ODIN 59 1 - WNC

ODIN 59 1 - WNC

Komende zaterdag speelt het eerste van ODIN’59 opnieuw een thuiswedstrijd. Het betreft alweer de 7e competitiewedstrijd van dit seizoen en nu tegen WNC uit Waardenburg. Vorige week werd op sportpark Assumburg verloren van promovendus Nieuwenhoorn (2-4). Dat was een zure nederlaag! Vooral omdat de Geelblauwen een 2-0 voorsprong uit handen gaven. Maar zaterdag een nieuwe ronde en nieuwe kansen! Kan de hoofdmacht van ODIN’59 onder leiding van hoofdtrainer Richard Plug zich revancheren en deze keer wel zorgen voor een goed resultaat?

Ja dat was me een domper afgelopen speeldag. ODIN nam een 2-0 voorsprong door doelpunten van Mart Willemse en Hamza Rahaoui tegen Nieuwenhoorn maar vergat deze marge reeds voor rust uit te bouwen. Kansen zat! Dat Nieuwenhoorn de 2-0 achterstand wist om te buigen in een 2-4 overwinning mag eigenlijk op dit niveau niet gebeuren. Hieruit blijkt dat iedere club in deze klasse van de andere kan winnen (of verliezen). En iedereen wil natuurlijk graag van de koploper winnen. Het is als club wijs niet te zeer naar de stand te kijken ook al verwachten mensen steeds meer van een koploper? Je kunt beter proberen te verbeteren wat ten opzichte van de vorige wedstrijd fout is gegaan.

De tegenstander WNC staat voor ‘Voetbalvereniging Waardenburg Neerijnen Combinatie’. De club is opgericht op 1 september 1950. Net als onze vorige tegenstander promoveerde WNC vorig seizoen naar de 4e Divisie. Afgelopen zaterdag verloren zij verrassend thuis van ‘s-Gravenzande (1-3). Door deze nederlaag waren zij ook hun ongeslagen status kwijt. WNC zal gemotiveerd zijn om het teleurstellende resultaat van vorige week om te zetten in een overwinning in Heemskerk. De ODIN’59-supporters hopen dat hun ploeg zich niet opnieuw laat foppen door een tegenstander.

WNC staat nu 5e op de ranglijst met 11 punten uit 6 wedstrijden. Ondanks het puntenverlies in het laatste treffen bleef ODIN’59 koploper met 13 punten uit 6 wedstrijden. Het lijkt erop dat de Geelblauwen te maken krijgen met een stugge en gedegen tegenstander. WNC heeft een doelsaldo van 9 doelpunten voor en 8 tegen.

Cor-PreinWNC.jpgHun hoofdtrainer is Cor Prein (Culemborg, 26-9-1980). Hij vond dat zijn team de nederlaag van vorige speeldag met 1-3 aan zichzelf te danken had. “We kregen veel kansen maar we vergaten om af te drukken”, vatte Prein na afloop van de nederlaag samen. Zijn ploeg begon uitstekend en dat resulteerde al in de tweede minuut in een doelpunt van Kay van den Bogaard. Er viel een rode kaart in de 56e minuut voor WNC’er Michael Soepnel. Ver in de 2e helft wist ‘s-Gravenzande toch 3 keer te scoren en de stand om te buigen in een 1-3 overwinning.

Trainer Prein is al het 9e seizoen bij WNC actief en het achtste jaar als hoofdtrainer. Als voetballer speelde hij bij diverse clubs, zoals in het seizoen 2003-2004 bij Stormvogels/Telstar.

Plug versus Prein. We zullen zien.

Hopelijk wordt het zaterdag een mooie maar vooral ook sportieve wedstrijd!

U bent van harte welkom op Sportpark Assumburg. Moedig onze jongens aan! Er wordt om 14.30 uur afgetrapt.

De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter mevr. F.M. (Fijke) Hoogendijk. De Assistent-scheidsrechters zijn: A. (Andrew) Habib en R. (Robin) Zandstra

⚽️ Er wordt gespeeld met de wedstrijdbal die beschikbaar is gesteld door Tuinadviesbureau H&J Broda - Heemskerk

De spelersescorte wordt gevormd door spelertjes van ODIN’59 JO9-3

De ballenjongens/-meisjes worden geregeld door ODIN’59 JO11-3

‘Topper van de Week’ is Sebb Rozing (ODIN’59 JO9-1)

Sebb speelt in de JO9-1 en heeft altijd zin en een lach op zijn gezicht! Sebb staat bekend om zijn inzet en onverzettelijkheid. Zonder angst en fanatiek in de duels is Seb een voorbeeld voor veel spelers en hopelijk kan hij dit overbrengen op de spelers van het eerste, want dan is de overwinning vast haalbaar. Seb geniet ervan en help ODIN’59 aan de overwinning!