Hoflaan 1
1967NE
HEEMSKERK
tel. 0251-237026

Het had eigenlijk een overwinning kunnen (moeten?) zijn. In een wedstrijd waar meer in had gezeten heeft het eerste van ODIN’59 zijn voorlaatste competitiewedstrijd en laatste officiële thuiswedstrijd met 3-3 gelijkgespeeld tegen het gereputeerde Harkemase Boys uit het Friese Harkema. Harkemase Boys nam 2 keer de leiding maar ODIN’59 vocht zich met enorme inzet voetballend terug en had eigenlijk verdiend de wedstrijd te winnen. Bij winst had de ploeg van Peter van der Slikke zich zo goed als veilig gespeeld. Nu moeten we afwachten hoe de laatste wedstrijd uit tegen Excelsior’31 uitpakt en moet de ploeg van Van der Slikke nog eens flink aan de bak in Rijssen. De Heemskerkse doelpunten kwamen op naam van Ahmed al Mahdi (42’ en 69’) en Thom de Vries (75’).

Het zag er lang naar uit dat het eerste met lege handen deze laatste thuiswedstrijd zou beëindigen op Sportpark Assumburg. Je durft het niet meer te schrijven omdat een compliment averechts kan werken op de volgende wedstrijd maar het was bewonderingswaardig hoe de ploeg van Van der Slikke en Van der Meijden 2 keer een ruime achterstand weer terugdraaide tot een gelijkspel en eigenlijk de winst nog hadden kunnen pakken.

De eerste 10 minuten waren prima van ODIN’59. Er werd goed opgebouwd en vol op de aanval gespeeld, hetgeen resulteerde in 2 corners. Dat beloofde wat! Het tegendeel was waar. ODIN combineerde (te) lang en verzuimde de dieptepass daarna op het juiste moment te geven. Niemand ging op het juiste moment diep. Uiteindelijk ontstond uit het ‘gebrei’ een foute pass naar de verkeerde kleur waarvan Harkema bijna wist te profiteren.

De bezoekers counterden en Jari Slort wist Tapmahoe Sopacua te bereiken maar deze miste.

Harkemase Boys liet de bal aan ODIN’59 om vervolgens bij balverlies in een counter toe te slaan. Het balbezit wist ODIN echter niet in kansen om te zetten. De Friezen deden meer met de bal. In een counter scoorde Jelle Jan de Graaf (weliswaar daarvoor in buitenspelpositie van Beimers) de 0-1.

Een minuut of 5 later lag het leer alweer in het netje achter keeper De Jong. Na een verre ingooi vanaf de linkerkant werd de bal door de ODIN’59-verdediging gemist en scoorde Tapmahoe Sopacau vrij gemakkelijk de 0-2.

Iedereen dacht dat de wedstrijd toen al gelopen was. Maar gelukkig scoorde Ahmed al Mahdi (Achie) de aansluitingstreffer na een goede pass van Niels Jager (42’).

Dat gaf hoop bij de ODIN aanhang! Of dat terecht was zou aan het eind van de wedstrijd moeten blijken.

Na de thee begon de formatie van Van der Slikke weer aanvallend met wederom 2 snel afgedwongen corners. Blokzijl was in de rust gewisseld voor aanvaller Thom de Vries. De aanvallende impulsen van ODIN in het begin van deze 2e helft werden weer opgevolgd door zwakke momenten van de geelhemden. Harkemase Boys sloeg meteen weer toe na een foute pass en het niet goed wegwerken van de bal centraal achterin. Berwout Beimers was nu verantwoordelijk voor de derde Friese treffer: 1-3.

Michael Lanting knalde net naast het doel met een gevaarlijk afstandschot en Mart Willemse had zijn vizier te hoog gericht. Het leek alsof ODIN maar niet in zijn spel kwam, maar aanvaller en invaller Thom de Vries bracht daar met meer diepte verandering in. Doordat het beter ging lopen bij ODIN’59 werd de wedstrijd van Harkemase zijde wat grimmiger.

ODIN’59 dwong corners af maar het leek eerder 1-4 dan 2-3 te worden. In de 69e minuut was het echter raak. De met veel inzet spelende Al Mahdi scoorde met een magnifieke goal zijn 16e treffer van dit seizoen: 2-3. ODIN herrees en de wedstrijd kantelde. Een prachtige dribbel van Thom de Vries belandde met mooi schot binnenkant paal achter goalie Jansema: 3-3. ODIN’59 kwam steeds beter in zijn spel.

Al Mahdi was hierna op elke plek van het veld te vinden. Er volgde een prachtige aanval van Achie en een assist van Niels Jager. Dustin Mijnders stond vrij voor de goal maar miste jammerlijk op anderhalve meter van het open doel. Dat had de nekslag voor Harkemase Boys en klassenbehoud kunnen betekenen!

Ook na deze misser bleef ODIN’59 erin te geloven. Ze bleven aanvallen en dat moet geprezen worden. Thom de Vries schoot nogmaals net over. De laatste minuten waren spannend omdat ODIN ook risico’s nam en Harkema nog gevaarlijk kon worden. Ondanks heroïsch voetbal bleef het echter bij deze 3-3.

ODIN'59 had meer verdiend, maar het kwartje viel net niet de goede kant op. Hopelijk geeft het vertoonde spel van vandaag het nodige zelfvertrouwen voor de cruciale laatste wedstrijd volgende speeldag tegen Excelsior’31. De Twentenaren kunnen officieel geen periodekampioen meer worden en staan veilig.

Na de wedstrijd werd Al Mahdi uitgeroepen tot ‘Man of the Match'. De na deze wedstrijd nog fit ogende aanvaller, wil de laatste wedstrijd winnen voor de club: “Ik heb hier 5 seizoenen met heel veel plezier gevoetbald en wil er alles aan doen om de laatste wedstrijd volgende speeldag te winnen en voor ODIN’59 klassenbehoud af te dwingen als afscheidscadeau”. De sympathieke aanvaller verhuist volgend seizoen naar Sportlust’46 uit Woerden.

Door dit gelijkspel zakt ODIN'59 naar de 14e plaats wat momenteel inhoudt dat er nacompetitie voor klassebehoud gespeeld zou moeten worden. Alles hangt van de laatste wedstrijd af en wat de concurrenten doen. Vandaag werd FC Lisse onder oud ODIN'er hoofdtrainer Raymond Bronkhorst kampioen van de 3e Divisie A. Onze feliciteties gaan naar hen uit. Zij spelen hun laatste competitiewedstrijd uit tegen mede- degradatiekandidaat VVSB uit Noordwijkerhout. Laat in de namiddag van komende zaterdag zullen we weten of ODIN’59 volgend seizoen nog 3e Divisie speelt. Tot dan!

Opstelling ODIN’59: Romain de Jong (k), Sem van Amersfoort, Mart Willemse, Nick Burger@, Ahmed al Mahdi, Michael Lanting, Stef Halbersma, Maurice Blokzijl (46’ Thom de Vries), Niels Jager, Dustin Mijnders, Mouad Ben Chekh (71’ Gianluca Muller).

Harkemase Boys: Erick Jansma (k), Willem Huizing (80’ Mischa Metz), Iloba Achuna, Joris Voest, Tapmahoe Sopacau (75’ Kian Visser), Dennis van Duinen, Jari Slort (22’ Jelle Jan de Graaf), Thomas Prinsen (80’ Mark Bloeming), Henny Bouius@, Mart Dijkstra, Berwout Beimers.