Sportlaan 27
3851CA
ERMELO
tel. 0341-562357

…….“Als dat er toch eens twee kunnen worden”, daarmee besloot ik mijn verslag vorige week tegen Sportlust ‘46. Tegen beter weten in is dat wel de uitkomst na de wedstrijd tegen het sterker geachte DVS ’33 uit Ermelo. Onverwacht pakte een hard werkend ODIN ’59 de volle buit mee uit Ermelo. Onverwacht, omdat de tegenstander hoger op de ranglijst staat en hun ambities verder liggen dan de 3e divisie. Met name in de eerste helft waren de Heemskerkers goed op dreef. Vaak mag de tegenstander het spel maken en vervolgens loeren op de snelle omschakeling. Vandaag werd vroeg druk gezet teneinde het snel combinerende spel van DVS ’33 zo snel mogelijk te verstoren. Daarin slaagden ze prima en werd hiermee de basis gelegd van de uiteindelijke overwinning. Eerst liet doelman Daan Huiskamp zich simpelweg de bal ontfutselen aan Lefteris die het leder in een leeg doel kon lopen en ruim vijf minuten voor rust rondde Joey een knap opgezette aanval goed af.

De tweede helft moesten de Ermeloërs het spel maken, kwam ODIN zwaar onder druk te staan, maar verder dan een treffer van Quincy Veenhof kwamen ze niet. Na 97 minuten vond scheidsrechter Van der Vrande het welletjes en stapten de Noord-Hollanders met een verdiende overwinning van het veld.

Direct vanaf het beginsignaal zette ODIN ’59 de tegenstander vast op eigen helft. Een tactiek die door hen niet veel toegepast wordt daar zij het initiatief veelal aan de tegenstander laten. Die wist hier dus geen raad mee, oeverloos werd de bal rondgespeeld zonder een opening te vinden. Behoudens enkele hoekschoppen en vrije trappen gebeurde er vrij weinig, de Heemskerkers zaten er bovenop en hielden de geel-zwarten in hun greep. In de 18e minuut betaalde zich dit uit, voor de zoveelste keer een terugspeelbal van grote afstand op de DVS-doelman die zich bij het aannemen van de bal verslikte. De inkomende Lefteris plukte de bal van zijn voet en kon eenvoudig binnentikken, 0-1 ! Waren de Gelderlanders wakker geschud….? Niet echt, het spel veranderde niet en dat was volledig te wijten aan de tomeloze inzet van het team van Alex Geernaert. Wat een verschil met de twee voorgaande wedstrijden ! De koek was echter nog niet op, vlak voor de pauze bereikte een lange bal Niels die met een simpele voetbeweging de aankomende Joey bediende. Behendig speelde hij de laatste verdediger van DVS uit en schoot beheerst zijn team naar een 2-0 voorsprong. Mooie snelle aanval met een hele knappe afronding. Pas in de 42e minuut een reële mogelijkheid voor DVS om iets terug te doen maar het schot, uit de draai, van Ali Akla verdween ruim over de lat bij Joost. Zo stond ODIN na de eerste 45 minuten verrassend met 2-0 voor. Hoewel de Ermeloërs in wespenkleuren gehuld waren staken ze niet.

Trainer Wesselink probeerde met twee verse krachten het tij te keren. Zoals verwacht kon worden moesten de Veluwebewoners alles-op-alles zetten om geen puntverlies te lijden. De druk op het ODIN-doel werd opgevoerd doch echt grote kansen deden zich niet voor. Wel bereikten ze dat de Heemskerkers nauwelijks in de buurt van hun eigen zestien kwamen. Steeds verder werden de ODIN-ers op eigen helft teruggedrongen maar hielden stand. Na een kwartier de derde DVS-wissel en wederom een aanvaller aan het elftal toegevoegd. Het werd druk in het strafschopgebied van de “Ezels” maar de nauwkeurigheid ontbrak aan Gelderse zijde. Die nauwkeurigheid was er wel 20 minuten voor tijd. De “derde wissel” liet zich gelden want de creatieve Benjamin Roemeon vond met zijn voorzet spits Quincy Veenhof die met een lage schuiver in de hoek Joost kansloos liet, 1-2. Het zouden hectische slotminuten worden met de billen bij elkaar. Enkele hachelijke momenten deden zich voor het ODIN-doel voor maar de gekoesterde voorsprong bleef gehandhaafd. Af en toe konden de Noord-Hollanders uitbreken, een gevolg van de massaal aanvallende Ermeloërs doch het bevrijdende derde doelpunt zou niet vallen. De minuten leken uren te duren en toen DVS in de 89e minuut een vrije trap toegewezen kreeg, en massaal in de ODIN-zestien verscheen, was alle hens aan dek ! De knap ingeschoten vrije trap dreigde voorbij Joost bij de 2e paal in het doel te verdwijnen. Mart stond gelukkig op de goede plek en kopte knap de indraaiende bal uit de kruising. Hierna was de angel uit de “wespen” verdwenen, nog één mogelijkheid kregen ze toen Ali Akla de bal ineens op zijn slof nam maar hoog over het doel schoot. Toen scheidsrechter Van der Vrande na exact 97 minuten en 7 seconden de strijd beëindigde was de opluchting groot. Met drie punten in de tas de terugreis aanvaarden zal niet iedereen voorzien hebben.

De basis van de overwinning lag in de eerste helft toen het team voor elke meter streed. Een strijdlust die voorgaande wedstrijden ontbrak. Ook na rust een collectief ODIN ’59 dat weliswaar teruggedrongen werd maar knap stand hield tegen een aanvallend(er) DVS ’33. Dit is het ODIN dat we willen zien, vechten voor elke meter en geen “Man of the Match”, maar “Men of the Match” !! Gefeliciteerd met deze knappe drie-punter. Hiermee is de grote middenmoot nog compacter geworden.

A.s. dinsdag een tussenronde bij het iets hoger geklasseerde Ter Leede in Sassenheim. Een lange busreis blijft ons gelukkig bespaard op een door-de-weekse dag. Wel bestaat de mogelijkheid om hen op de ranglijst voorbij de streven, het zijn slechts twee puntjes ….. Succes alvast !!!