Telstar 1 - ODIN 59 1

Telstar 1 - ODIN 59 1

Dinsdag 15 februari speelt de A-selectie van ODIN’59 een oefenduel uit tegen Keukenkampioen Divisionist Telstar uit IJmuiden. De wedstrijd in het Buko Stadion aan de Minister van Houtenlaan 123 1981 EK Velsen-Zuid begint om 20.00 uur.

Telstar staat momenteel 12e in de 1e Divisie met 28 punten uit 26 wedstrijden. Bovenaan staat provinciegenoot FC Volendam onder leiding van Wim Jonk met 59 punten uit 26 wedstrijden. De amateurs van ODIN’59 staan 14e in de 3e Divisie A. Afgelopen zaterdag werd met 3-1 verloren van Sportlust’46 uit Woerden. Met deze overwinning wist Sportlust’46 het eerste periodekampioenschap in de 3e Divisie A uit het vuur te slepen.

Het eerste speelde afgelopen zaterdag weer voor de competitie na geruime tijd van onderbreking door het coronavirus. Er werd hard gewerkt in deze herstart maar dat bleek niet genoeg. Verder dan een treffer van Ahmed al Mahdi kwam de ploeg van Geernaert niet. Komende zaterdag 19 februari wacht de ploeg van hoofdtrainer Alex Geernaert de thuiswedstrijd tegen Excelsior’31 uit Rijssen. Geen geringe tegenstander. Ze staan er een stuk florissanter voor en nemen de 4e plaats in op de ranglijst. Ter voorbereiding op het vervolg van de competitie oefent ODIN’59 tegen Telstar.

De ploeg uit Velsen-Zuid staat onder leiding van hoofdtrainer Andries Jonker.

Afgelopen speeldag speelde de equipe van Jonker 2-2 gelijk uit tegen Helmond Sport. Nadat de Witte Leeuwen de leiding hadden genomen door een doelpunt van Rein Smit, pakte verdediger Roman Tugarinov rood door de doorgebroken Aaron Bastiaans onderuit te halen. En zo moest Telstar weliswaar met een 0-1 voorsprong nog bijna een uur verder met een man minder. Vlak voor rust maakte Helmond Sport dan ook gelijk na een treffer Arno van Keilegom (43’). Vervolgens nam Telstar toch weer de leiding. Rashaan Fernandes onderschepte de bal op het middenveld. Na een sterke rush bezorgde hij het projectiel bij Sven van Doorm. Na een een-tweetje met Rein Smit maakte de vice-aanvoerder 1-2. In de 69e minuut stond het echter weer gelijk door een treffer van Helmondenaar Jelle Goselink. 2-2 werd uiteindelijk ook de eindstand. Komende vrijdag speelt Telstar thuis weer tegen een Brabantse club, namelijk NAC uit Breda.

De laatste oefenwedstrijd Telstar-ODIN’59 was 15 september 2020. Onder toenmalig trainer Ted Verdonkschot wist ODIN’59 te verrassen met een 1-3 overwinning. Binnen het kwartier stond de ploeg uit Heemskerk al op een 0-2 voorsprong. Lars Boekel bracht ODIN uit een vrije trap op 0-1, waarna Luke Vahle de marge uit een assist van Mart Willemse al snel verdubbelde. Kort voor rust deed Telstar wat terug. De Belg Siebe Vandermeulen maakte de aansluitingstreffer. Vahle zorgde er met een snelle tegentreffer echter weer voor dat de ploeg van Jonker in de rust alsnog tegen een achterstand van twee doelpunten aankeek. Die achterstand werd, ondanks het inbrengen van onder meer Anass Najah, Gyliano van Velzen, Sebastian Soto en Rashaan Fernandes, in de tweede helft niet meer tenietgedaan.