de Vries die zijn mede aanvaller ‘Achie’ met een steekbal voor keeper Ruizendaal had kunnen zetten. Nu werd overbodig nog een keer breed gespeeld. In de 28e minuut besloot scheidsrechter Harold van de Ketterij tot een terechte strafschop nadat Ahmed al Mahdi door keeper Ruizendaal binnen de beruchte lijnen was neergehaald. Thom de Vries schoot de pingel onberispelijk achter de Eemdijk goalie: 0-1.

Eemdijk wilde snel gelijk komen. Bolland bleef bij hen de gevaarlijkste man, maar keeper Van Dijk pakte makkelijk een moeilijk lijkend afstandschot (binnen de 16 meter)ODIN was na een half uur voetballen wat slordiger. De Diekers creëerden echter te weinig en ODIN gaf amper kansen weg. Het stond achter goed en de weinig fouten makende Mart Willemse schermde bijvoorbeeld prima de bal af voordat de dreigende Syrano Morrison gevaarlijk kon worden

Na rust begon Eemdijk fel maar de kansen werden door de thuisclub niet benut. In de 62e minuut was het weer raak voor de gasten. Na een precieze corner van Ron Scheffer aaide Nigel Hardenberg koppend de bal achter keeper Ruizendaal. Een schitterende goal!

Met nog 20 minuten te spelen ontstond er een offensiefje van de thuisclub, maar de Eemdijkse machteloosheid resulteerde slechts in gemekker richting de scheidsrechter en een gele prent voor Zeger Beukers. Trainer Hans van Arum gooide nog wissels in de wedstrijd maar invaller Klaas Bout solliciteerde wel heel opzichtig naar rood door nte trappen of eerst de man en dan eventueel de bal te spelenEen doorgebroken Mart Willemse werd er slachtoffer van. Maar de vrije trap van Jeffrey Klijbroek leverde te weinig rendement op. Nigel Hardenberg had voor de geelhemden in combinatie met invaller Eelke de Graaf nog een derde goal op de schoen, maar die aanval smoorde in schoonheid.

In de slotfase moest Barry van Dijk nog wat schoonheidsfoutjes van verdedigers van ODIN corrigeren. Aangezien Eemdijk door de lucht speelde had Barry zo ongeveer alles en hij stond sterk te keepen. In de laatste minuut een prachtige aanval van ODIN met Nigel Hardenberg op rechtsbuiten die met een rush zijn tegenspeler bijna liet ‘stilstaan’ en prachtig voorzette op Ahmed al Mahdi die spectaculair en hard op de lat kopte. Deze aanval had een 3e doelpunt verdiend.

ODIN’59 speelde de verder sportieve wedstrijd rustig uit en nam zo de 3 punten mee naar Heemskerk. De ploeg van trainer Richard Plug steeg door deze overwinning van de 10e naar de 7e plek met 20 punten uit 12 wedstrijden.

Komende speeldag, zaterdag 24 november, wacht de thuiswedstrijd: ODIN’59 - VVOG op Sportpark Assumburg. Aanvang: 14.30 uur. Tot dan!

Opstelling vv Eemdijk: Jan Ruizendaal, Zeger Beukers, Jan Pieter Hartog@, Wouter Bout, Syrano Morrison (69’ Klaas Bout), Renco van Eeken, Jasper Bolland, Jeffrey van de Dikkenberg (67’ Jordie Huijgen), David van de Groep, Yannick Bouw, Sjohn van Gulik (78’ Zakaria el Bennay).

Opstelling ODIN '59: Barry van Dijk (k), Mart Willemse, Tim van Gelder (46’ Frits Kramer), Nicky Eekhout, Ron Scheffer@, Mitchel Bormann, Nigel Hardenberg, Jurjen Dikker (65' Bas Kansen), Thom de Vries (73' Eelke de Graaf), Ahmed al Mahdi, Jeffrey Klijbroek.

Verdere spelers op de bank bij ODIN’59: Mike van Vliet (k). Milan Vissie.