Hoflaan 1
1967NE
HEEMSKERK
tel. 0251-237026

In de thuiswedstrijd tegen Hoofdklasser ARC is ODIN’59 uitgeschakeld in de nacompetitie voor een vervolgwedstrijd. Ons eerste degradeert hierdoor naar de Hoofdklasse. Een andere 3eDivisionist, VVOG uit Harderwijk, wist thuis tegen Eemdijk een 2-0 achterstand nipt om te buigen naar een 3-2 overwinning en gaat wel door naar de 2 finalewedstrijden voor promotie/klassenbehoud.

Waar we de laatste weken al bang voor waren, is dan toch gebeurd. Degradatie naar de Hoofdklasse. In een wedstrijd met veel inzet van de geelblauwen wilde de 2-2 maar niet vallen. Je moet dan ook een beetje geluk hebben. Bij een gelijkspel was ODIN doorgegaan naar de volgende ronde omdat er 1 goal meer gescoord zou zijn. Nu viel de 1-3 aan de andere kant na een omstreden strafschop. Door deze score had ARC een tegendoelpunt minder en plaatste zich. De strafschop leek niet terecht maar er moet wel gezegd worden dat ODIN’59 dit verloop van zaken over zichzelf afriep.

De verder fysiek sterk spelende rechtsback Milan Koenders werd er in de 83e minuut uitgelopen door de ARC-linksbuiten en zette binnen de beruchte lijnen een sliding schuin achter op de bal in, met een schwalbe van de snellere ARC-speler tot gevolg. Scheidsrechter Jorn te Kloeze vond het een strafschop. De pingel werd onberispelijk ingeschoten door Neal Arnoldus en dat was dan de 1-3. Achteraf gezien kwamen de geelhemden deze klap niet meer te boven.

Vanmiddag ontbrak Thom de Vries en dat zou gevoelige consequenties hebben. Thom was geblesseerd. Hij viel al in de wedstrijd van afgelopen dinsdag 30 minuten in en was medeverantwoordelijk voor het ombuigen van een 2-0 achterstand naar de 2-3 overwinning. Maar dat korte invallen had hem ook meteen opgebroken voor de rest van de nacompetitie. Het toch al beperkte regiment aan aanvallers was daardoor doorslaggevend beperkt geworden. Doelman Romain de Jong werd vervangen door vaste keeper Joost Meendering. De reeds deze week met vakantie vertrokken Ahmed al Mahdi werd door ODIN’59 ingevlogen vanuit zijn vakantiebestemming in Spanje naar Schiphol. Maar het mocht allemaal niet baten. Uiteindelijk trok de ploeg uit Heemskerk aan het kortste eind.

De wedstrijd begon net als in Alphen aan den Rijn bijna 10 minuten later omdat er vuurwerk van ARC-supporters werd afgestoken en ook weer op het (kunst)grasveld belandde. Dit nadat de ODIN-speaker had verzocht dit niet af te steken richting veld. Na de boel opgeruimd te hebben kon de wedstrijd net als de heenwedstrijd van afgelopen dinsdag dan eindelijk later beginnen.

In de 13e minuut was het al raak. Door matig verdedigen van Milan Koenders en Dustin Mijnders kon de op linksbuiten geposteerde Neal Arnoldus met de bal ervandoor gaan en terugleggen op de zo’n 12 meter van de goal staande Boyd Baatje, die de 0-1 droog binnen knalde. Er werd chaotisch gevoetbald bij ODIN’59 met een matige opbouw. De 0-2 viel al 12 minuten later. Gretig combinerend sneed ARC door de as van het veld richting ODIN-doel. Arjan Ouwendijk knalde de 0-2 droog achter goalie Joost Meendering.

Kwam er dan weer zo’n 'Wonder van Alphen aan den Rijn' van afgelopen dinsdag van ODIN’59 tot stand? In de 34e minuut in ieder geval de aansluitingstreffer. Uit het niets scoorde Niels Jager na een verre inworp van Dustin Mijnders met een gericht schot de 1-2. Dat gaf hoop. ODIN’59 kwam hierna zelfs tot een klein offensiefje, maar verder dan de 1-2 kwam het team van Van der Slikke voor de thee niet.

Na de rust meteen een joekel van een kans voor ARC’er Yassin Kaabouni, maar hij schoot richting kleine hoek in plaats van de bal met links te nemen. Mazzel voor ODIN’59. In de 56eminuut dan goed combinatievoetbal van Ahermd al Mahdi en Niels Jager maar de bal ging naast. De 2e helft begon voor de geelhemden ‘leuker’ dan de eerste, gevolgd door een zeer grote mogelijkheid voor Stef Halbersma na afleggen van de opgestoomde en goed voetballende Mart Willemse. Keeper Aaron Balk kon pareren. In de 69e minuut een afstandsschot van Lefteris Grammenidus, maar keeper Balk stond weer in de weg. Verder hadden de ODIN-spitsen Jager en Achie ondanks hun grote inzet veel moeite om door de ARC-verdediging te komen.

En dan de eerder beschreven pingel, die er geen was. De laatste 5 minuten perste een vermoeid ogend ODIN’59 er nog een slotoffensief uit. Maar de wedstrijd ging door het toelaten van de vertragingen uit als een kaars en ARC vierde feest vanwege plaatsing voor de finalewedstrijden tegen RKAV Volendam.

Het doek viel voor ODIN’59. Het bleef nog lang gezellig onrustig in de kantine van ODIN’59 door toedoen van de gasten uit Alphen aan den Rijn, terwijl de ODIN’59 supporters beseften dat deze degradatie al eerder in de competitie was bewerkstelligd door puntvelies tegen VVSB en de nederlagen tegen de ploegen als GOES en VVOG die toendertijd onder ODIN’59 op de ranglijst vertoefden.

Sinds de oprichting van de club ODIN'59 en haar momenteel 63-jarig bestaan degradeerde het eerste van ODIN'59 voor de 3e keer. Dat was in 1972, 1996 en dan nu. De club heeft veel meer handhaving, promoties dan degradaties gekend. Uithuilen en opnieuw beginnen via de Hoofdklasse!

De ODIN'59-redactie wenst U een goede vakantie toe en ziet u graag weer terug in het nieuwe seizoen '22-'23!

Basiself ODIN’59: Joost Meendering (k), Milan Koenders, Dustin Mijnders, Sem van Amersfoort, Mart Willemse, Nick Burger@, Lefteres Grammenidis, Michael Lanting, Stef Halbersma, Niels Jager, Ahmed al Mahdi.

ARC: Aaron Balk (k), Lilhinho Da Silva Martins, Derek Prins@, Youri Duisterhof, Pepijn Kooij, Tjerk Ligtvoet, Neal Arnoldus, Jordi Tuithof, Arjan Ouwendijk, Boyd Baatjer, Yassin Kaabouni.