92'

3e divisie 3e divisie zat

28 september 2019 14:30

V.S. (Victor) Ris

Het eerste van ODIN’59 heeft onnodig een overwinning in de uitwedstrijd tegen promovendus Ter Leede in Sassenheim uit handen laten glippen. Ruim in blessuretijd kwam de gelijkmaker van de gastheren via linksbuiten Robert Steemers net voor het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Victor Ris tot stand. De 2e treffer van Steemers betekende de 2-2. De ODIN-goals kwamen op naam van spits Sietse Brandsma en Jurjen Dikker. Eindstand: 2-2 (rust: 0-1).

Voor sommige wedstrijden die gespeeld worden in de 3
e Divisie teken je voor aanvang ervan voor een gelijkspel. Vandaag hadden de ODIN-supporters dat gevoel niet. Iedereen met een ODIN-hart verwachtte de 1-3, maar desondanks ging de thuisploeg er toch nog met een gelijkspel vandoor.

De eerste helft had ODIN’59 een strakke wind tegen. Menigeen meent dat voetballen met wind mee een voordeel is. Het kan ook een nadeel worden als bijvoorbeeld een pass net iets te hard is en door de wind te snel wordt gedragen. ODIN’59 wilde met de felle wind tegen Ter Leede het tempo opdringen. Nadat Ter Leede binnen 5 minuten 3 schietmogelijkheden van onder andere Omar Limon om zeep had geholpen creëerde ODIN'59 verschillende vlijmscherp uitgevoerde kansen. In minuut 9 al een grote mogelijkheid voor ODIN-voorwaarts Jayson Halman, maar keeper Michael Bekkers lag in de weg. Jim Hulleman kopte vervaarlijk naast na een corner van de goed draaiende middenvelder Koen Tros. Het eerste kwartier van de wedstrijd bleek ODIN nog zoekende en was Ter Leede beter in de opbouw.

In een één-twee Brandsma-Halman kon Jayson Halman uiteindelijk niet meer dan een zacht schotje op doel produceren. In de 16e minuut was het dan wel raak. Een korte corner van Lars Boekel werd vervolgens goed voorgezet door Jim Hulleman en door de vrijstaande Sietse Brandsma meteen op de schoen genomen, de 0-1 lag verdiend in het netje. Mooie goal! Daarna weer een mooie aanval. Ditmaal via Daan Driever, Lars Boekel, Jayson Halman en Mart Willemse. Helaas mikte laatstgenoemde hoog over. Jayson Halman had de beste kans op het uitbouwen van  de 0-1 voorsprong, maar hij miste één-op-één met doelman Bekkers. Zonde.

Na een half uur voetballen dreigde ODIN’59 in te dommelen en coach Correia coachte furieus om dat te vermijden. Ter Leede beantwoordde deze matte fase met een mislukt schot van Jonathan Robertson. Al met al kreeg ODIN’59 de eerste helft de beste en meeste kansen, maar wist deze niet in meer doelpunten om te zetten.

Na de thee had ODIN’59 wind mee. Kregen we hierdoor een andere wedstrijd? Ter Leede bleek met wind tegen beter te voetballen dan voor rust met wind mee. Ze waren meteen gevaarlijk met een mooi afstandschot maar doelman Joost Meendering tikte de bal over.

In de 53e minuut wisselde trainer Anthony Correia rechtsachter Lars Boekel voor aanvaller Thom de Vries. Door Sietse Brandsma werd door de bank genomen in deze wedstrijd wel heel veel fysieke schade geïncasseerd en daarvoor in negatieve zin verantwoordelijk waren Ter Leede spelers Dirk Hoeksta en Toon Zwetsloot. Dit soort aanvallen op de ledematen gaven sommigen weer herinneringen aan wijlen Theo ‘de tank’ Laseroms.

In de 79e minuut dan een cruciaal moment in de wedstrijd. Jordley Petronia maakte het wel erg bont door Jim Hulleman via de zijkant met een zware overtreding te blesseren. ‘Een Berghuisje’, klonk vanaf de tribune. Scheidsrechter Ris uit Groningen volstond met een gele prent. Petronia ontsnapte aan rood.

Desalniettemin viel daarvóór in de 57e minuut de gelijkmaker (1-1), een halve omhaal van Robert Steemers. Daarna zakte de wedstrijd weer in. Er werd teveel de lange bal gehanteerd vaak funest met deze harde wind. De wedstrijd dreigde in de slotfase in te kakken maar na een mooi indraaiend afstandschot van Thom de Vries en een verkapte, mooie lob van Sietse Brandsma op de lat maakte Jurjen Dikker de 1-2 (88’). Vlak voor tijd een grote kans voor Thom de Vries om de wedstrijd op slot te gooien maar in plaats van af te leggen (bijvoorbeeld op Brandsma) schoot Thom zelf, maar niet in het doel. In plaats van de 1-3 voor ODIN'59, scoorde ver in blessuretijd Ter Leede via Steemers na een misverstand in de achterhoede de 2-2. Publiek op het veld. Vreugde.
ODIN’59 kreeg daarna in korte tijd nog 3 corners in de slotfase te verwerken en was gevaarlijk maar het bleef uiteindelijk bij 2-2. ODIN’59 dat al vóór rust afstand had kunnen nemen ging met een karig puntje huiswaarts.

Volgende speeldag, zaterdag 5 oktober, weer een nieuwe uitdaging,  'een nieuwe ronde, nieuwe kansen' en dan wacht de thuiswedstrijd ODIN’59-GOES op Sportpark Assumburg. Aanvang: 14.30 uur. We heten u van harte welkom. Tot dan!

Opstelling Ter Leede: Michael Bekkers (k), Mike Boelee©, Dirk Hoekstra, Sami Mouchih (46’ Sohaib Echahbouni), Jonathan Robertson, Jan van Otterlo, Omar Limon, Robert Steemers, Toon Zwetsloot, Brayan Caicesdo Mosquera (80' Benjamin van Aken) en Jordly Petronia

ODIN'59: Joost Meendering (k), Lars Boekel (53’ Thom de Vries), Mart Willemse, Ron Scheffer©, Jayson Halman (71’ Jurjen Dikker), Sietse Brandsma, Nicky Eekhout, Daan Driever (77' Bas Kansen), Koen Tros, Dustin Mijnders en Jim Hulleman.

Toeschouwes: 150

Gele kaarten: 61' Mike Boelee, 75' Toon Zwetsloot, 79' Jordley Petronia, 88' Michael Bekkers (k).