78'

Groep 1 2e KO Ronde

6 november 2018 20:00

A.K. Hemkes

ODIN’59 2 is er ook in geslaagd de volgende ronde van de Beker te bereiken. Het gaat hierbij weliswaar om de districtsbeker maar de prestatie is er niet minder fraai om want er spelen nog slechts drie reserveteams in deze districtsbeker voor standaardteams. KonHFC 2, JOS/Watergraafsmeer 2 en dus ODIN’59 2.

In de vorige speelronde overtuigde ODIN’59 2 door met het grootste gemak het eerste zondagteam van Volendam met 5-0 te verslaan. Vandaag had ook de IJVV Stormvogels niets in te brengen tegen de mannen van Richard Klijn. De dadendrang van de Heemskerkers was voor rust niet te temmen en ook na de thee dicteerde ODIN’59 2 de wedstrijd. Het was jammer dat alle goals al voor de rust vielen en dat de ODIN-ners het vizier niet meer op scherp hadden anders waren misschien de dubbele cijfers wel op het scorebord verschenen.

Maar het was voor de toeschouwers wel weer smullen geblazen. Al na tien minuten spelen was het verschil in kwaliteit zichtbaar. ODIN’59 2 controleerde de wedstrijd en kreeg binnen het kwartier al een aantal grote kansen. Bas Kansen schoot een bal van afstand rakelings over waarbij de inzet op het dak van de Stormvogels-goal belandde. Vervolgens was het Frits Kramer, nog even zoekende naar een doelpunt, toen hij helemaal vrij voor keeper Floris Serné kon uithalen. De inzet vloog naast. Nog geen twee minuten later haalde Billy Tavares verwoestend uit maar de spits had de pech dat de bal onderweg nog werd aangeraakt door een speler van de thuisploeg. Maar toen de voorwaartsen van ODIN’59 2 eenmaal wisten waar de goal stond, was het genieten. Met een schitterende voetbeweging volleerde Kramer een voorzet van Tavares in een keer uit de lucht in de touwen (0-1). De man van de assist had vervolgens zelf de kans om de score te verdubbelen maar tot twee maal toe werd zijn inzet gestuit door Serné. Na een half uur spelen gingen alle remmen echt los. Eerst knalde Jeffrey Klijbroek van een meter of 30 de 0-2 onhoudbaar in de kruising. Nog geen minuut later tikte Frits Kramer zijn tweede van de avond binnen op een voorzet van Bas Kansen (0-3). Even trad er gemakzucht in de ploeg en een fout van keeper Sven Koning werd genadeloos afgestraft door Stormvogels-spits Etkin Zivkara (1-3) maar het spel bleef zich afspelen op de helft van de Vogels.

Een afstandschot van Twan van Tunen spatte op de lat. Niels Jager gunde Frits Kramer de hattrick maar had in plaats van de bal terug te koppen beter zelf voor een treffer kunnen gaan. Vervolgens passeerde Stormvogels-middenvelder Kay Keus bijna zijn eigen keeper maar Keus zag tot zijn opluchting de bal op de paal belanden. Vlak voor het rustsignaal gooide Jeffrey Klijbroek de wedstrijd definitief in het slot door met een geplaatste schuiver de 1-4 aan te tekenen.

Na rust gingen de geel/blauwen vrolijk verder met het bestoken van de tegenstander. Stefan van Dijk legde de bal panklaar op het hoofd van Kramer, maar die kopte naast. Niels Jager zette met een slim hakballetje Milan Vissie vrij voor de goal maar opnieuw geen treffer. Ook na een driedubbele wissel bij de thuisploeg bleef ODIN’59 2 de tegenstander de baas. Keeper Sven Koning zorgde met een voetballende actie nog even voor een benauwd moment maar verder reeg ODIN’59 2 de kansen aaneen. Invaller Mitchel Edam had de pech dat zijn inzet net werd onderschept door een voetje van een verdediger en zo tikte de klok al snel richting het einde van de wedstrijd.

In de blessuretijd dan nog een kans voor de Stormvogels maar Sven Koning was bij de les en voorkwam de treffer. Hierna besoot scheidsrechter Hemkes de wedstrijd te beeindigen en bekert ODIN’59 2 dus verder.
In december volgt er nu een zogenaamde tussenronde waarin onze jongens het op moeten nemen tegen eersteklasser BOL.

Opstelling Stormvogels:
Floris Serné (k), Stijn van der Voort, Joshua Jansen@, Bas van den Oever, Rick van Westen, Kay Keus, Glenn Bruinsma, Barry Willemse, Etkin Zivkara (67. Joey Woldhuis), Thomas Scholten (67. Ozan Kutlu) en José Leone (67. Brian Ezeoke).

Opstelling ODIN'59 2: Sven Koning (k), Twan van Tunen (76. Jimmick de Bie), Stan de Boer (57. Daan Molenkamp) , Stef Halbersma, Stefan van Dijk@, Bas Kansen, Billy Tavares, Jeffrey Klijbroek, Frits Kramer, Niels Jager en Milan Vissie (68. Mitchell Edam).