Olympiaweg 6
2406LG
ALPHEN AAN DEN RIJN
tel. 0172-472770

Het eerste van ODIN’59 heeft de eerste periodetitel binnengehaald in de 4e Divisie zaterdag door de volle winst te pakken in de wedstrijd tegen ARC uit Alphen aan den Rijn. De geelhemden van hoofdtrainer Richard Plug behaalden een 2-3 overwinning en namen hiermee revanche op hun laatste nederlaag tegen ARC in de laatste nacompetitie wedstrijd van vorig seizoen toen nog onder eindverantwoordelijkheid van trainer Peter van der Slikke.

ODIN’59 is vorig jaar gedegradeerd uit de 3e Divisie maar is aardig op weg goede zaken te doen om weer op haar oude niveau terug te keren. Natuurlijk is de competitie nog lang maar zo’n eerste prijs nemen ze je toch niet meer af. Bovendien geeft het zelfvertrouwen met de gedachte dat je als groep tot iets dergelijks in staat bent. ODIN 1 liet vandaag mentale veerkracht zien en de spelers toonden de bereidwilligheid om met en voor elkaar te knokken.

De grootste concurrenten van ODIN’59 op de ranglijst zijn tot dusver vooral Zeeuwse clubs namelijk Kloetinge en G.O.E.S. Dat worden straks nog interessante duels thuis en uit. Komende speeldag maakt de nummer 2 zijn opwachting in Heemskerk: Kloetinge. Zij maakten deze speelmiddag korte metten met Nieuwenhoorn dat met 3-1 verslagen werd en streekgenoot G.O.E.S. dat won van SC Feyenoord met 0-5. G.O.E.S. staat nu derde.

ODIN'59 begon de wedstrijd goed maar na 2 minuten werd het treffen al langdurig onderbroken door behandeling van een blessure aan het hoofd van verdediger Mart Willemse die kennelijk hard geraakt was. In de 7e minuut verzocht alles wat ODIN’59 was om een strafschop, maar scheidsrechter Steven van der Vrande zag niks in een overtreding op de snelle en behendige Mounir Mounji.

Na een kwartier voetballen nam ODIN’59 dan toch de leiding. Door een goede voorzet kopte Sven Deen op doel en kon ARC-doelman de bal niet voldoende wegkrijgen waarndoor Ayrton Dol behendig de 0-1 kon intikken. Altijd lekker zo’n openingstreffer! ODIN'59 speelde goed voetbal en een paar minuten later kreeg Hamza Rahoui een goede kans op de tweede treffer maar de bal ging voorlangs het doel van ARC-goalie Mike van Vliet. Dat had de 0-2 al moeten zijn. In de 20e minuut een grote kans voor Martin Campbell nadat hij de bal voor de voeten geserveerd kreeg via ARC-aanvoerder Derek Prins én keeper Mike van Vliet. Ook dit leverde geen doelpunt op.

ODIN’59 was in de eerste 20 minuten heer en meester. ARC bouwde schichtig op. Na 35 minuten voetballen liet ARC-trainer Mark Evers al merken voornemens te zijn om te gaan wisselen. Hij liet alvast 2 ARC wisselspelers warmlopen.

De wedstrijd werd sowieso grimmiger. Het liep niet bij de gastheren en weer was Mart Willemse slachtoffer van een harde charge. Nu door Matthijs de Oude.

Na bijna 40 minuten een redelijk afstandschot van ARC’er Arjan Ouwendijk maar keeper Meendering leek te weten dat het schot naast ging. Even later weer een mooie aanval van ODIN’59 via de onvermoeibare Sven Deen die de bal verlengde op spits Ayrton Dol. Laatstgenoemde kon de bal er zo inlopen. Toch verzuimde Dol ‘hem’ te maken.

Als je ploeg wel kansen creëert maar niet scoort, valt de goal vaak aan de andere kant. En zo geschiedde. Uit een corner kon de naar voren opgestoomde ARC-aanvoerder Derek Prins zomaar naast 3 ODIN'59 verdedigers voor het doelgebied van Joost Meendering binnenkoppen: 1-1. Daar zag de ODIN-achterhoede er niet goed uit. Niet lang hierna had Yassin Kaabouni zelfs de 2-1 voorsprong voor de gastheren op de schoen, maar gelukkig voor de gasten stond zijn vizier niet op scherp. En zo gingen, weliswaar tegen de verhouding in, beide ploegen met een 1-1 gelijke stand aan de thee.

Na de pauze kreeg Mounir Mounji meteen al een goede kans om opnieuw de leiding te nemen. De bal werd nog net door ARC van de lijn gehaald. Hierna een (te zacht) schot van Matthijs de Oude op het ODIN-doel. Na een uur spelen werd ODIN’59 slordiger getuige een halve misser van sluitpost Meendering en een domme gele kaart voor een onnodige overtreding van Nathaniel Johnson.

Rond de 65e minuut leek ODIN er niet meer uit te komen en Richard Plug was zichtbaar ontevreden. ARC speelde te lang rond achterin en zo werd de wedstrijd een beetje saai. In de 71e minuut een afstandsschot van Hamza Rahaoui dat net naast ging. Het was nog te vroeg voor de ploegen om zich met een gelijkspel te verzoenen en de wedstrijd werd meer spannend dan fraai. Met nog zo’n 12 minuten te voetballen maakte de achterhoede van ODIN’59 een fout en nadat de bal niet goed werd weggewerkt pakte invaller Boyd Paatje dit cadeautje gretig uit: 2-1.

ODIN-keeper Joost Meendering had wel 2 engeltjes op de lat nadat in de 87e minuut een schot onderkant lat weer het veld inspatte en de 3-1 uitbleef. Even later dan toch de 2-2. Na een prachtige actie van de ingevallen Richie Zinga kon Ayrton Dol de 2-2 binnen koppen. Vlak voor tijd werd het zelfs 2-3: na een corner van ODIN’59 maakte de Sven Deen in extremis de winnende goal.

Er volgde nog een spannend slotoffensief van ARC met zeker nog kansen op de gelijkmaker, maar toen scheidsrechter Steven van der Vrande uit Driel affloot, prijkte 2-3 op het scorebord en dat betekende het periodekampioenschap voor ODIN’59. Het team viel elkaar vol blijdschap in elkaars armen. Een prima prestatie van dit goed voetballende team dat veel voor elkaar over heeft.

Wie had dit voor de start van dit seizoen gedacht. Gefeliciteerd!

Logo_ARC.pngARC: Mike van Vliet (k), Huib Oversloot, Derek Prins ©🟨, Lars van IJzendoorn (36’ Boyd Baatje), Arjan Oudendijk (84’ Milan Kuijper, Luuk Samsom (46’ Coen van der Hoek🟨), Matthijs de Oude, Lilinho Martins Da Silva, Tjerk Ligtvoet (46’ Thijs Spanjer), Yassin Kaabouni (75’ Kenno Kleyn), Timo de Graaf

Logo_ODIN59.pngODIN'59: Joost Meendering (k), Kick Groot ©, Daan Buurman (81’ Ritchie Zinga), Mart Willemse🟨, Hamza Rahaoui (88’ Niels Jager), Danyl Plasmeijer, Martin Campbell (46’ Nathaniel Johnson🟨), Ayrton Dol, Sven Deen, Stef Halbersma, Mounir Mounji (90+1’ Michael Stenvers)