Rick van Walsem

3e divisie 3e divisie zat

9 november 2019 14:30

W.H. (Willem) Kuijntjes

Een belangrijke overwinning voor de Heemskerkers op het (te) laag geklasseerde DOVO uit Veenendaal. In een regen-overgoten ambiance op Sportpark Assumburg behaalden de Gele Leeuwen hun 6e zege van de competitie. Hierdoor handhaven “wij” ons in de subtop en is DOVO in de gevarenzone beland. Van een leien dakje ging het echter niet, nadat Pernelly Biya namens de Veenendalers de paal had getest tikte Lars niet veel later de openingstreffer binnen. Vlak voor rust zorgde Jasper Waalkens voor de gelijkmaker. Ietwat gelukkig  kwam ODIN ’59 vlak na rust op voorsprong door een eigen goal van Rick van Walsem. Toen tien minuten later Sietse de 3-1 binnentikte leek de wedstrijd gelopen. De ruime voorsprong duurde twee minuten, Roy Bakkenes scoorde voor zijn ploeg de aansluitingstreffer. Het zou bij deze stand blijven maar een saai slot werd het niet. ODIN ’59 verzuimde het duel definitief op slot te gooien (Jayson op de paal, Jim miste een strafschop) waardoor DOVO in de race bleef en we met kunst- en vliegwerk, enig geluk (2x een bal van de lijn gehaald) en een prachtige katachtige reflex van Joost de overwinning naar ons toe trokken.

Het regende in Heemskerk en niet zo een beetje ook, volgepakte tribune, paraplu’s langs de lijn en 22 acteurs binnen de lijnen. De openingsfase was voor de thuisploeg, een speldenprikje van Jayson na een verre inworp van Lars en een heerlijke snelle counter na een hoekschop van DOVO waarbij Thom keeper Sebastiaan van der Sman op zijn weg vond. Toch was de grootste kans na 22 minuten voor DOVO, Pernelly Biya kon alleen op Joost afgaan maar schoot (gelukkig) tegen de paal en in de rebound vloog de bal richting de Tolweg. Ondanks de stevige wind en het vele water werd er in een behoorlijk tempo gevoetbald. De wedstrijd golfde over en weer en het waren de Noord-Hollanders die de score openden. Een prima actie van Jayson die de bal panklaar legde voor Lars die het vonnis velde, beheerst schoot hij de 1-0 voorsprong tegen de touwen. De Utrechters leken niet aangeslagen maar rukten op richting het ODIN-doel. Het “engeltje op de lat” boven Joost had een regenpak aan en bleef op haar plek, wederom ketste een DOVO-schot af tegen de paal en behielden we onze voorsprong. Vlak voor rust kregen de Veenendalers loon naar werken, aanvoerder Roy Bakkenes zette voor en Jasper Waalkens tikte binnen, 1-1. Een zuur moment pal voor rust maar wel terecht.

Waar DOVO vlak voor rust gelijk maakte, bouwde ODIN ’59 zijn voorsprong vlak na rust uit, ware het niet dat een DOVO-hoofd hier verantwoordelijk voor was. Jayson had het weer eens op zijn heupen aan de linkerkant, kapte en draaide zijn tegenstander dol en leverde een prachtige voorzet af die ongelukkig door Rick van Walsem achter zijn eigen doelman werd gekopt. In het eerste kwartier voerden de geel-blauwen de boventoon, niet lang na de voorsprong kopte Thom in de handen van de DOVO-doelman. Daarna was het wel raak en wederom een assist van Jayson, zijn voorzet werd vakkundig door Sietse tot doelpunt gepromoveerd, 3-1 ! Met deze ruime voorsprong en “slechts” een half uur te gaan denk je dat de wedstrijd op slot gegooid kan worden. Niet dus, pal na de ruime voorsprong door Sietse wist Roy Bakkenes de marge weer tot één terug te brengen. Er zou nog een heet half-uurtje volgen toen de zon zich na deze treffer wat meer liet zien. Over en weer kansen en kaarten, ODIN ’59 trachtte uit te bouwen, DOVO wilde per se met (minimaal) een gelijkspel terug in de bus. Heel Heemskerk veerde op toen Jayson binnenschoot maar ging teleurgesteld weer zitten toen het buitenspel bleek te zijn. De beste mogelijkheden waren voor geel-blauw, in de 71e minuut claimde heel ODIN een strafschop voor vermeend hands binnen de zestien doch de uitstekend leidende scheidsrechter Kuijntjes wuifde dit gedecideerd weg. Het spel ging door en bijna lobte Koen, na een technisch hoogstandje, slim de bevrijdende marge binnen. De Heemskerkers waren op jacht naar een treffer en de Veenendalers wankelden. Sietse kopte schitterend in maar keeper Van der Sman tikte de bal even schitterend uit de kruising. De volgende aanval testte Mart de DOVO-doelman maar ook hij kon hem niet verschalken. Dan Jayson weer, op de paal ! De bal leek er niet in te willen maar de beste mogelijkheid moest nog komen. De onnavolgbare Jayson werd gevloerd in het strafschopgebied en Jim kreeg de kans de wedstrijd vanaf elf meter te beslissen. Zoals al eerder aangegeven, er stonden vandaag twee uitstekende doelmannen op het veld ! Ook nu lag de DOVO-doelman weer dwars en in de goede hoek, hij pareerde Jim’s penalty. Ook de rebound was een prooi voor Van der Sman. Met nog ruim vijf minuten op de klok brak het alles-of-niets offensief van de Utrechters aan. De ene corner na de andere volgde en ook keeper Van der Sman was in het ODIN-strafschopgebied te vinden. Met een katachtige reactie tikte Joost een DOVO-inzet uit zijn doel en bleven we de krappe voorsprong vasthouden. De seconden tikten uiterst langzaam weg aan Heemskerkse kant terwijl ze aan Veenendaalse zijde omvlogen, hoe raar kan het lopen….. Het engeltje vóór rust was keurig mee gefladderd bij het wisselen van speelhelft en ze bleek nodig ook. In de laatste seconde(n) van het duel leek Joost geklopt bij de 2e paal maar stond Ron op de goede plek om de bal van de doellijn te koppen. Een flinke ram naar voren luidde het eindsignaal van de scheidsrechter in. Drie zwaarbevochten punten met aan beide zijden genoeg kansen en mogelijkheden. Ondanks de weersomstandigheden schotelden beide ploegen ons een heerlijke wedstrijd voor !

Volgende week reizen we af naar Sneek waar we ONS Sneek (Oranje Nassau Sneek) tegenover ons zien staan. Zij sluiten de ranglijst af met slechts drie punten en hebben deze competitie nog niet gewonnen. Iets waar ze a.s. zaterdag beslist verandering in willen brengen, een kat in het nauw maakt…….

We zien u graag daar verschijnen, aanvang 15:00 uur op Zuidersportpark Sneek (Súdwest-Fryslân) of eerder in het altijd gezellige centrum van Snits, tot dan !!!