Hoflaan 1
1967NE
HEEMSKERK
tel. 0251-237026

Dinsdagavond kende ODIN’59 een uitstekende start van de finaleronde om promotie naar de Derde Divisie. ODIN’59 won dit seizoen de eerste periode en was dus al snel verzekerd van een leuk toetje: de nacompetitie. Met zes periodekampioenen uit twee 4e Divisies en twee herkansers uit de Derde Divisie moest er gespeeld worden om twee plekken in de Derde Divisie 2023-2024.
Vorige week dinsdag werd het bal om de felbegeerde extra deur naar promotie geopend in Heemskerk. ODIN’59 bond de strijd aan met de nummer twee van de Vierde Divisie B: het Amsterdamse Swift. De Geelhemden bogen na rust een 0-2 achterstand door treffers van Sven Deen, Hamza Rahaoui en Dustin Mijnders om naar een 3-2 overwinning. De return op zaterdag in Amsterdam werd met 0-4 gewonnen. (Doelpuntenmakers: Taye Lee, Sven Deen en tweemaal Ayrton Dol) waardoor de mannen van trainer Richard Plug zich plaatsten voor de tweede ronde van de nacompetie.
Afgelopen dinsdag werd de eerste wedstrijd in de dubbel met Smitshoek in Heemskerk ook een prooi voor ODIN’59. De gasten werden getrakteerd op een 3-1 nederlaag in een wedstrijd waarin de vonken er weer vanaf sprongen. De vele toeschouwers kregen een prachtige wedstrijd voorgeschoteld waarin de snelle behendige Heemskerkers het de meer ervaren Barendrechters, met oa. oud profs Luigi  Bruins (ex Feyenoord) en Ryan Koolwijk (ex Excelsior) in de gelederen, bijna onmogelijk maakten om tot een knappe opbouw te komen.
Vlak na rust kwam ODIN’59 op voorsprong door een benutte penalty van Sven Deen (die na afloop de Ton Sminia supportersprijs in ontvangst mocht nemen als beste speler van het seizoen). Smitshoek kwam nog dezelfde minuut langszij door een treffer van Joey Kleijn, maar in de laatste tien minuten scoorden Ayrton Dol en Danyl Plasmeijer de 2-1 en de 3-1 voor ODIN’59.

ODIN’59 kan zaterdag dus het karwei afmaken in een kolkend Barendrecht waar zo’n 3000 supporters van Smitshoek klaar staan om de Heemskerkers op hun eigen sportpark te ontvangen. De Geelhemden starten met een 3-1 voorsprong en zullen er alles aan doen om die voorsprong te behouden en zo promotie af te dwingen.

Vanuit ODIN’59 zal er gekeken worden of er supportersbussen het vlaggenschip kunnen vergezellen naar Barendrecht.
Kijk hiervoor op de socials en de website van ODIN’59.
De wedstrijd in Barendrecht begint zaterdag 10 juni om 14:30 uur.

Logo_ODIN59.pngODIN'59: Joost Meendering (k), Michael Stenvers, Kick Groot ©, Mart Willemse, Hamza Rahaoui, Danyl Plasmeijer, Martin Campbell, Ayrton Dol (90' Stef Halbersma🟨), Sven Deen, Taye Lee (73' Niels Jager), Dustin Mijnders

Logo_Smitshoek.pngSmitshoek: Michael Termijn (k), Luigi Bruins, Damian van den Oever, Ryan Koolwijk, Joey Kleijn (78' Marvin van der Made), Danilo Alkema, Peter Verhoeve ©🟨, Brett Godding, Nino Urban, Bobby Vos, Elson Rosario Almeida