93'

3e divisie 3e divisie zat

11 januari 2020 14:30

M.A. (Mike) de Bruijn

De strijd om de 2e plaats op de ranglijst is, momenteel, in het voordeel van DVS ’33 beslist. Na een matige 1e helft (van beide partijen) trokken de Ermeloërs na 90 minuten aan het langste eind middels een geflatteerde 4-1 zege. Hiermee is de eerste nederlaag in een uitwedstrijd geleden deze competitie en zakten we een plaats op de ranglijst omdat Harkemase Boys een benauwde 3-2 zege boekte op het onderaan staande ONS Sneek. Na de thee kwam er meer leven in de brouwerij, ODIN ’59 kwam op een 0-1 voorsprong maar een minuutje later kwam DVS ’33 alweer langszij. Toen de Veluwe-bewoners zo’n tien minuten later op een 2-1 voorsprong kwamen leek het een lastige middag te gaan worden. Een uitgelezen mogelijkheid kregen we door een toegekende strafschop wegens “hands binnen de 16”. Helaas werd deze gemist waardoor we alles uit de kast moesten halen om minimaal met een punt terug naar de Randstad te reizen. Diverse wissels volgden en de druk op het DVS-doel werd groter maar in de slotfase counterden de geel-zwarten slim naar een 4-1 zege.

Vol vertrouwen reisden we naar de overkant van het IJsselmeer, er was deze competitie immers nog niet verloren in uitwedstrijden. Slechts één gelijkspel en verder allemaal winst ! Het zegt niets over deze wedstrijd, hier stond de 2e plaats op de ranglijst op het spel. Een stek die DVS ’33 regelmatig bezet doch voor ODIN ’59 zou het de beste positie in het 60-jarig bestaan van de club betekenen. De angst om te verliezen leek hoog aan beide kanten, de eerste helft leverde nauwelijks hoogtepunten op. Een krachteloos schot van Jim en vlak voor rust kopte hij rakelings over na een goede hoekschop van Lars. Meer is er over de eerste 45 minuten niet te melden …..

De 2e helft moest wel meer vuurwerk opleveren, wilde ODIN ’59 een plaats stijgen dan moesten ze scoren en DVS ’33 had een doelpunt nodig om een veilige marge te creëren. Om aan de hete adem van Harkema maar niet te denken……. Tien minuten na het begin van het 2e bedrijf kregen de Heemskerkers wat ze wilden. Een listig hakballetje van Thom bracht Jayson in stelling die zich slim vrij kapte en direct in de verre hoek raakschoot, 0-1 ! Helaas konden we niet lang van de voorsprong genieten, één minuut later was het alweer gelijk toen Joshua Patrick uit een vrije trap raak kopte, 1-1 en het schaakspel kon opnieuw beginnen. Nog geen vijf minuten later leken de roze-witten wederom op voorsprong te komen, een voorzet van Lars werd door Sietse met het hoofd verlengd en Thom leek vrij in te koppen. Ondanks dat een verdediger met “gevaarlijk spel” probeerde dit te verhinderen, kopte hij toch raak en was de bal de doellijn ruim gepasseerd. Helaas constateerde het arbitrale duo dit niet en liet verder spelen waar het bestraffen van de verdedigende actie minimaal een vrije trap had moeten opleveren op drie meter van de doellijn ! Hier kwamen de mannen van “Door Vereniging Sterk” (of is het inmiddels “Door Valuta Sterk”) zeer goed weg. Door deze actie raakte Thom geblesseerd en werd vervangen door Ahmed.

Een paar minuten na het wegwuiven van het ODIN-doelpunt kwam DVS ’33 wel op voorsprong. Wederom was het Joshua Patrick (de kleinste man op het veld) die koppend kon scoren. In plaats van 2-1 vóór stonden we ineens tegen een 2-1 achterstand aan te kijken. Zoals al eerder aangegeven, de 2e helft bracht veel meer dan het “geschuif” in de eerste 45 minuten. ODIN ’59 ging op jacht naar de gelijkmaker en kreeg in de 72e minuut een uitgelezen kans hiervoor toen scheidsrechter M. de Bruin de bal wegens hands op 11 meter voor doelman Daan Huiskamp van DVS deponeerde. Helaas wist Jayson de pingel niet te verzilveren, die ietwat gehaast ingeschoten bal werd door Huiskamp knap uit de hoek geranseld waardoor we tegen de kleine achterstand aan bleven kijken. De laatste tien minuten van de wedstrijd werd het alles-of-niets, Bas kwam voor Mart en Milo voor Dustin. Ondanks dat de druk op het Ermelose doel toenam viel het doelpunt niet. Een vrije trap van Jim suisde rakelings langs de paal en Jayson werd met handen en voeten tegengehouden om een vrije doortocht te beletten. Meer als een gele kaart leverde het niet op. Sterker nog, een snelle Veluwse counter leverde in de 90e minuut de bevrijdende treffer op. De snelle Benjamin Roemeon troefde Nicky in de sprint af en schoof de bal langs Joost in de verre hoek, 3-1. De wedstrijd was gespeeld maar nog niet gedaan, in de 93e minuut werd het zelfs nog 4-1 toen Olivier Pilon, na wederom een razendsnelle counter, de bal op een presenteerblaadje aangereikt kreeg. Een simpele voetbeweging was genoeg om ODIN ’59 met een zeer geflatteerde nederlaag naar huis te sturen. Er werd nog afgetrapt en dat was de laatste actie van de wedstrijd.

Helaas is het ons niet gelukt om de felbegeerde 2e plaats op de ranglijst te bemachtigen. Het vermeende doelpunt van Thom en de gemiste penalty keerde de wedstrijd. In de slotseconden staken de in wespenkleuren getooide Gelderlanders ons tweemaal waardoor de uitslag anders is dan het spelbeeld.

Hiermee zit de 1e helft van de competitie er op en maken we ons op voor de 2e ronde. Wie had gedacht dat wij op de helft van de competitie op een mooie 4e plaats zouden staan ? Toch doen we volop in de subtop mee !!!

Volgende week spelen we weer op sportpark “Assumburg”. Tegenstander is Ter Leede, voordat we naar Ermelo afreisden de enige ploeg waar we puntverlies leden in een uitwedstrijd. Aanvang is 14:30 uur.

Opstelling DVS ’33 Ermelo :

Daan Huiskamp (k), Frank van der Burg, Basil Camara (@), Jeremy Jonker, Roald de Vries, Coen Vloedgraven, Oktay Öztürk, Lars Dekker (80’ Soufyan Moro), Olivier Pilon, Benjamin Roemeon en Joshua Patrick (91’ Mark Bouwman).

Overige wisselspelers DVS ’33 Ermelo :

Thodorie Velanas (k), Enrico Patrick, Jorran van Santen, Daniël van Warven en Christiaan van Hussen.

Opstelling ODIN ’59 :

Joost Meendering (k), Lars Boekel, Mart Willemse (79’ Bas Kansen), Ron Scheffer (@), Jayson Halman, Sietse Brandsma,  Thom de Vries (61’ Ahmed al Mahdi), Nicky Eekhout, Koen Tros, Dustin Mijnders (86’ Milo Cremers) en Jim Hulleman.