Hoflaan 1
1967NE
HEEMSKERK
tel. 0251-237026

Het tweede oefenduel in de voorbereiding op het nieuwe seizoen werd zaterdag onder grote belangstelling gespeeld tegen 1e klasser De Dijk. Vorig seizoen stonden beide ploegen in een heel andere samenstelling ook tegenover elkaar in de Vierde Divisie en werden beide wedstrijden door ODIN'59 met 5-0 gewonnen. Uiteindelijk degradeerde de Dijk naar de 1e klasse en ODIN'59 daarentegen promoveerde via de nacompetitie naar de Derde Divisie.

Ook in deze tweede wedstrijd kregen alle spelers speeltijd en begon trainer Mark Kranendonk met de wisselspelers van het eerste duel bij Telstar.
In de 26ste minuut verspeelde de centrale verdediger van De Dijk de bal aan Yeray Calle die snel Bishoy Shehata aanspeelde. Shehata zag in zijn ooghoek dat de doelman van De Dijk wel erg ver voor zijn goal stond en bedacht zich geen moment. Vanuit de middencirkel - op ruim 40 meter van de goal - lepelde de spits de bal over de keeper in het lege doel. Voorwaar een schitterende goal! Vlak voor rust kreeg de thuisploeg nog een enorme kans om de score te verdubbelen maar Patrick Boon slaagde er niet in vrij voor de keeper af te ronden.
Met een 1-0 voorsprong gingen we de rust in.

Na rust de - in de voorbereiding gebruikelijke - wissels en ODIN'59 ging opzoek naar de openingen. na 9 minuten in de tweede helft zagen we een prima aanval van ODIN'59 die begon bij Bram Metselaar. Metselaar vond op het middenveld Niels Jager die na een prima aanname direct Taye Lee de diepte instuurde. Of Lee een iets te scherpe voorzet gaf, of bewust de verre hoek zocht laten we even in het midden. Feit was wel dat zijn inzet op prachtige wijze via de binnenkant van de verre paal in de touwen vloog (2-0). Ook deze treffer was er een om in te lijsten.
Na een uur moest Patrick Boon er helaas geblesseerd af en werden ook de laatste wissels in het veld gebracht.
Aan de stand veranderde niets meer. Al met al een prima wedstrijd voor de geelhemden.

Deze week wordt er 3 maal getraind en zaterdagmiddag 12:00 uur wacht er in Amsterdam een nieuw oefenduel. ODIN'59 speelt dan op sportpark Goed Genoeg aan de Boelenlaan tegen Tweede Divisionist AFC Amsterdam.

➡️ Alle wedstrijden - Ook het complete competitie programma - staan inmiddels online ⬅️